Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας

ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας – Εθνικός Κλειδιού 0-1

Μπορεί την περσινή χρονιά τις δύο ομάδες να τις χώριζαν δύο κατηγορίες (στη Δ’ Εθνική ο ΠΑΟΚ, στην Α2 ο Εθνικός), χθες όμως οι “κυανόλευκοι” ήταν αυτοί που φύγανε νικητές από το γήπεδο και μάλιστα στην έδρα του ΠΑΟΚ.

Αποδυκνείεται για άλλη μια φορά ότι το Κλειδί φέτος θα αποτελέσει “σκληρό καρύδι” για τους αντιπάλους του. Με πολύ καλή αμυντική λειτουργία και έξυπνη τακτική, κατάφερε να “κλέψει” τη νίκη στο Βρυσάκι και να ξεκινήσει το πρωτάθλημα με τρεις βαθμούς και μάλιστα σε μια από τις πιο δύσκολες έδρες του πρωταθλήματος.

Ο ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας του Σάββα Αβετίδη προσπάθησε από την αρχή να επιβάλλει τον ρυθμό του, όμως ο Εθνικός “κρατούσε” καλά στην άμυνα. Οι “ασπρόμαυροι”, οι οποίοι αγωνίστηκαν με αρκετές απουσίες λόγω της περσινής τιμωρίας στην τελευταία αγωνιστική της Δ’ Εθνικής, είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και προσπάθησαν να πλαγιοκοπήσουν την αμυντική γραμμή των φιλοξενούμενων.

Ο Εθνικός ευτύχησε να έχει σε καλή μέρα τόσο τους χαφ, οι οποίοι βοήθησαν σημαντικά στην ανασταλτική λειτουργία αλλά και τους πλάγιους μπακ, εκεί που δέχθηκε τη μεγαλύτερη πίεση η άμυνα των “μπλε”.

Το ημίχρονο έληξε χωρίς σκορ και η επανάληψη είχε περίπου την ίδια εικόνα με το πρώτο μέρος. Ο Χρήστος Τερζίδης “γέμισε” το κέντρο και έπαιξε κυρίως με αντεπιθέσεις και σε μία από αυτές ο Φιρινίδης θα πετύχει το γκολ, που θα κρίνει τελικά και τη συνάντηση (68′).

Ο ΠΑΟΚ ρίσκαρε μετά τη “ψυχρολουσία”, όμως η κόπωση ήρθε γρήγορα και ο Εθνικός κατόρθωσε να φύγει με το “διπλό” από το Βρυσάκι, κάνοντας το ιδανικότερο ξεκίνημα.

Συνθέσεις

ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας : Θεοδώρου, Μπουκλάς Αλ., Κίτσας Λ.Π., Μπουκλάς Γ., Κίτσας Σ., Κίτσας Β., Πατατούκας, Τζέπης Γ., Κίτσας Δ. (66′ Λαδάς Δ.), Κίτσας Κ., Κίτσας Γ.

Εθνικός Κλειδιού : Δημόπουλος, Καλυβιώτης Δ., Καϊμακαμίδης, Χαϊκάλης, Περηφανόπουλος, Μπενίσκος (70′ Καλυβιώτης Α.), Κιρκιλιανίδης (60′ Στογιάννης), Κωστόπουλος, Φιρινίδης, Κεχαγιάς, Ελευθερίου (86′ Γιαννακός).

Δηλώσεις Προπονητών

Σάββας Αβετίδης : “Προσπαθήσαμε, παρόλες τις ελλείψεις, να ξεκινήσουμε θετικά στο φετινό πρωτάθλημα, όμως σταθήκαμε άτυχοι στις περισσότερες φάσεις. Παίξαμε αρκετά καλά, είμαι ευχαριστημένος από τους παίκτες μου και με την επιστροφή όλων των παικτών, είμαι σίγουρος ότι ο ΠΑΟΚ θα δείξει το πραγματικό του πρόσωπο.”

Χρήστος Τερζίδης : “Δεν πετάμε στα σύννεφα, ούτε σημαίνει κάτι αυτή η νίκη. Σίγουρα είναι μια νίκη απέναντι σε έναν δυνατό αντίπαλο και σε μια δύσκολη έδρα. Όμως κρατάμε χαμηλούς τόνους, έχουμε πολύ δουλειά μπροστά μας και πολλά περιθώρια βελτίωσης. Εύχομαι καλή χρονιά σε όλους, με υγεία και υπομονή από όλους”.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected