Κατηγορίες
Super League 1

Πανθρακικός – Βέροια 0-1

Η Βέροια… ντύθηκε Δόξα Δράμας και έσπασε το αήττητο του Πανθρακικού στην Κομοτηνή, το οποίο κρατούσε από τις 20 Μαρτίου του 2011. Η «Βασίλισσα» χρειάστηκε τον εξαιρετικό Λόπεζ για να… σταθεί όρθια στη Θράκη και πήρε τη νίκη 1-0 με τον Καλτσά.

Ο Ισπανός τερματοφύλακας συνέχισε την εξαιρετική του εμφάνιση, μετά τον αγώνα της 3ης αγωνιστικής με τον Λεβαδειακό στη Λιβαδειά και ύψωσε… τείχος μπροστά από το τέρμα του. Η «Βασίλισσα» από την στιγμή που δεν είδε τον Πανθρακικό να παραβιάζει την εστία του… χτύπησε με τον Καλτσά στο 51’ και πανηγύρισε την δεύτερη συνεχόμενη νίκη της στην Super League.

Ολοκληρωτική ήταν η υπεροχή των γηπεδούχων στο πρώτο ημίχρονο. Το «συγκρότημα» του Σάββα Παντελίδη μπήκε δυνατά στον αγώνα και αναζήτησε ένα γρήγορο γκολ, προκειμένου να γίνουν πιο… εύκολα τα πράγματα στην συνέχεια, ωστόσο… έπεσε πάνω στον Λόπεζ, ο οποίος έκανε τα… αδύνατα και κράτησε το μηδέν για την ομάδα του.

Μόλις στο 4’ το απ’ ευθείας φάουλ του Λουσέρο πέρασε άουτ, ενώ την ίδια κατάληξη είχε το σουτ του Λαδάκη, έπειτα από κεφαλιά του Παπαδόπουλου. Από εκείνο το σημείο και μετά ανέλαβε… δράση ο πορτιέρο της Βέροιας. Αρχικά στο 10’ έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Βαϊρουά, ενώ ένα λεπτό αργότερα πραγματοποίησε διπλή επέμβαση, αρχικά σε κεφαλιά του Λαδάκη και στη συνέχεια σε σουτ του Λουσέρο.

Στο 18’ ο Πανθρακικός απείλησε και πάλι με τον Λουσέρο, έπειτα από σέντρα του Μουνάφο, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ, ενώ στο 21’ το σουτ του Παπαδόπουλου κόντραρε πάνω στον Καλί. Ο… μονόλογος των «πράσινων» συνεχίστηκε και στο 29’ ο Μουνάφο σούταρε και ο Λόπεζ μπλόκαρε.

Δέκα λεπτά αργότερα, η Βέροια απείλησε για πρώτη φορά στον αγώνα, όταν ο Καφές μέσα στην περιοχή έκανε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα δεν βρήκε στόχο. Ένα λεπτό αργότερα και πάλι ο Πανθρακικός έφτασε με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή, ωστόσο για μία ακόμα φορά, ο Λόπεζ είχε την απάντηση, αρχικά στο σουτ του Λουσέρο και στην συνέχεια Βαϊρουά και Παπαδόπουλος μπερδεύτηκαν και έστειλαν την μπάλα άουτ!

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο….. φουριόζοι, έδειξαν πως ελέγχουν την αναμέτρηση, ωστόσο, η Βέροια κατάφερε να εκμεταλλευτεί το… άγχος των «πράσινων» και στο 51’ ο Καλτσάς άνοιξε το σκορ, έπειτα από ωραία ενέργεια του Ολαϊτάν.

Στην συνέχεια, ο Πανθρακικός προσπάθησε να… αντιδράσει και να φτάσει στην ισοφάριση, αλλά στο 68’ η κεφαλιά του Σερφά πέρασε άουτ, ενώ στο 76’ η «Βασίλισσα του Βορρά» έχασε σημαντική ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά της, όταν ο Ολαϊτάν έκανε το γύρισμα, ο Λαδάκης στην προσπάθειά του να διώξει έστειλε τη μπάλα κόρνερ, ελάχιστα εκατοστά δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Αντίλοβιτς.

Έξι λεπτά πριν την συμπλήρωση της κανονικής διάρκειας, οι «πράσινοι» έφτασαν μία… ανάσα από το γκολ, όταν ο Κυβελίδης βρέθηκε απέναντι στον Λόπεζ, ωστόσο για μία ακόμα φορά, ο πορτιέρο της Βέροιας ενήργησε σωστά, έπεσε στη δεξιά του γωνία και απέκρουσε.

Διαιτητής: Γιώργος Δασκαλόπουλος

Βοηθοί: Μιχαήλ Καρσιώτης, Δήμος Αναστόπουλος

Πανθρακικός : Αντίλοβιτς, Σκλιοπίδης, Σαρακατσάνος, Σερφά, Χρήστου (82′ Κοντογουλίδης), Λουσέρο, Μουνάφο (71′ Μίνγκας), Λαδάκης, Μπαϊκαρά (53′ Κυβελίδης), Βαϊρουά, Παπαδόπουλος.

Βέροια : Λόπες, Γεωργέας, Καλί, Ορέστες, Γεωργιάδης, Μπάργκαν (67′ Μπελόν), Καλογέρης, Καφές (83′ Βεργώνης), Μορένο (46′ Καλτσάς), Κόστλι, Ολαϊτάν

Σκόρερ: 51′ Καλτσάς

Κίτρινες κάρτες: Καστελάν, Σαρακατσάνος / Μπάργκαν, Γεωργιάδης, Κόστλι

*onsports.gr, contra.gr, sentragoal.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected