Αυλαία στο 22ο Golden Cup στη Θεσσαλονίκη- Συμμετείχαν 800 παιδιά (photos)

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 22ο Golden Cup, το πασχαλινό τουρνουά παιδικού ποδοσφαίρου που διοργάνωσε ο Οργανισμός Ανάπτυξης Σχολών Ποδοσφαίρου Ελλάδας (ΟΑΣΠΕ) στη φιλόξενη Θεσσαλονίκη, από τις 7 έως τις 9 Μαΐου 2024.

Συμμετείχαν συνολικά 60 τμήματα από διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας, καλύπτοντας πέντε ηλικιακές κατηγορίες, από τα Κ8 μέχρι τα Κ16. Οι περισσότεροι από 800 νεαροί αθλητές προσέφεραν αξέχαστο θέαμα ενώ η αίσθηση της αλληλεγγύης και φιλίας επικράτησε σε κάθε ένα από τα 8 γήπεδα.

Η οργάνωση του τουρνουά ήταν άψογη, με τα δύο αθλητικά κέντρα Planet FC και Joga Bonito να λειτουργούν υπό τις καλύτερες συνθήκες, προσφέροντας ένα περιβάλλον κατάλληλο για την ενθάρρυνση του αθλητικού πνεύματος.

«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους γονείς και τους προπονητές για τη στήριξή τους και την αφοσίωσή τους στα παιδιά. Χωρίς εσάς, αυτή η γιορτή δεν θα ήταν τόσο ξεχωριστή», ανέφερε η πρόεδρος του ΟΑΣΠΕ και υπεύθυνη της διοργάνωσης Golden Cup, κ. Δώρα Ιωακειμίδου, για να συνεχίσει: «Οι γονείς αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο της επιτυχίας αυτού του τουρνουά. Οι προπονητές όμως από την πλευρά τους, εργάστηκαν ακούραστα για να εκπαιδεύσουν και να εμπνεύσουν τους νεαρούς αθλητές, με επίκεντρο το fair play.

Η στιγμή των απονομών αποτέλεσε ένα αξέχαστο κομμάτι του τουρνουά, γεμάτο χαρά, συγκίνηση και περηφάνια για τα παιδιά και τους γονείς τους. Ολοι απόλαυσαν κάθε στιγμή της απονομής, αισθανόμενα υπερήφανα για τις προσπάθειές τους και τις επιτυχίες τους στο γήπεδο.

Ο ζεστός καιρός ήταν ιδανικός προσφέροντας μια αξέχαστη ατμόσφαιρα στο γήπεδο. Κάθε στιγμή των απονομών έδωσε στα παιδιά την ευκαιρία να νιώσουν την εκτίμηση και τον σεβασμό για την προσπάθειά τους, καθιστώντας το 22ο Golden Cup μια αξέχαστη εμπειρία για όλους.

Η επιτυχία του Golden Cup δεν μετριέται μόνο από τα γκολ που σημειώθηκαν, αλλά από το κλίμα και την εμπειρία που δημιουργείται γύρω από αυτό.

Το παιδικό ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο ένας αθλητικός αγώνας, αλλά μια πλατφόρμα για την ανάπτυξη χαρακτήρα, κοινωνικών δεξιοτήτων και αθλητικής ηθικής. Οι μικροί αθλητές μαθαίνουν όχι μόνο πώς να νικούν, αλλά και πώς να αντιμετωπίζουν τις ήττες, πώς να συνεργάζονται και να απολαμβάνουν τη διαδικασία της βελτίωσης!

Συγχαρητήρια και ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλους για αυτή την υπέροχη εκδήλωση, που αναδεικνύει τον αληθινό ποδοσφαιρικό πολιτισμό! Ας συνεχίσουμε να στηρίζουμε αυτούς τους νεαρούς αθλητές στο ταξίδι τους στον κόσμο του ποδοσφαίρου με αγάπη, ενθάρρυνση και σεβασμό».

Οι ομάδες που συμμετείχαν:

Ακαδημία Κούδας Νεάπολη, Ήφαιστος Θέρμης, BEBIDES 2000, ΠΟΜ Μαλακοπής, Ατρόμητος Αγίας Παρασκευής, Αναγέννηση Επανομής, Αχιλλέας Τριανδρίας, Νίκη Μεσημερίου, Αναγέννηση Πανοράματος, ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360, Ατρόμητος Τριαδίου (ΕΠΣ Μακεδονίας), Εθνικός Σιδηροκάστρου, Άρης Σκοτούσσας (ΕΠΣ Σερρών), Ακρίτες Κομοτηνής (ΕΠΣ Θράκης), Αναγέννηση Λιμεναρίων (ΕΠΣ Καβάλας), Αθλητική Ακαδημία Σκύδρας (ΕΠΣ Πέλλας), Νίκη Λαφυστίου /Olympico Λιβαδειά, (ΕΠΣ Βοιωτίας), Atlas FC Πάτρα (ΕΠΣ Αχαΐας), Ηρακλής Ζυγού (ΕΠΣ Ξάνθης), Ποντιακός Αλεξανδρούπολης (ΕΠΣ Έβρου), ΑΟ Χανιώτης (ΕΠΣ Χαλκιδικής), ΑΕΠ Βέροιας (ΕΠΣ Ημαθίας), ΠΑΟΚ Γρεβενά (ΕΠΣ Γρεβενών)

Η διοργάνωση Golden Cup που έχει γίνει θεσμός, τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας – Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης, κι ασφαλώς έχει την έγκριση της ΕΠΣ Μακεδονίας.

Στη φιλοσοφία των Golden Cup είναι η μη κοινοποίηση των αποτελεσμάτων καθώς οι άνθρωποι του ΟΑΣΠΕ πιστεύουν ότι δεν έχει να προσφέρει τίποτα περισσότερο από την ενίσχυση του ανταγωνισμού.

Για την ιστορία αναφέρουμε τα αποτελέσματα της τελικής φάσης

Βραβείο Fair Play – Ήθους Ατρόμητος Τριαδίου

JOGA BONITO GROUP

Κατηγορία K8

Μικρός Τελικός: Αναγέννηση Πανοράματος – Ποντιακός Αλεξανδρούπολης 4-4 (4-2 στα πέναλτι για το Πανόραμα)

Μεγάλος Τελικός: Νίκη Μεσημεριού – Αθλητική Ακαδημία Σκύδρας 1-1 (5-4 στα πέναλτι για τη Νίκη Μεσημεριού)

Κατηγορία K10

Μικρός Τελικός: ΑΡΗΣ Σκοτούσσας – ΠΟΜ Μαλακοπής 7-2

Μεγάλος Τελικός: Bebides 2000 – Σκύδρα 7-0

Κατηγορία K12

Μικρός Τελικός: Ήφαιστος Θέρμης – Σκύδρα 3-2

Μεγάλος Τελικός: Bebides 2000 – Πανόραμα 3-0

PLANET FC GROUP

Κατηγορία K8

Μικρός Τελικός: Αθλητική Ακαδημία Σκύδρας Β – Σκύδρα Α 1-1 (3-4 στα πέναλτι για την Α)

Μεγάλος Τελικός: Bebides 2000 – Ακρίτες Κομοτηνής 3-1

Κατηγορία K10

Μικρός Τελικός: Αθλητική Ακαδημία Σκύδρας – Ηρακλής Ζυγού 2-6

Μεγάλος Τελικός: Atlas FC Πάτρα – ΑΕ Ποντίων Βέροιας 7-5

Κατηγορία K12

Μικρός Τελικός: Ακαδημία Νεάπολης Γ. Κούδας – ΑΕ Ποντίων Βέροιας (2) 7-0

Μεγάλος Τελικός:

Αθλητική Ακαδημία Σκύδρας Α – ΑΕ Ποντίων Βέροιας (1) 5-2

Κατηγορία Κ14

Μικρός Τελικός: Αναγέννηση Πανοράματος – ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 2-0

Μεγάλος Τελικός: Αναγέννηση Λιμεναρίων Θάσου – Olympico Λιβαδειάς 5-2

Ο ΟΑΣΠΕ εκφράζει τις ευχαριστίες του προς όλους τους συμμετέχοντες, τις οικογένειες, τους προπονητές και τους εθελοντές για τη συμβολή τους στην επιτυχία αυτού της μοναδικής αθλητικής γιορτής.

Την οργανωτική επιτροπή του 22ου Golden Cup συγκρότησαν οι Δώρα Ιωακειμίδου, Παύλος Σαμπανίδης, Παναγιώτης Σαμπανίδης, Νίκος Τσιόγκας, Παναγιώτης Φαρμάκης, Νίνα Κωνσταντινίδου.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected