Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

Ο Βασίλης Αργυρίου στο Imathia Sports News

Βρεθήκαμε χθες το απόγευμα στο γήπεδο της Νάουσας και συνομιλήσαμε με τον προπονητή της ομάδας Βασίλη Αργυρίου, λίγο πριν ξεκινήσει η τελευταία προπόνηση πριν το παιχνίδι της Κυριακής με τον Κάστορα. Ο προπονητής του ΦΑΣ μας μίλησε για τα πλάνα του, για το φετινό πρωτάθλημα αλλά και για το ρόστερ της ομάδας.

Ας ξεκινήσουμε από τον αγώνα της Κυριακής. Πείτε μας κόουτς, ποιες είναι οι σκέψεις σας για τον αγώνα αυτό, κρίνοντας από τον αντίπαλο αλλά και από την προετοιμασία της ομάδας σας για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Έχουμε ήδη 2 μήνες και 4 ημέρες προετοιμασία και θα πω πως επιτέλους έχουμε έναρξη του πρωταθλήματος! Σε όλο αυτό το διάστημα τα παιδιά προσπάθησαν πάρα πολύ στις προπονήσεις. Δουλέψαμε σε όλους τους τομείς, τη φυσική κατάσταση, στην τακτική και όλη αυτή η προσπάθεια τόσο από το τεχνικό τιμ όσο και από τους ποδοσφαιριστές, ήρθε η ώρα να φανεί και μέσα στο γήπεδο.

Ο αντίπαλος μας την περσινή χρονιά ήταν από τις καλές ομάδες της κατηγορίας. Πριν λίγες μέρες παρακολούθησα ένα φιλικό του Κάστορα από κοντά και αυτό που μπορώ να πω είναι ότι έχει την ποιότητα της, όμως όλοι στην ομάδα θέλουμε να ξεκινήσουμε με νίκη. Προετοιμαστήκαμε πολύ καλά γι’ αυτό το παιχνίδι, βγάλαμε τα τελικά συμπεράσματα για την ενδεκάδα αλλά και την αποστολή γενικότερα.

Είναι κάτι που πρέπει να προσέξετε ιδαίτερα από τον Κάστορα ή έτσι κι αλλιώς τα παιχνίδια της πρεμιέρας κρύβουν δυσκολίες;

Το πρώτο πράγμα ως προπονητής είναι να κοιτάξω τη δική μου ομάδα. Πρέπει να είμαστε πανέτοιμοι, με προσωπικότητα, με αγωνιστικότητα, με πολύ διάθεση για να ικανοποιήσει κάθε ποδοσφαιριστής τον εαυτό του και στο τέλος να βγει νικήτρια η ομάδα μου. Εκτός αυτού, θέλουμε να ευχαριστήσουμε και τον κόσμο που θα είναι στο πλευρό μας την Κυριακή.

Σε κάθε παιχνίδι ως φιλοσοφία μου, πάντα κοιτάω τον αντίπαλο. Εντοπίζουμε τα δυνατά του σημεία και σχεδιάζουμε πως θα τα αντιμετωπίσουμε αλλά και τις αδυναμίες τις οποίες πρέπει να εκμεταλλευτούμε. Δουλεύουμε πολύ καλά γι’ αυτό το παιχνίδι και πιστεύω ότι την Κυριακή θα βγούμε νικητές από αυτόν τον αγώνα.

Έχετε καταλήξει σε κάποια ενδεκάδα;

Έχω καταλήξει στο μεγαλύτερο ποσοστό της αρχικής ενδεκάδας και δοκιμάζουμε κάποια σχήματα στις προπονήσεις. Για μένα κάθε ποδοσφαιριστής πρέπει να είναι έτοιμος ανά πάσα στιγμή και να μπορεί να δείξει την ποιότητα του μέσα στο παιχνίδι, για να βγουν στο τέλος νικητές.

Πιστεύετε ότι φέτος φοβούνται περισσότερο τη Νάουσα από πέρσι; Το έχετε εισπράξει αυτό από διάφορα δημοσιεύματα ή συζητήσεις σας;

Η Νάουσα είναι πάντα Νάουσα. Πρωταγωνίστρια τα τελευταία 3 χρόνια στη Δ’ Εθνική και για λόγους οι οποίοι δεν είναι αγωνιστικοί, δεν βρίσκεται στη Football League 2, εκεί που πραγματικά ανήκει. Πιστεύω ότι οι αντίπαλοι μας υπολογίζουν πολύ τη Νάουσα και ο σεβασμός είναι δεδομένος.

Το φετινό πρωτάθλημα είναι πιο δύσκολο από το περσινό;

Το πρωτάθλημα φέτος δεν σου δίνει περιθώρια να κάνεις λάθη. Οι αγώνες συνολικά είναι λίγοι, όλες οι ομάδες πρέπει να δουν κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και οποιοδήποτε λάθος θα το πληρώνει.

Πιστεύετε πως θα κριθεί στο λάθος ή στην ποιότητα;

Αν έχεις πολύ καλή και ποιοτική ομάδα και επειδή στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος, νικητής βγαίνει αυτός που βάζει τη μπάλα στα δίχτυα. Έχω πει στους ποδοσφαιριστές μου να περιορίσουν στο ελάχιστο δυνατό τα λάθη τους. Θεωρώ πολύ σημαντικό να υπάρχει ισορροπημένη ομάδα, με πολύ πίστη και πάθος και να βλέπουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά.

Έχετε ξεχωρίσει κάποιες ομάδες από τον όμιλο;

Οι τρεις ομάδες της Ημαθίας αυτή τη στιγμή είναι ξεχωριστές. Αναφέρομαι στα Λευκάδια, στο Μακροχώρι αλλά και στην Αλεξάνδρεια, που μπορεί να ξεκίνησε αργά την προετοιμασία της αλλά πάντα μας εκπλήσσει ευχάριστα στο τέλος! Ξεχωρίζω επίσης την ομάδα της Κοζάνης, η οποία έχει ειδικό βάρος και πιστεύω πως θα είναι από τις πρωταγωνίστριες. Αυτό όμως που έχει μεγάλη σημασία για μένα είναι να ελαχιστοποιήσουμε τα δικά μας λάθη, γεγονός που θα μας δώσει αβαντάζ έναντι των αντιπάλων μας.

Αν μπορούσατε να γυρίζατε το χρόνο πίσω και ξεκινούσε τώρα η προετοιμασία, θα αλλάζατε κάτι;

Πάντα σε κάθε ομάδα υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης είτε στο θέμα του ρόστερ είτε στο να είσαι μια ομάδα ανταγωνιστική. Πιστεύω ότι δουλέψαμε πολύ συλλογικά, έτσι ώστε να έρθουν καλύτεροι ποδοσφαιριστές στην ομάδα μας πάντα βέβαια με τις οικονομικές δυνατότητες του συλλόγου. Εδώ θέλω να αναφερθώ σε κάτι που θεωρώ πολύ σημαντικό για την ομάδα μας. Έχουμε δημιουργήσει μια πολύ καλή υποδομή, με πολλούς νεαρούς ποδοσφαιριστές, οι οποίοι πολύ σύντομα θα λάμψουν στους αγωνιστικούς χώρους. Σαν προπονητής είμαι πάντα ανήσυχος, πάντα ψάχνω το καλύτερο και με τη δουλειά, προσπαθώ να βελτιώσω πρόσωπα και καταστάσεις.

Κόουτς ευχαριστούμε πολύ για το χρόνο σας, ευχόμαστε καλή χρονιά με υγεία.

Να είστε καλά και εγώ ευχαριστώ.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected