Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας

Η συνέντευξη του Γιάννη Βαλδήρ στον Αργύρη Τσιγγενόπουλο

Γιάννης Βαλδήρ, γεννημένος το 1982, είναι κατά γενική ομολογία, ένας από τους βασικούς πυλώνες της μεγάλης επιτυχίας της ομάδας του Μακροχωρίου τη φετινή χρονιά. Ένας προπονητής μέσα στον αγωνιστικό χώρο, με την εμπειρία και την οξυδέρκεια του, πάντα σταθερός στην απόδοσή του, συνέβαλε τα μέγιστα έτσι ώστε του χρόνου η Ένωση να επιστρέψει στην Δ’ Εθνική μετά από καιρό.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, ο Γιάννης Βαλδήρ έχει 14 χρόνια σταδιοδρομίας και μάλιστα σε υψηλό επίπεδο και με επαγγελματικά συμβόλαια που λίγοι έχουν στο παλμαρέ τους στα τοπικά πρωταθλήματα. Ξεκίνησε σε ηλικία 12 ετών από τα παιδικά τμήματα των Ποντίων Βέροιας, την περίοδο μάλιστα που η πρώτη ομάδα βρισκόταν στα επαγγελματικά πρωταθλήματα της χώρας μας, με την μεγάλη πορεία της ομάδας τότε μέχρι τη Β’ Εθνική.

Πέρασε όλα τα τμήματα και έφτασε στη μεγάλη ομάδα των Ποντίων που τότε είχε μεγάλα αστέρια στη σύνθεσή της (Ατματσίδης, Καφές κ.α.). Το 2000 μεταπήδησε στη Βέροια και έζησε τα πέτρινα χρόνια της ομάδος, που τότε υποβιβάστηκε στη Δ’ Εθνική.

Εκεί έμεινε 4 χρόνια και στη συνέχεια μεταγράφηκε στον Αετό Σκύδρας, που τότε αγωνιζόταν στη Δ’ Εθνική. Έπειτα, 2 χρόνια στην Αλεξάνδρεια και τελευταίος σταθμός πριν το Μακροχώρι που βρίσκεται τώρα, τη Νίκη Αγκαθιάς, εκεί όπου γνώρισε τον τωρινό προπονητή της ομάδας, Γιάννη Κερλίδη.

Συναντήσαμε τον Γιάννη σε ένα καφέ της πόλης μας και φανερά ανακουφισμένος από την άνοδο, μας μίλησε για όλους και για όλα.

Αργ.: Γιάννη καταρχήν συγχαρητήρια για την άνοδο. Πως νιώθεις τώρα που τελείωσαν όλα;

Βαλ.: Ευχαριστώ πολύ! Πραγματικά ανακουφισμένος και ήρεμος, αφού πετύχαμε τους στόχους που είχαμε θέσει εξ αρχής.

Αργ.: Πριν αναλύσουμε τη φετινή χρονιά, πες μας λίγο πως ένιωσες μετά τον αγώνα με τον Μυλότοπο;

Βαλ.: Πολύ όμορφες στιγμές, πραγματικά. Σίγουρα έχω ζήσει πολλά στην καριέρα μου, όμως η φετινή άνοδος είναι κάτι το ξεχωριστό, τόσο για μένα προσωπικά, όσο και για την ομάδα συνολικά.

Αργ.: Γιάννη πως έγινε η πρόταση για να έρθεις στην ομάδα; Σε πλησίασε ο πρόεδρος της Ένωσης;

Βαλ.: Η πρώτη κρούση ήταν από τον Γιάννη τον Κερλίδη, με τον οποίο ήμασταν μαζί στην Αγκαθιά την προηγούμενη χρονιά. Κίνητρο επίσης για μένα ήταν ότι θα αγωνιζόμουν σε μια ιστορική και καλά οργανωμένη ομάδα, ενώ η παρουσία των Μπάκανου και Λαμπριανίδη με τους οποίους ήμασταν μαζί στο παρελθόν σε διάφορες ομάδες, ήταν ένα πρόσθετο στοιχείο για να έρθω στο Μακροχώρι.

Αργ.: Πως ήταν το κλίμα στην ομάδα; Περιέγραψέ μας λίγο την περίοδο προετοιμασίας.

Βαλ. Στο Μακροχώρι τα πράγματα είναι συγκεκριμένα και το γνώριζα από πριν ότι δεν θα συναντούσα δυσκολίες. Άλλωστε λίγο-πολύ τα παιδιά που καταγόμαστε από τον νομό και αγωνιζόμαστε στις ομάδες της κατηγορίας και όχι μόνο, γνωριζόμαστε μεταξύ μας και η προσαρμογή είναι εύκολη. Σας είπα και προηγουμένως στην ομάδα υπήρχαν παιδιά με τα οποία ήμασταν συμπαίκτες στο παρελθόν και αυτό και μόνο διευκολύνει τα πράγματα αρκετά. Η προετοιμασία ήταν πραγματικά ιδανική, σε υψηλό επίπεδο και αρκετά εποικοδομητική. Στα φιλικά η ομάδα πήγε πολύ καλά, γέμισε με ενθουσιασμό τον κόσμο και μας έδωσε φτερά για τη συνέχεια.

Αργ.: Πως κρίνεις την παρουσία του κόσμου γενικά;

Βαλ.: Η αλήθεια είναι ότι στην περίοδο του πρωταθλήματος η προσέλευση του κόσμου ήταν απογοητευτική. Η ομάδα, παρόλο που ήταν πάντα στην πρώτη θέση και δεν έπεσε ποτέ από εκεί, δεν συγκινούσε τον κόσμο και πολλές φορές νιώθαμε ότι παίζαμε εκτός έδρας. Στα play-off αντίθετα ήταν ο 12ος παίκτης μας, ειδικά στα εκτός έδρας ματς με Μάλγαρα και Μυλότοπο, νομίζαμε ότι παίζαμε εντός και πραγματικά μας έδωσαν ώθηση.

Αργ.: Πως κρίνεις το ρόστερ της ομάδας:

Βαλ.: Και εδώ δεν μπορούμε να πούμε πολλά πράγματα. Και μόνο το γεγονός ότι 8-9 παίκτες του ρόστερ έχουν υπογράψει τουλάχιστον ένα επαγγελματικό συμβόλαιο σε μεγαλύτερους συλλόγους, τα λέει όλα. Οι δε νεότεροι παίκτες σε ηλικία πραγματικά είναι ότι καλύτερο υπάρχει στον νομό. Και από τη στιγμή που δέσαμε μεταξύ μας, όλα ήταν εύκολα μετά!

Αργ.: Ξεχωρίζεις κάποιον από τους συμπαίκτες του τη φετινή χρονιά;

Βαλ. Δεν θέλω να αδικήσω κανέναν πραγματικά. Όλοι δώσαμε τον καλύτερο μας εαυτό και ο καθένας από μας καταθέσαμε τα καλύτερα μας χαρακτηριστικά, δημιουργώντας ένα τέλειο κράμα για την τελική επιτυχία. Οι μεταγραφές του Ιανουαρίου (σ.σ. Ινεμπολίδης, Ευθυμιάδης) προσέδωσαν το κάτι παραπάνω με την εμπειρία, ειδικά στα play-off που τους χρειαστήκαμε πραγματικά.

Αργ.: Πως κρίνεις την φετινή χρονιά; Είσαι ευχαριστημένος από την δική σου απόδοση;

Βαλ. Καταρχάς όσων αφορά εμένα, είμαι αρκετά ευχαριστημένος, αν και μπορούσα, τηρουμένων των αναλογιών να ήμουν πιο έτοιμος. Και λέω τηρουμένων, γιατί οι προσωπικές μου ασχολίες είναι αυτήν την περίοδο αρκετές και πολύ πιεστικές και σίγουρα επηρέασαν την απόδοσή μου μέχρι έναν βαθμό. Η ομάδα από την άλλη, παρουσίασε μια αξιοθαύμαστη σταθερότητα σε όλη τα χρονιά, αν εξαιρέσουμε μία φυσιολογική «κοιλιά» προς το τέλος του πρώτου γύρου. Το πρωτάθλημα το κατακτήσαμε σχετικά εύκολα, ήμασταν πάντα πρώτοι και κινδυνέψαμε μόνο από δικά μας λάθη και όχι τόσο των αντιπάλων. Κατακτήσαμε και το Κύπελλο Ημαθίας, με πολύ μεγάλα παιχνίδια από την πλευρά μας, καθώς αποκλείσαμε 2 ομάδες της περιοχής μας που αγωνίζονται στη Δ’ Εθνική. Και φυσικά τα play-off, που παρόλο εμφανίστηκε η φυσιολογική κόπωση από τα συνεχόμενα παιχνίδια, κατορθώσαμε να πάρουμε το πολυπόθητο εισιτήριο. Εδώ θα επαναλάβω την πληθώρα του ρόστερ και την απόδοση των παιδιών που ήρθαν από τον πάγκο, που συνέβαλαν τα μέγιστα και αναπλήρωσαν επάξια το κενό των βασικών παικτών.

Αργ.: Ποια η γνώμη σου για τον κ. Κερλίδη;

Βαλ. Ο Γιάννης είναι ένας αρκετά παρεξηγημένος άνθρωπος. Το παραδέχομαι ότι και εγώ πριν τον γνωρίσω είχα την ίδια άποψη που έχει κάποιος που δεν τον γνωρίζει, όμως με τον καιρό άλλαξα γνώμη. Έχει γνώση του ποδοσφαίρου, μελετά αρκετά, θέλει να μάθει περισσότερα και γενικά έχει πολύ πάθος γι αυτό που κάνει, ανεξάρτητα σε ποια ομάδα βρίσκεται. Σημαντική η συμβολή του για την άνοδο και γενικά για την πορεία της ομάδας, γνωρίζοντας μ’ αυτό ότι θα δυσαρεστήσω αρκετούς στο Μακροχώρι που δεν επιθυμούν την παραμονή του.

Αργ.: Παίρνοντας πάσα απ’ αυτό, τι περιμένεις για του χρόνου; Έχουν γίνει συζητήσεις;

Βαλ.: Είναι πάρα πολύ νωρίς να πούμε οτιδήποτε, καθώς βρισκόμαστε ακόμα στα μεθεόρτια! Έχουμε πολλά να πούμε και να συζητήσουμε, ο πρόεδρος και η διοίκηση ξέρουν καλύτερα από όλους μας τι πρέπει να κάνουν για το καλό της ομάδας.

Αργ.: Αλήθεια Γιάννη πες μας τη γνώμη σου για τον πρόεδρο της ομάδας, τον κ. Βούλγαρη.

Βαλ.: Θα γίνω κουραστικός να επαναλαμβάνω ότι και εδώ δεν έχουμε να πούμε πολλά! Ο πρόεδρος μαζί με τη διοίκηση ήταν πάντα δίπλα μας και ποτέ δεν μας έλειψε τίποτα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα που αφορά εμένα, είναι ότι μετά τον αγώνα με τον Μυλότοπο εντός έδρας, που χάσαμε και για πολλούς ήμασταν πλέον εκτός στόχων, εξοφλήθηκα μέχρι και το τέλος της χρονιάς! Σπάνιο γεγονός, πιστέψτε με, ειδικά αυτή την εποχή. Προσωπικά εξεπλάγην, αλλά όσοι γνωρίζουν τον πρόεδρο, είναι κάτι που το συνηθίζει. Συνολικά στην ομάδα, αν και δεν γνωρίζω το ακριβές μπάτζετ, πιστεύω ότι ήμασταν ένα επίπεδο παραπάνω από τις άλλες ομάδες και πιστεύω παραπάνω και από ομάδες της ανώτερης κατηγορίας.

Αργ.: Γιάννη ευχαριστώ πολύ για την κουβέντα, εύχομαι το καλύτερο για του χρόνου

Βαλ.: Να είστε καλά καλό καλοκαίρι σε όλους!

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected