Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Προβάδισμα πρόκρισης για την Ατλέτικο, το γκολ του Αλέ δίνει ελπίδες στην Ντόρτμουντ (vids)

Το… πάνω χέρι για την πρόκρισή της στα ημιτελικά του Champions League έχει πλέον η Ατλέτικο Μαδρίτης, η οποία και επικράτησε της Ντόρτμουντ με 2-1 στο «Wada Metropolitano» και θα πάει στη Γερμανία για τη ρεβάνς έχοντας άλλον… αέρα.

Οι παίκτες του Ντιέγκο Σιμεόνε εκμεταλλεύτηκαν δύο λάθη στην άμυνα των Γερμανών και μπόρεσαν να προηγηθούν με 2-0. Οι «κιτρινόμαυροι» πάντως βρήκαν ένα πολύτιμο γκολ στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα που ίσως αποδειχθεί κομβικό.

Το φιλμ

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την Ατλέτικο Μαδρίτης που προηγήθηκε μόλις στο 4ο λεπτό της συνάντησης. Οι παίκτες της Ντόρτμουντ είχαν κακή συνεννόηση έξω από την περιοχή του, με τον Ροντρίγκο Ντε Πολ να ευνοείται και να σκοράρει για το 1-0.

Οι «ροχιμπλάνκος» άφησαν την μπάλα στους Γερμανούς και βρήκαν κι άλλες καλές στιγμές χωρίς όμως να βρουν δίχτυα. Αυτό έγινε στο 32′. Οι παίκτες του Έντιν Τέρζιτς υπέπεσαν σε ακόμη ένα λάθος, με τον Γκριεζμάν να βρίσκει υπέροχα τον Λίνο, ο οποίος ψύχραιμα έκανε το 2-0. Σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός ήταν πιο χαμηλός, με τις καλές ευκαιρίες να είναι ελάχιστες και την Ντόρτμουντ να κρατά την κατοχή, χωρίς όμως να μπορεί να παραβιάσει την εστία του Όμπλακ.

Ωστόσο, οι Γερμανοί βρήκαν τον τρόπο να μειώσουν σε 2-1 με την πάσα του Μπράντ, που βρήκε σε σώματα, να καταλήγει στον Σεμπάστιαν Αλέ που την έστειλε στα δίχτυα στο 81′.

Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε και η Ατλέτικο πήρε μια πολύ σημαντική νίκη ενόψει της ρεβάνς στη Γερμανία.

Συνθέσεις

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε) : Όμπλακ, Αθπιλικουέτα, Βίτσελ (90+1′ Σάβιτς), Χιμένεθ, Λίνο (90+1′ Ρικέλμε), Μολίνα (90′ Σαούλ), Ντε Πολ (80′ Κορέα), Γιορέντε, Κόκε, Γκριεζμάν, Μοράτα (64′ Μπάριος)

Ντόρτμουντ (Έντιν Τέρζιτς) : Κόμπελ, Μάατσεν, Ριέρσον, Σλότερμπεκ, Χούμελς, Καν (84′ Οζκάν), Σάμπιτσερ (84′ Ρόις), Αντεγέμι (73′ Μπάινο-Γκίτενς), Σάντσο, Ενμέτσα (46′ Μπραντ), Φίλκρουγκ (60′ Αλέ)

Το πρόγραμμα των προημιτελικών

Τρίτη 9/4

Άρσεναλ – Μπάγερν Μονάχου  2-2
Ρεάλ Μαδρίτης – Μάντσεστερ Σίτι  3-3

Τετάρτη 10/4

Παρί Σεν Ζερμέν – Μπαρτσελόνα  2-3
Ατλέτικο Μαδρίτης – Ντόρτμουντ  2-1

Τρίτη 16/4

Μπαρτσελόνα – Παρί Σεν Ζερμέν
Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

Τετάρτη 17/4

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ
Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected