Κατηγορίες
Αθλήματα

Ένα βήμα πιο κοντά στο Παγκόσμιο η εκπληκτική Εθνική μας! (vid)

Στο γεμάτο από κόσμο ΔΑΚ Λευκόβρυσης Κοζάνης, η Ελλάδα πήρε τη νίκη κόντρα στην Ολλανδία με σκορ 31-27 και την Κυριακή (12/5) θα ταξιδέψει στο Αϊντχόφεν για να κλείσει τη θέση της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2025, το οποίο θα λάβει χώρα σε Κροατία, Δανία και Νορβηγία από τις 14 Ιανουαρίου μέχρι τις 2 Φεβρουαρίου.

Η Ολλανδία ήταν αυτή που είχε καλύτερο ρυθμό στο ξεκίνημα του αγώνα τον οποίον και επέβαλε σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του πρώτου μισού. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να διαχειριστούν το προβάδισμα με τη μέγιστη διαφορά να είναι στα τρία τέρματα (5-8 και 9-12).

Ωστόσο, η Ελλάδα δύο λεπτά πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου κατάφερε να βρεθεί για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ, διαμορφώνοντας το 13-12, στο φινάλε του ημιχρόνου.

Στην έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, η Ολλανδία έφερε πολύ γρήγορα το σκορ στα ίσα (13-13), με την Ελλάδα να έχει άμεση απάντηση και ν’ ανακτά το προβάδισμα (15-14). Οι φιλοξενούμενοι γι’ ακόμη μία φορά βρήκα το δρόμο για την ισοφάριση, ωστόσο στη συνέχεια είδαν τη «γαλανόλευκη» να διευρύνει το προβάδισμά της στα τρία τέρματα (18-15).

Η Εθνική διατήρησε το προβάδισμα της και με τη συμπλήρωση 15 λεπτών στο δεύτερο μέρος διεύρυνε κατά ένα τέρμα την απόσταση στο σκορ (22-18). Το +4 διατηρήθηκε από τους γηπεδούχους, με τον αγώνα να μπαίνει στο τελευταίο δεκάλεπτο. Οι παίκτες του Γιώργου Ζαραβίνα κατάφεραν να βρουν απάντηση σε κάθε μείωση του σκορ των Ολλανδών, κάνοντας πολύ καλή διαχείριση του προβαδίσματος τους.

Στο τελευταίο πεντάλεπτο η Εθνική έφτασε και στο +5 (31-26), με τους Ολλανδούς να επαναφέρουν τη διαφορά στα τέσσερα τέρματα για το τελικό 31-27.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected