Αθλήματα

Laver Cup: Ισοφάρισε για την Ευρώπη ο Τσιτσιπάς (vids)

Απελευθερωμένος, με ωραίο τένις, σωστές αποφάσεις, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε ό,τι ήθελε απέναντι στον Θανάση Κοκκινάκη και με 6-1, 6-4 μετά από 81 λεπτά, έδωσε τον πρώτο βαθμό στην Team Europe ισοφαρίζοντας σε 1-1 την Team World που προηγήθηκε μετά τη νίκη του Φραντσίσκο Σερούντολο κόντρα στον Κάσπερ Ρουντ.

Ο Τσιτσιπάς, πήρε τη δική του ρεβάνς από τον Κοκκινάκη, για τον πρόσφατο αποκλεισμό του στο US Open, ενώ παράλληλα διατήρησε το αήττητο στις πρεμιέρες του στη διοργάνωση έχοντας 4 νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις.

Με τους κερδισμένους πόντους πίσω από το πρώτο service να φτάνει το 77% (27/35), με 4 άσους χωρίς κανένα διπλό λάθος, με 25 winners και μόλις 8 αβίαστα λάθη, ο Τσιτσιπάς έκανε ένα εξαιρετικό παιχνίδι απέναντι στον Κοκκινάκη, ειδικά στο 1ο set και με συνολικά 3 break έφτασε σε μια επιβλητική νίκη.

Το εκρηκτικό ξεκίνημα έδωσε προβάδισμα στον Τσιτσιπά με 5-0(!), με τον Νο12 του κόσμου να κάνει ό,τι θέλει στο court βρίσκοντας δύο break (2-0, 4-0). Ο Κοκκινάκης πήρε το πρώτο του game αμέσως μετά μειώνοντας σε 5-1, με τον Τσιτσιπά να κλείνει το set με ένα ακόμα εύκολο hold παίρνοντας προβάδισμα με 1-0.

Ο Τσιτσιπάς συνέχισε το επιθετικό…κρεσέντο με εξαιρετικό service, αλλά και μεγάλες επιστροφές, φτάνοντας σε νέο break και hold κάνοντας στο 2-0 με το ξεκίνημα του 2ου set. Ο Κοκκινάκης στη συνέχεια βελτίωσε το service του, όμως ήταν αργά, με τον Τσιτσιπά να κρατάει το δικό του σφραγίζοντας τη νίκη χαρίζοντας τον πρώτο βαθμό στην Ευρώπη.

*tennis24

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P