Κατηγορίες
Αθλήματα

Ρώμη 2024: Γρήγορη και πάλι η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου, στον ημιτελικό και η Τσουκαλά (vids)

Η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου στάθηκε επάξια στον ημιτελικό των 100 μ. καθώς τερμάτισε στην τέταρτη θέση της πρώτης σειράς σε 11.21 (0,7) και κατέλαβε την 11η θέση στο σύνολο.

Η αθλήτρια της Κατερίνας Αλεξοπούλου ισοφάρισε και πάλι το ατομικό της ρεκόρ κι έδειξε πως παρά το νεαρό της ηλικίας της μπορεί να σταθεί σε μια μεγάλη διοργάνωση. Η Εμμανουηλίδου έφυγε πολύ καλά στην εκκίνηση για μέχρι τα μισά της κρατούσε στη δεύτερη θέση, ωστόσο σταδιακά υποχώρησε και τερμάτισε τέταρτη.

Μάλιστα οι ημιτελικοί έγιναν με βροχή που ξέσπασε αργά το απόγευμα στη Ρώμη και δημιούργησε πρόβλημα στους αθλητές και στις αθλήτριες που μετείχαν.

Το επίπεδο στο αγώνισμα ήταν πολύ υψηλό, καθώς η οχτάδα έκλεισε στα 11.11, επίδοση που σε άλλες διοργανώσεις έχει δώσει μέχρι και μετάλλιο.

Η Ντίνα Άστερ Σμίθ πέτυχε την κορυφαία επίδοση με 10.96, κορυφαία επίδοση στην Ευρώπη και η δεύτερη γρηγορότερη επίδοση σε ημιτελικό στην ιστορία του αγωνίσματος.

Περίπου δέκα λεπτά από την εκκίνηση της τρίτης ημιτελικής των 200 μ. η Δήμητρα Τσουκαλά ενημερώθηκε από τους κριτές που θα τρέξει στην τρίτη σειρά. Η αθλήτρια ήταν ήδη στο πρώτο call room, καθώς ήταν στη ζώνη αναμονής και έπρεπε να δώσει το παρών κανονικά στο ζέσταμα και να αναμένει κάποια πιθανή ακύρωση. Η απόσυρση της Μάγερ έβαλε την Τσουκαλά στην τρίτη ημιτελική σειρά των 100 μ. όπου πέτυχε 11.44 και κατέλαβε την 23η θέση.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected