Α ΕΠΣ Ημαθίας

Απόλλων Αγίου Γεωργίου – ΑΕΠ Βέροιας 1-2

Την πρώτη της νίκη εκτός έδρας πέτυχε χθες η ΑΕΠ Βέροιας, κερδίζοντας στον Άγιο Γεώργιο τον τοπικό Απόλλωνα. Μία πολύ σημαντική νίκη για τους “κυανοκίτρινους” τόσο από βαθμολογικής πλευράς όσο και ψυχολογίας.

Θυμίζουμε ότι από την περασμένη Δευτέρα η ΑΕΠ έχει νέο προπονητή, μετά την παραίτηση του Μάκη Αμπρικίδη και την πρόσληψη του Τάσου Ανθυμιάδη, που προπονεί και την Ακαδημία Βέροιας. Η αλλαγή αυτή στην τεχνική ηγεσία μάλλον ήταν ευεργετική για τους παίκτες, οι οποίοι κατάφεραν και “γύρισαν” το παιχνίδι, με ήρωα τον Κατσιγιαννόπουλο στο 87′.

Οι γηπεδούχοι των Γιώργου Σπυριδωνίδη και Σάκη Παπαδίνα ήταν μεν καλύτεροι σε όλη σχεδόν τη διάρκεια του παιχνιδιού, σε κρίσιμα όμως σημεία της αναμέτρησης δεν εκμεταλλεύτηκαν τις ευκαιρίες (δύο δοκάρια), πράγμα που έκανε με εξαιρετική επιτυχία η ΑΕΠ και κέρδισε το παιχνίδι.

Ο Απόλλωνας κατάφερε να προηγηθεί αρκετά νωρίς (13′), αιφνιδιάζοντας τους φιλοξενούμενους, που προσπάθησαν από την αρχή να ελέγξουν το χώρο του κέντρου. Η ανατροπή του Παπαδίνα και το πέναλτι που εκτέλεσε ο Τσιότσιος έβαλε μπροστά στο σκορ τους “πράσινους”, όμως μία ολιγωρία στην άμυνα στο 26′ ήρθε η ισοφάριση, δίνοντας άλλη τροπή στο παιχνίδι.

Το ισόπαλο σκορ της ανάπαυλας προμήνυε ένα δραματικό δεύτερο ημίχρονο, όπως και τελικά έγινε. Ο Απόλλωνας έχασε μία εκπληκτική διπλή ευκαιρία στο 71′ με τους Γουλσουζίδη και Καραβασίλη να μην μπορούν να νικήσουν τον Οβεζύκογλου, διάστημα στο οποίο πίεζε ασφυκτικά την άμυνα της ΑΕΠ.

Και ήρθε το 87′ να επιβεβαιωθεί και πάλι ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου, όταν ο Κατσιγιαννόπουλος θα βρεθεί σε πλεονεκτική θέση και θα σκοράρει, δίνοντας την πολύτιμη νίκη στην ομάδα του και απογοητεύοντας τους φίλους του Απόλλωνα που βρέθηκαν στο γήπεδο.

Συνθέσεις

Απόλλων Αγίου Γεωργίου : Σίμος, Βουτσικίδης (68′ Καραβασίλης), Δεβετζίδης, Καρολίδης, Τρούπκος, Βύζας, Τσιότσιος, Κραβαριώτης (77′ Αμοιρίδης), Γουλσουζίδης, Παπαδίνας, Κάμινας.

ΑΕΠ Βέροιας : Οβεζύκογλου, Σιδηρόπουλος, Κιατικίδης, Ιωαννίδης, Κουτσιμπασόπουλος, Αργυρόπουλος, Τζιβάρας, Σερασκέρης, Σιούτης (35′ λ.τ. Ρηγόπουλος), Κατσιγιαννόπουλος (88′ Χριστοδουλόπουλος), Γαλάνης (72′ Πίκος).

 

 

 

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected