Κατηγορίες
Διάφορα

Τουρκικά ΜΜΕ: Τη μοιρασιά του πλούτου στην Ανατολική Μεσόγειο θα θέσει ο Ερντογάν στον Μητσοτάκη (vid)

Στην επικείμενη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στην Άγκυρα (13 Μαΐου) εστιάζουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, «αποκαλύπτοντας» την ατζέντα των συζητήσεων.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός παραχώρησε συνέντευξη στη Milliyet, στο φύλλο που θα κυκλοφορήσει την Κυριακή 12 Μαΐου και σύμφωνα με ανάρτηση της τουρκικής εφημερίδας στο Instagram:

«Μίλησε μόνο στη Milliyet πριν από την επίσκεψή του στην Τουρκία!

  •  Θέλει η Δύση προσέγγιση μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας;
  •  Μπορούν οι ελληνοτουρκικές σχέσεις να γίνουν τόσο θερμές όσο ήταν μεταξύ Ατατούρκ και Βενιζέλου;
  •  Θα ανοίξουν νέοι προορισμοί χωρίς βίζα για τους Τούρκους;

Όλα όσα σας ενδιαφέρουν για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και πολλά άλλα θα τα βρείτε στην εφημερίδα σας Milliyet αυτή την Κυριακή».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Milliyet.com.tr (@milliyetcomtr)

«Κρυφή» ατζέντα;
Ωστόσο, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ, Μανώλη Κωστίδη, που επικαλείται τουρκικά ΜΜΕ, στην ατζέντα των δύο πολιτικών αρχηγών βρίσκεται κι ένα θέμα που «καίει» την Τουρκία: η μοιρασιά του πλούτου της Ανατολικής Μεσογείου.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Haber Global οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο θα βρεθούν στο επίκεντρο των συζητήσεων.

Η Τουρκία κάνει έρευνες για αέριο στη Μαύρη Θάλασσα και συνεχίζει τις σεισμικές έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο. Η Άγκυρα έχει επισημάνει πως ο φυσικός πλούτος της Αν. Μεσογείου πρέπει να διαμοιραστεί μεταξύ των γειτονικών κρατών κάτι που αναμένεται να επαναλάβει ο Τούρκος πρόεδρος στον Έλληνα πρωθυπουργό.

*DNews

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected