Κατηγορίες
Football League

Καλλιθέα VS Αναγέννηση Γιαννιτσών – Βασικός ο Τσιάμης

Νικήτρια η Καλλιθέα στο «θρίλερ», 3-2 την Αναγέννηση Γιαννιτσών | onsports.gr

Τη δεύτερη νίκη της στο φετινό πρωτάθλημα πανηγύρισε η αθηναϊκή ομάδα, έχοντας ως κορυφαίο και σκόρερ δυο τερμάτων τον Ντακόλ, με τους φιλοξενούμενους να ψάχνουν την ισοφάριση ως το τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων.

Μπορεί η εξέλιξη της αναμέτρησης στο «Γρηγόρης Λαμπράκης» να προμήνυε μια εύκολη επικράτηση για την Καλλιθέα, ειδικά με την εικόνα των πρώτων 45 λεπτών, όμως, μόνο τέτοια δεν ήταν η νίκη της ομάδας του Νίκου Παντέλη. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να κυριαρχήσουν και να προηγηθούν με 2-0, οι φιλοξενούμενοι «ξύπνησαν» στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα και μείωσαν δύο φορές (2-1, 3-2) και τα πέντε λεπτά των καθυστερήσεων έμοιαζαν… αιώνας για την Καλλιθέα που τελικά πήρε το τρίποντο.

Η αθηναϊκή ομάδα κατάφερε έτσι να φτάσει στους έξι βαθμούς στο φετινό πρωτάθλημα, πετυχαίνοντας τη δεύτερη φετινή της νίκη, φτάνοντας έτσι την ομάδα των Γιαννιτσών στη βαθμολογία η οποία προσπάθησε για το καλύτερο δυνατό απέναντι στους γηπεδούχους όμως «μπήκε» αργά στην αναμέτρηση και δεν κατάφερε να φύγει με βαθμούς στο «σακούλι» της από την Καλλιθέα.

Το παιχνίδι στο «Ελ Πάσο» ξεκίνησε με την Καλλιθέα να αναλαμβάνει από νωρίς την πρωτοβουλία των κινήσεων και να κυριαρχεί στο πρώτο τέταρτο, την ώρα που η Αναγέννηση Γιαννιτσών αναζητούσε τον… αιφνιδιασμό του αντιπάλου στις αντεπιθέσεις, κάτι που όμως δεν κατάφερε. Όσο κυλούσε ο χρόνος τα λάθη στη μεσαία γραμμή άρχισαν να γίνονται περισσότερα, με αποτέλεσμα να λείπει η μεγάλη φάση από το παιχνίδι.

Οι φιλοξενούμενοι έδειχναν να επιτυγχάνουν τον σκοπό τους κρατώντας το «μηδέν» στα μετόπισθεν, την ώρα που οι γηπεδούχοι ήθελαν να φανούν απειλητικοί, χωρίς όμως να έχουν την απαραίτητη ουσία. Μάλιστα η ομάδα των Γιαννιτσών λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ, πριν το κάνει τελικά η Καλλιθέα. Στο 43’ ο Φάμπιο βρέθηκε μόνος του απέναντι στον Κατσούλη όμως ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων πραγματοποίησε σωτήρια επέμβαση κι ένα λεπτό αργότερα, ο Ντακόλ με δυνατό σουτ από τα όρια της περιοχής νίκησε τον Λαμπάκη για να δώσει προβάδισμα στην Καλλιθέα με τη λήξη του πρώτου μέρους.

Από το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, η Καλλιθέα έδειξε διάθεση να «τελειώσει» το ματς κι εμφανίστηκε εμφανώς ανώτερη. Ο Νίκος Παντέλης με αλλαγές στη μεσαία γραμμή θέλησε να «φρεσκάρει» την ομάδα του, κάτι που λειτούργησε αφού η αθηναϊκή ομάδα κυριάρχησε και μετά από μια-δυο καλές στιγμές κατάφερε να φτάσει σε δεύτερο τέρμα, ξανά με «δράστη» τον Ντακόλ. Στο 68’ ο Βραζιλιάνος πήρε την πάσα από τον Ντα Σίλβα και μετά από ωραία ατομική ενέργεια νίκησε τον Λαμπάκη για το δεύτερο προσωπικό του τέρμα.

Ακολούθως, ο ρυθμός του αγώνα φάνηκε να πέφτει και η Καλλιθέα να «κάθεται» πάνω στο προβάδισμα των δυο τερμάτων, με την Αναγέννηση να αναζητά ένα γκολ που θα την έβαζε εκ νέου στο παιχνίδι, κάτι που κατάφερε στο 81’, όταν ο Σιδηρόπουλος εκτέλεσε φάουλ κι ο Σερέτης με ωραία κεφαλιά μείωσε σε 2-1 για τους φιλοξενούμενους οι οποίοι επέστρεψαν στο ματς αλλά… για λίγο.

Αυτό γιατί στο 85’, ο Φουντουκίδης εκτέλεσε κόρνερ κι ο Μαρουκάκης από κοντά σημείωσε το τρίτο γκολ της ομάδας, «κλειδώνοντας» ουσιαστικά το τρίποντο για την Καλλιθέα, παρά την εκ νέου μείωση του σκορ από τους φιλοξενούμενους με το γκολ του Φάμπιο στο 90’ της αναμέτρησης, αφού στα πέντε λεπτά των καθυστερήσεων δεν άλλαξε τίποτα σε ό,τι αφορά το τελικό αποτέλεσμα, με τον Σκέμπη να έχει την τελευταία ευκαιρία του παιχνιδιού για την Αναγέννηση, σουτάροντας όμως πάνω στον Κατσούλη.

Η νίκη αυτή ήταν η δεύτερη στο φετινό πρωτάθλημα για την Καλλιθέα, η οποία έφτασε με αυτόν τον τρόπο τους έξι βαθμούς, την ώρα που η Αναγέννηση Γιαννιτσών γνώρισε τη δεύτερη φετινή της ήττα κι έτσι έμεινε ισόβαθμη με την αποψινή της αντίπαλο.

Ο Βαγγέλης Τσιάμης αγωνίστηκε και πάλι βασικός για την Αναγέννηση, με τους Χρήστο Ζωγράφο και Τόλη Μυλωνά να μένουν στον πάγκο.

Καλλιθέα : Κατσούλης, Σταύρου, Χριστοφιλέας, Πλάτανος (58′ Ρουσάκης), Αρβανίτης, Ντα Σίλβα (80’ Φουντουκίδης), Κατσικογιάννης, Καλτσάς, Ατματσίδης (53′ Φαρινόλα), Ντακόλ, Μαρουκάκης.

Αναγέννηση Γιαννιτσών : Λαμπάκης, Σερέτης, Καρπαθάκης, Σπαθάρας, Κυριακίδης (73’ Σιδηρόπουλος), Στεφανίδης, Ιορδανιδης (65’ Σκέμπης), Τσιάμης, Ντε Πάουλα, Φάμπιο, Καρακάσογλου (46′ Στεργίδης).

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected