Super League 1

Βασίλης Τσιάρτας – “Φωτιά” η…γλώσσα του!

Με σκληρή γλώσσα μίλησε ο Βασίλης Τσιάρτας για την κατάσταση που βρίσκεται η ΑΕΚ.

Στον NOVA ΣΠΟΡ FM φιλοξενήθηκε ο Βασίλης Τσιάρτας ο οποίος αναφέρθηκε στους… πάντες. Αρκετοί από αυτούς, δέχτηκαν σκληρή κριτική από τον πρώην τεχνικό διευθυντή της Ένωσης που τάχθηκε κατά του Θωμά Μαύρου.

Για τον Έβαλντ Λίνεν τόνισε: «Έχω επαφή εδώ και χρόνια με τον Λίνεν. Μιλούσαμε στο τηλέφωνο και τα λέγαμε. Μιλήσαμε και πρόσφατα για την ΑΕΚ, του είπα μερικά πράγματα. Και του είπα ότι αν θέλει μπορούμε να βρεθούμε και να συζητήσουμε για την ομάδα. Την τελευταία φορά μου είπε ότι είδε τα τελευταία παιχνίδια της ΑΕΚ και του είπα την άποψη μου για το τι πρέπει να αλλάξει στην ομάδα. Και ο ίδιος μου είπε τι νομίζει πως πρέπει να αλλάξει στην ΑΕΚ».

Για τον Βαγγέλη Βλάχο και το προπονητικό του τιμ, τόνισε: «Μου έκανε εντύπωση όταν έμαθα πως το τιμ του Βλάχου θα έπαιρνε μισό εκατομμύριο τον χρόνο ενώ ο Μαύρος είπε σε εμένα και στον Κωστή ότι θα είμαστε αμισθί εκεί. Δεν είχα πει κάτι, αλλά με παραξένεψε ότι ήρθαν αυτοί σαν ΑΕΚΑΡΕΣ».

Για τον Σταύρο Αδαμίδη, είπε: «Βρήκα τυχαία τον Αδαμίδη σε ένα εστιατόριο και του είπα ”Ωραία παρακαταθήκη άφησες, μπράβο” και μου απάντησε ”Τι εννοείς;” και του εξέφρασα ότι αυτοί φταίνε που ήρθε η ΑΕΚ εδώ που ήρθε. Αυτό που συνάντησα μόλις πήγα στην ΑΕΚ είναι χρέη 5 εκατομμυρίων προς πρώην ποδοσφαιριστών και 1.44 προς μάνατζερ. Οι μάνατζερ που έκαναν τα συμβόλαια αυτά είναι για να κάνουν σεμινάρια, ενώ αυτοί που τα υπόγραψαν είναι για φυλακή. Όλα αυτά τα συμβόλαια -κυρίως από το 2010 αλλά και από το 2009 και μετά- με όλες τις προσαυξήσεις και όλα αυτά, ήταν εγκληματικά για την ΑΕΚ».

Για τον Νίκο Γεωργέα: «Μου λέγανε και ο Μαύρος και ο Βλάχος δεν γίνεται να πάμε με αυτούς. Το πρώτο μου λάθος που έκανα ήταν ότι παρασύρθηκα από τον μηδενισμό που υπήρξε στην πρώτη κουβέντα μας για το ποιοι θα φύγουν. Δηλαδή Καφές, Γεωργέας, Αργυρίου, Μάκος, κλπ. Είπαμε για τον Γεωργέα ότι δεν μπορεί και επειδή είχαμε τρεις επιλογές δεν θέλαμε να πάρει μία θέση από τις τρεις. Το ασπάστηκα και εγώ αυτό. Ήθελα να δούμε τις επιλογές που είχαμε και στην συνέχεια να αποφασίσουμε αν θα μείνει ή όχι ο Γεωργέας. Εγώ του είπα του Γεωργέα πήγαινε σε μία άλλη ομάδα και έλα του χρόνου να τελειώσεις την καριέρα σου στην ΑΕΚ».

Για τον Ντέμη Νικολαΐδη: «Όλα άρχισαν από την εποχή του Ψωμιάδη. Ο Ντέμης έκλεινε προς τον Σάντος γιατί είχε προβλήματα με τον Ψωμιάδη. Εμένα πάλι μου φερόταν καλά ο Ψωμιάδης και δεν είχα πρόβλημα μαζί του. Μέσα στο γήπεδο δεν είχαμε πρόβλημα ποτέ με τον Ντέμη, αλλά εκτός δεν ταιριάζαμε σαν χαρακτήρες».

Για τη φυγή του Γρηγόρη Μάκου, τόνισε: «Ο Γρηγόρης θα μπορούμε να βοηθήσει πολύ στην ομάδα φέτος, είχε ακόμα ένα χρόνο συμβόλαιο και θα μπορούσε να μειώσει τον μισθό του και να μείνει. Ο Μαύρος είπε ”Δεν θέλω να τον βλέπω εδώ πέρα” και ”Δεν είναι και ο Μπεκενπάουερ”. Τις αποφάσεις τις έπαιρνε ο Μαύρος. Εμένα μου είπε, φέρε όποιους παίκτες θέλει ο Βαγγέλης».

Για τις μεταγραφές που έγιναν: «Μόνο μία περίπτωση πήρα πάνω μου στις μεταγραφές, του Κορδέρο. Τις υπόλοιπες τις αποφασίσαμε μαζί και με τον Μαύρο και με τον Βλάχο. Πριν έρθει ο Κορδέρο κοιτάγαμε για σέντερ φορ γιατί φώναζε ο Βαγγέλης. Εγώ του είπα ότι δεν γίνεται να βγαίνει και να φωνάζει ότι θέλει αυτόν και εκείνο ενώ εγώ έκανα διαπραγματεύσεις για να σπάσουμε συμβόλαια. Τους έλεγα να μην λέμε συνέχεια ποιους θέλουμε αλλά πάντα έβγαινε προς τα έξω ποιους ήθελε η ΑΕΚ. Γι αυτό χάλασαν τόσες μεταγραφές.
Για την επίθεση πρότεινα να πάρουμε δανεικό τον Χιρόσι από την Σεβίλλη με πολύ μικρό κόστος. Ο παίκτης είναι 1.90 επιθετικός από την Ιαπωνία, που θα μας είχε και άλλα πιθανά έσοδα όπως τηλεοπτικά δικαιώματα στην Ιαπωνία ή φανέλες κλπ. Τον βλέπει ο Μαύρος και του αρέσει πολύ. Μου είπε μίλα με τον Βαγγέλη και αν τον θέλει πάρτον. Τον είδα, δεν είναι καλός μακριά από την περιοχή. Και εκεί δεν προχώρησε του Χιρόσι γιατί δεν τον ήθελε ο Βλάχος. Πρότεινα τον Μεχμετί μόνο με 100.000 που όσο έπαιζε τόσο θα έπεφτε ο μισθός του γιατί θα ήταν δανεικός από την Παλέρμο. Έπαιζε και κορυφή, και επιτελικός και δεξιά. Μετά βγήκε ο Μαύρος και είπε παπούτσι από τον τόπο σου. Του είπα ότι στην Ελλάδα μόνο ο Φουρτάδο είναι εύκολη λύση και μου είπε να τον πάρουμε. Το δεύτερο μου λάθος είναι ότι του άκουσα και δεν έφερα ή τον Χιρόσι ή τον Μεχμέτι. Έπρεπε να το πάρω πάνω μου.
Για αμυντικό χαφ θέλαμε τον Μητρόπουλο. Δεν προχώρησε. Τους είπα να φέρουμε τον Κορδέρο και το πήρα πάνω μου να τον φέρουμε γιατί δεν ήθελαν να τον φέρουν. Πέρσι ο Χιμένεθ ήθελε να τον φέρει και η Χερέθ ζητούσε 200.000, φέτος τον φέραμε μόνο με 70».

Για την περίπτωση του Βασίλη Κουτσιανικούλη: «Με ρώτησε για την προοπτική της ΑΕΚ. Αγοράκι μου, έχεις 300 κιλά… από αυτά κάτω από τα παντελόνια; Έλα και απέδειξε ότι μπορείς να γίνεις ηγέτης της ΑΕΚ».

Για τον Ρότζερ Γκερέιρο: «Ο Γκερέιρο μου είπε “Ποτέ δεν ζήτησα αυτά τα λεφτά στην ΑΕΚ, δεν ξέρω πως τα πήρα”. Ο μάνατζερ του μου είπε ότι πολλοί ήταν αυτοί που ανακατώθηκαν στην υπόθεση αυτή. Του χρωστούσαμε 583.000. Του είπα να λύσουμε το συμβόλαιο του και να του δώσουμε 200.000 εκείνη την στιγμή, 190.000 σε έξι μήνες και 190.000. Συνολικά ο Γκερέιρο παίρνει στην ΑΕΚ 834.000 τον χρόνο. Του δώσαμε 80.000 και αν του δίναμε ακόμα 100 θα το έλυνε το συμβόλαιο του. Το παράπονο του Γκερέιρο στο αγωνιστικό κομμάτι ήταν ότι τον έβαζαν αλλαγή για 20-30 λεπτά και όλοι περίμεναν να κάνει ό,τι δεν έκανε όλη η ομάδα στα προηγούμενα λεπτά».

Για τον Έιντουρ Γκούντγιονσεν: «Ο Γκούντγιονσεν έλυσε το συμβόλαιο του σε πέντε λεπτά και δεν δημιούργησε κανένα πρόβλημα. Μόλις λύσαμε το συμβόλαιο καθίσαμε και μιλήσαμε για μιάμισι ώρα για άλλα θέματα. Μου είπε ότι πριν υπογράψει στην ΑΕΚ ρώτησε πέντε φορές τον Αδαμίδη αν θα πληρώνεται στην ώρα του και ο Αδαμίδης του είπε ισάριθμες φορές ότι δε θα υπάρχει κανένα πρόβλημα…».

*onsports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected