Κατηγορίες
Αθλήματα

Ελένη Μιχαηλίδου – Ώρα Ευρώπης για την Αναγέννηση Άρτας!

Η πιο μεγάλη ώρα είναι…τώρα όπως λέει και το γνωστό τραγούδι, έτσι και η Ημαθιώτισσα Ελένη Μιχαηλίδου, παίκτρια πλέον της Αναγέννησης Άρτας, θα αγωνιστεί στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα με τα χρώματα της ομάδας της Ηπείρου.

Στις 14 Οκτωβρίου οι κοπέλες της Αναγέννησης θα βρεθούν στην Κύπρο και μάλιστα στην ημικαταχόμενη πλευρά του νησιού, όπου θα αντιμετωπίσουν την Ένωση Νεολαίας Αθηένου για τον πρώτο γύρο του Challenge Cup. Ο επαναληπτικός θα γίνει στην Άρτα μία εβδομάδα μετά.

Η Αθηένου (ή Αθηαίνου) είναι κωμόπολη στην επαρχία Λάρνακας στην Κύπρο. Είναι ένα από τα τρία χωριά που βρίσκονται στην Νεκρή Ζώνη των Ηνωμένων Εθνών (τα άλλα δύο είναι οι Τρούλλοι και η Πύλα). Συγκεκριμένα, το 65% του εδάφους του Δήμου (65.000 στρέμματα) είναι κατεχόμενο. Έχει πληθυσμό περίπου 4.500 κατοίκων και ανεπτυγμένη βιομηχανική ζώνη.

Η ιστορία της κωμόπολης έχει την ίδια διάρκεια που έχει και ο Ελληνισμός στην Κύπρο. Αναζητώντας τις αρχές της ύπαρξής της, φτάνει κανείς στους πρώτους Έλληνες που έφτασαν στην Κύπρο, περισσότερο από 3.000 χρόνια πριν και εγκαθίδρυσαν τα πρώτα ελληνικά βασίλεια στο νησί.

 

 

 

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected