Ο Προμηθέας Πάτρας ανακοίνωσε την επιστροφή του Περικλή Κουρουπάκη, ενισχύοντας τη γραμμή των ψηλών ενόψει της σεζόν 2026/27. Ο 24χρονος σέντερ, προϊόν των ακαδημιών του συλλόγου, επιστρέφει μετά τις θητείες σε Αγρίνιο, Πανερυθραϊκό και Κολοσσό Ρόδου, όπου αγωνίστηκε τα δύο τελευταία χρόνια.
Την ίδια ώρα, τη φανέλα του Προμηθέα θα φορέσει ξανά ο Χάρης Παρασκευόπουλος τη σεζόν 2026/27. Ο 21χρονος γκαρντ επιστρέφει στην πατρινή ομάδα μετά την παρουσία του στον Κόροιβο Αμαλιάδας, όπου κατέγραψε αξιόλογη χρονιά στην Elite League με 10,4 πόντους, 6,3 ριμπάουντ και 4,4 ασίστ ανά αγώνα.
Οι ανακοινώσεις :
“Η ΚΑΕ Προμηθέας Πάτρας Βίκος Cola ανακοινώνει με χαρά την επιστροφή του Περικλή Κουρουπάκη στην ομάδα μας, για ενίσχυση της front line για την σεζόν 2026-27.
Ο Περικλής Κουρουπάκης γεννήθηκε στις 12 Αυγούστου του 2002. Έχει ύψος 2,06 μ. και αγωνίζεται στη θέση ”5”. Από νεαρή ηλικία ήταν μέλος της Ακαδημίας του Προμηθέα και του προγράμματος ”ΝΟΥΣ”, ενώ τις σεζόν 2019-20 και 2020-21 κατέγραψε συμμετοχές στην μεγάλη κατηγορία με τους Πατρινούς, παίρνοντας έτσι το βάπτισμα του πυρός. Τη σεζόν 2021-22 παραχωρήθηκε δανεικός στον ΑΟ Αγρινίου, με τον οποίο πραγματοποίησε μια πολύ μεστή σεζόν στην Elite League, με 12,6 πόντους και 8,3 ριμπάουντ, ενώ στη συνέχεια μετέβη στον Πανερυθραϊκό, που επίσης κατέγραψε εξαιρετικά νούμερα, με 14,1 πόντους και 7,9 ριμπάουντ. Το 2024-25 έπαιξε στον Κολοσσό Ρόδου, όντας δανεικός από την ομάδα μας, ενώ στους Ροδίτες παρέμεινε και την περασμένη σεζόν, με αναβαθμισμένο ρόλο.
Καλωσορίζουμε ξανά τον Περικλή Κουρουπάκη στην μπασκετική μας οικογένεια και του ευχόμαστε να έχει υγεία και πολλές επιτυχίες με την ομάδα μας.
Η ΚΑΕ Προμηθέας Πάτρας Βίκος Cola βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ακόμα μια μεταγραφή εν όψει της σεζόν 2026-27, με τον Χάρη Παρασκευόπουλο να ντύνεται ξανά στα ”πορτοκαλί”.
O Xάρης Παρασκευόπουλος γεννήθηκε στις 3 Ιανουαρίου του 2005. Βλέπει τον κόσμο από τα 198 εκατοστά και αγωνίζεται στις θέσεις της περιφέρειας. Ο πατρινός άσος έκανε τα πρώτα του μπασκετικά βήματα στον Γλαύκο, ενώ τη σεζόν 2022-23 είχε το πρώτο του πέρασμα από την ομάδα μας, με την οποία αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της National League 2, αλλά και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και το Rising Stars Εφήβων. Τη σεζόν 2023-24 μετακόμισε στη Νάξο, για να αγωνιστεί στα Φανάρια Νάξου στη National League 1, πριν επιστρέψει στη Δυτική Ελλάδα, για να φορέσει τη φανέλα του Κοροίβου Αμαλιάδας, στο πρωτάθλημα της Elite League, τις τελευταίες δύο σεζόν (2024-26). Την περασμένη χρονιά μάλιστα, ο 21χρονος γκαρντ είχε ένα πολύ μεγάλο αγωνιστικό step up, με 10,4 πόντους, 6,3 ριμπάουντ και 4,4 ασίστ. Αξίζει να σημειωθεί πως τα προηγούμενα χρόνια υπήρξε διεθνής με τις μικρές εθνικές.
Καλωσορίζουμε τον Χάρη Παρασκευόπουλο στην οικογένεια του Προμηθέα Πάτρας και του ευχόμαστε να έχει υγεία και πολλές επιτυχίες με την ομάδα μας.










