Γ Εθνική / Τοπικά

Γ Εθνική : Ορίζονται τα μπαράζ παραμονής, οι δύο πιθανές πόλεις για τη διεξαγωγή

Μία εκκρεμότητα υπάρχει ακόμα για την ολοκλήρωση της φετινής σεζόν στη Γ Εθνική.

Τα μπαράζ παραμονής, όπως αυτά προβλέπονται στην προκήρυξη της διοργανώτριας, ανάμεσα στις ομάδες που τερμάτισαν στην 11η θέση στους τέσσερις ομίλους της κατηγορίας θα δώσουν τα δύο τελευταία εισιτήρια για την επόμενη σεζόν.

Όπως αναφέρει ο συνάδελφος Δημήτρης Θεοδώρου στο ρεπορτάζ του Soccerlive, τα μέλη της Επιτροπής της ΕΠΟ στάθμισαν τα δεδομένα προκειμένου να καταλήξουν στην ημερομηνία που θα γίνουν οι δύο αναμετρήσεις και, φυσικά, στα γήπεδα που θα φιλοξενηθούν. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι σκέψεις των αξιωματούχων της Ομοσπονδίας είναι να ορίσουν τα δύο παιχνίδια στις 26 Μαΐου, ημέρα Κυριακή, ενώ αυτή τη στιγμή φαίνεται να συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες το ενδεχόμενο ο αγώνας του Νότου (ΑΕΡ Αφάντου-Προοδευτική) να γίνει στο Ηράκλειο της Κρήτης και εκείνος του Βορρά (Νίκη Ευκαρπίας-Αστέρας Πετριτή) στα Ιωάννινα.

Για να καταστεί, ωστόσο, εφικτός αυτός ο σχεδιασμός κρίθηκε αναγκαίο να προχωρήσει η επικύρωση των βαθμολογιών στους τέσσερις ομίλους από τις θέσεις 1 έως 11, με τη σύμφωνη γνώμη βέβαια της Πειθαρχικής Επιτροπής. Η εισήγηση της Επιτροπής Διοργανώσεων έχει διαβιβαστεί ήδη στα θέματα που θα απασχολήσουν την Εκτελεστική Επιτροπή κατά τη συνεδρίασή της το ερχόμενο Σάββατο (18/5) και εφόσον εγκριθεί, πιθανόν τη Δευτέρα να πραγματοποιηθεί ο ορισμός.

Την ίδια ώρα, ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο κάποια ή κάποιες από τις εμπλεκόμενες ομάδες να επιχειρήσουν να «μπλοκάρουν» τον ορισμό και τη διεξαγωγή των αγώνων, μέσω της δικαστικής οδού και με την επιχειρηματολογία πως ο εθελούσιος υποβιβασμός του Αλμωπού Αριδαίας και του ΟΦ Ιεράπετρας από τη Super League 2 στα τοπικά ήταν εξαρχής γνωστός και, συνεπώς, από τον μη υποβιβασμό τους στη Γ’ Εθνική προέκυπταν δύο κενές θέσεις που θα έπρεπε να καλυφθούν μέσω της ματαίωσης των δύο αγώνων μπαράζ, με συμπληρωματικό άρθρο στην ισχύουσα Προκήρυξη του Πρωταθλήματος.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected