Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά - Ποδόσφαιρο

Δ’ Εθνική – Ριζικές αλλαγές για το καλό(;) του ποδοσφαίρου

Ενοποίηση Γ’-Δ’ Εθνικής με 6 ομίλους! | onsports.gr

Η εισήγηση του νέου προέδρου της ΕΠΟ Γιώργου Σαρρή για ενοποίηση της Γ’ και Δ’ Εθνικής, τελικά φαίνεται πως περνά. Στη σημερινή συνεδρίαση της νεοσύστατης επιτροπής, η οποία κράτησε περίπου 80 λεπτά και την κάλυψε δημοσιογραφικά ο Διονύσης Ράπτης για λογαριασμό του Imathia Sports News, βασικό θέμα συζήτησης ήταν η αναδιάρθρωση των κατηγοριών, που μην ξεχνάμε πως ήδη ξεκίνησε από φέτος στη Football League 2.

Έτσι, ριζικές φαίνεται πως θα είναι οι αλλαγές που δρομολογούνται στο ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς άμεση θα είναι η αναδιάρθρωση των κατηγοριών, με την Ενοποίηση Γ’-Δ’ Εθνικής από τη νέα περίοδο.

Η νέα κατηγορία που θα προκύψει, σύμφωνα με την πρόταση που έκανε η Επιτροπή Δ’ Εθνικής, θα έχει 6 ομίλους των 16 ομάδων. Αυτό σημαίνει πως περίπου οι το 50% των ομάδων που αγωνίζονται στη Δ’ Εθνική θα συμμετέχουν σε αυτή, ενώ οι υπόλοιπες θα υποβιβαστούν στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Παράλληλα, από τις τοπικές Ενώσεις θα ανέβουν 14 μόνο πρωταθλητές, δηλαδή το 25%.

Αν τελικά ισχύσει το παραπάνω, το φετινό πρωτάθλημα του 3ου ομίλου, το οποίο αφορά τον νομό μας, θα είναι κάτι παραπάνω από συναρπαστικό καθώς από τις 11 ομάδες που συμμετέχουν θα υποβιβαστούν οι πέντε ή οι έξι!

Όλα αυτά όμως θα πρέπει να περάσουν από την έγκριση του ΔΣ της ΕΠΟ, το οποίο αναμένεται να γίνει στις αρχές Νοεμβρίου, οπότε θα ληφθούν και οι οριστικές αποφάσεις για τον νέο χάρτη του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Διονύσης Ράπτης

moserlx-gif-1
coffee-banner
loading...
error: Protected