Football League

Πανσερραϊκός VS Αναγέννηση Επανομής – Βασικός ο Παπατζίκος

Τρίτη νίκη για Πανσερραϊκό, 2-1 την Επανομή | onsports.gr

Η ομάδα των Σερρών πέτυχε την τρίτη νίκη της στη φετινή Football League, με αντίπαλο αυτή τη φορά την Αναγέννηση Επανομής, φτάνοντας έτσι στους δέκα βαθμούς και στην κορυφή της βαθμολογίας του πρωταθλήματος.

Συγκάτοικος με την ΑΕΛ Καλλονής στην κορυφή της βαθμολογίας είναι από πριν λίγο ο Πανσερραϊκός καθώς κατάφερε να νικήσει με 2-1 την αξιόμαχη Αναγέννηση Επανομής, σε ένα παιχνίδι που έγινε παρουσία περισσότερων από 1000 φιλάθλων στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης των Σερρών. Η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, ανέβηκε αρκετά κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο με την είσοδο του, σκόρερ του νικητήριου τέρματος, Γκουγκουλιά και του Μπονέρη και κατάφερε έτσι να καταβάλει την αντίσταση του συγκροτήματος του Σπύρου Μπαξεβάνου.

Τα «λιοντάρια» έφτασαν έτσι στην 3η τους νίκη στη φετινή Football League κι έχουν πλέον 10 βαθμούς, όντας στην κορυφή της βαθμολογίας μαζί με την ομάδα της Λέσβου. Στον αντίποδα, η Αναγέννηση Επανομής είδε τον Πάτρικ Ογκουνσότο να σκοράρει για ένα ακόμα ματς, αλλά και να τραυματίζεται και να αποχωρεί από το παιχνίδι μόλις στο 29’, χωρίς να καταφέρει τελικά να πάρει το θετικό αποτέλεσμα με συνέπεια να παραμείνει στους 3 βαθμούς και τα χαμηλά στρώματα του πίνακα.

Με την ταχύτητα του Πάτρικ Ογκουνσότο προσπάθησε να αιφνιδιάσει από το ξεκίνημα η ομάδα της Επανομής, ωστόσο, ο Νιγηριανός στην πρώτη καλή στιγμή του αγώνα μόλις στο 3’ δεν βρήκε το στόχο, με τον Πανσερραϊκό να απαντά άμεσα και μάλιστα… με γκολ. Ήταν το 6’ της αναμέτρησης όταν ο Κιάσσος από τα δεξιά έκανε την ωραία σέντρα για τον Σαμπέγκου Μπανγκουρά κι αυτός με κεφαλιά δε δυσκολεύτηκα να δώσει το προβάδισμα στα «λιοντάρια».

Το γκολ των γηπεδούχων τους ανέβασε αρκετά την ψυχολογία και για τα επόμενα λεπτά η ομάδα του Γρηγορίου κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο, όμως τελικά ο Ογκουνσότο κατάφερε να κάνει αυτό που ξέρει καλά και να φέρει το παιχνίδι στα ίσα, όταν μετά από κόρνερ του Ταχματζίδη στο 16’ σηκώθηκε ψηλότερα από όλους και σημείωσε το 1-1 με καρφωτή κεφαλιά.

Η ισοφάριση της Αναγέννησης ωστόσο έριξε το ρυθμό του παιχνιδιού, με τις δυο ομάδες να κάνουν αρκετά λάθη στη συνέχεια του πρώτου ημιχρόνου, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να μη δημιουργηθούν ευκαιρίες για περισσότερα γκολ. Το πλέον αξιοσημείωτο συμβάν στο υπόλοιπο του πρώτου 45λεπτου, ήταν ο τραυματισμός του Ογκουνσότο στο 29’, ο οποίος έφερε μάλιστα και την αντικατάστασή του από τον Τζανδάρη καθώς δεν μπορούσε να συνεχίσει το παιχνίδι.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ο Μιχάλης Γρηγορίου έκανε δύο αλλαγές έτσι ώστε να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του, κάτι που είχε αποτέλεσμα. Ο Πανσερραϊκός κατάφερε να κυριαρχήσει στον αγωνιστικό χώρο και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις έτσι ώστε να ξαναπάρει το προβάδισμα. Αυτό δεν έγινε στο 54’ όταν ο Ράνιτς σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Τοπαλίδη, ούτε και στο 72’ όταν ο Γκουγκουλιάς έκανε την προσπάθεια με την ίδια όμως κατάληξη.

Ότι δεν κατάφερε ωστόσο ο φορ του Πανσερραϊκού σε εκείνη την ευκαιρία, το κατάφερε στο 79’ όταν μετά από ωραία σέντρα του Μπονέρη έστειλε τη μπάλα, με κεφαλιά, στα δίχτυα της Αναγέννησης Επανομής για το 2-1 των «λιονταριών». Το γκολ του Γκουγκουλιά ήταν αρκετό για να κρίνει την εξέλιξη του παιχνιδιού, αφού στα υπόλοιπα λεπτά δεν άλλαξε τίποτα στο παιχνίδι και οι Σερραίοι πανηγύρισαν την τρίτη τους φετινή νίκη στο πρωτάθλημα.

Βασικός και πάλι για την Επανομή ο Αλέξανδρος Παπατζίκος στο αριστερό άκρο της άμυνας, ενώ για τον Πανσερραϊκό, από τους διακριθέντες ο παλιός άσος της Βέροιας Σάσα Ράνιτς.

Πανσερραϊκός : Λουσινί, Σιάκκας, Καρακώστας, Τσαούσης, Κιάσσος, Καρασαλίδης (46’ Παρασκευαΐδης), Ανάκογλου, Ράνιτς, Τοντόροφ (46’ Γκουγκουλιάς), Μπανγκουρά, Κόντος (65’ Μπονέρης).

Αναγέννηση Επανομής : Τοπαλίδης, Παπατζίκος, Κουκουλέκης, Τέλλος, Τσερκέζος, Κουλίδης, Δραγανίδης (71’ Νταντάμης), Μωυσίδης, Ταχματζίδης, Σικαλόπουλος (60’ Κυζιρίδης), Ογκουνσότο (29′ Τζανδάρης).

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected