Κατηγορίες
Football League - Α ΕΠΣ Ημαθίας

Φίλιππος Μελίκης vs Καλλιθέα (1-2) – Χωρίς διαφορές!

Ένα πολύ δυνατό φιλικό παιχνίδι παρακολουθήσαμε όσοι βρεθήκαμε στο γήπεδο του Αγίου Νικολάου της Νάουσας, εκεί που προετοιμάζεται η ομάδα της Καλλιθέας.

Σε καμία περίπτωση δεν φάνηκε η διαφορά τριών κατηγοριών που χωρίζει τις δύο ομάδες, αν και αρκετοί βασικοί παίκτες του αθηναϊκού συλλόγου δεν αγωνίστηκαν. Ο Φίλιππος Μελίκης “κοίταξε στα μάτια” την Καλλιθέα και μάλιστα αν ήταν πιο προσεκτικός στην τελική προσπάθεια αλλά και σε κάποιες αμυντικές τοποθετήσεις, θα είχε πάρει μια σπουδαία – φιλική έστω – νίκη απέναντι σε μια ομάδα επιπέδου Football League.

Ο Γιώργος Ντάμτσιος παρέταξε ένα σύστημα με τέσσερις στην άμυνα (Καραγκιοζόπουλος, Τενεκετζής, Αργυρόπουλος, Αράπος), μπροστά ως αμυντικό χαφ-κόφτης ο Παναγιώτης Βενιόπουλος, τρεις στα χαφ (Ρίσου, Κακαγιάννης, Μελιόπουλος), σε ελεύθερο ρόλο τον Λουμάνι και φορ τον Πιτσάβα.

Η επίτευξη του γκολ της Μελίκης στο 1′ μόλις λεπτό (σέντρα από δεξιά του Καραγκιοζόπουλου και ωραία προβολή του Μελιόπουλου), αποσυντόνισε αρκετά την Καλλιθέα και την ανάγκασε να ανοιχτεί για να ισοφαρίσει. Ο Φίλιππος αντίθετα δεν οπισθοχώρησε, κέρδισε μάχες στο χώρο του κέντρου και με κινητήριο μοχλό τον Μελιόπουλο (ο καλύτερος του γηπέδου), δημιούργησε προβλήματα στο αμυντικό δίδυμο της αθηναϊκής ομάδας.

Ο μόνος τρόπος για να δεχτεί γκολ η ομάδα της Ημαθίας ήταν από δικό της λάθος. Κι όντως στο 19′ ένα ξερό σουτ του Δημητρίου από τα 30 μέτρα, βρήκε τον Τενεκετζή που άπλωσε το πόδι να διώξει και ξεγέλασε τον Κουτσόπουλο, κάνοντας το 1-1.

Ο Φίλιππος πίεσε ξανά, άλλαξε όμορφα τη μπάλα στο κέντρο και σε μία φάση που δεν “μύριζε” γκολ, ο Μελιόπουλος στο 36′ εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Νιφαδόπουλου, έπιασε ένα τρομερό σουτ έξω από την περιοχή και η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 39′ είχαμε μία φάση για την Καλλιθέα, όταν σουτ του Ατματζίδη, ο Ρίσου έβαλε το πόδι όσο χρειαζόταν και η μπάλα πήγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κουτσόπουλου.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν αντέχει κριτικής καθώς έγιναν πάρα πολλές αλλαγές και άλλαξε τελείως η μορφή του αγώνα. Ο Γιώργος Ντάμτσιος και ο Νίκος Παντέλης είχαν μια πρώτης τάξεως ευκαρία να δοκιμάσουν όλους τους παίκτες που είχαν στη διάθεσή τους και να βγάλουν συμπεράσματα για το έμψυχο δυναμικό.

Το νικητήριο γκολ της Καλλιθέας πέτυχε με απευθείας φάουλ ο Φουντουκίδης στο 78′, στέλνοντας την μπάλα στη δεξιά γωνία του Καψάλη.

Σε γενικές γραμμές θα λέγαμε για το σημερινό φιλικό, ότι είδαμε δύο ομάδες ισοδύναμες, με τη Μελίκη να κερδίζει τις εντυπώσεις με το πάθος των παικτών της και την πολύ καλή αλληλοκάλυψη. Ο Πασχάλης Μελιόπουλος αποδυκνείεται πολύ καλή λύση για τον Γιώργο Ντάμτσιο, ενώ ο Πιτσάβας είναι αισθητά βελτιωμένος σε σχέση με πέρσι.

Σταθερός όπως πάντα ο Βενιόπουλος, ενώ ο Δημήτρης Τσάκαλος που πέρασε στο δεύτερο ημίχρονο δείχνει σαν το παλιό “καλό κρασί”, με ανελέητο τρέξιμο και δυναμικότητα στις φάσεις.

Από την άλλη πλευρά η Καλλιθέα έδειξε ότι θέλει πολύ δουλειά ακόμα και αν οι παίκτες που αγωνίστηκαν σήμερα θεωρούνται ως δεύτερες επιλογές, τότε οι ιθύνοντες της αθηναϊκής ομάδας έχουν πολλά θέματα να λύσουν…

                             Συνθέσεις

Φίλιππος Μελίκης : Κουτσόπουλος, Καραγκιοζόπουλος, Τενεκετζής, Αργυρόπουλος, Αράπος, Βενιόπουλος, Ρίσου, Κακαγιάννης, Μελιόπουλος, Λουμάνι, Πιτσάβας. Αγωνίστηκαν και οι Καψάλης, Τσάκαλος Δ., Αναστασόπουλος, Περπερίδης, Μπιτόπουλος, Πεχλιβανίδης, Τσάκαλος Η., Μαμουτόπουλος, Κουμανδέρης (από Αιγινιακό, είναι σε συζητήσεις με την ομάδα για να γίνει κάτοικος Μελίκης)

Καλλιθέα : Ρουσιαμάνης, Στούμπος, Χαροντάκης, Νιφαδόπουλος, Νικολόπουλος, Δημητρίου, Σεμπέκος, Φουντουκίδης, Ματσούκας, Τσαουσίδης, Ατματζίδης. Αγωνίστηκαν και οι Κάσσος, Καψαλόποδας, Λιόσης, Κολωφώτης.

 

 

 

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected