Κατηγορίες
Γ Εθνική LIVE!
Super League 1

Νίκος Καρύδας (NovaSports) : “Είμαι υπηρεσιακός προπονητής…

Πλήρη συνείδηση της πραγματικότητας που τον θέλει να δίνει… εξετάσεις κάθε αγωνιστική έχει ο τεχνικός της Βέροιας, Νίκος Καρύδας, ο οποίος ανέλυσε τη μετάβασή του από την ιδιότητα του γυμναστή σε αυτή του… υπηρεσιακού.

«Είμαστε νεοφώτιστοι, αλλά η ομάδα έχει εμπειρία για κάτι παραπάνω», τόνισε χαρακτηριστικά για τη «βασίλισσα του Βορρά», μιλώντας στον αέρα του «NovaΣΠΟΡ FM 94,6», όπου δεν παρέλειψε να αναφερθεί μεταξύ άλλων και στην επιρροή των Σόλιντ, Βαλβέρδε.

Αναλυτικά, η συνέντευξη του Νίκου Καρύδα στο NovaSports

-τη θέση του στον πάγκο της Βέροιας: «Είμαι υπηρεσιακός προπονητής. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Αναλαμβάνοντας τη Βέροια πήρα ένα ρίσκο μεγάλο σε ό,τι αφορά στη δουλειά μου ως γυμναστής, γιατί κανένας προπονητής δεν θα ήθελε δίπλα του έναν γυμναστή που έχει δουλέψει ως προπονητής. Το πτυχίο που έχω από το πανεπιστήμιο μού δίνει τη δυνατότητα να δουλέψω ως γυμναστής, αλλά και σαν προπονητής».

-τους στόχους της Βέροιας: «Η Βέροια είναι νεοφώτιστη, αλλά με τις μεταγραφές που έχει κάνει η διοίκηση θα είναι ψέμα να αντιμετωπίζεται ως τέτοια και διαθέτει την εμπειρία για κάτι παραπάνω. Η ομάδα θα πρέπει στοχεύει σε κάθε αγώνα να παίζει καλό ποδόσφαιρο και να προσπαθεί να κερδίζει. Πρώτο μέλημα είναι να ευχαριστιέται αυτό που βλέπει ο κόσμος. Κατά πόσο θα το καταφέρω αυτό με τη βοήθεια των παικτών δεν ξέρω, αλλά μέχρι στιγμής είμαι ικανοποιημένος».

-το προσεχές ματς με τον Άρη: «Ο Άρης κάνει μια πολύ καλή προσπάθεια να ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις. Ήταν πολύ μαχητικός χθες. Για μας είναι πρόβλημα ότι αντιμετωπίζουμε τους αντιπάλους που έχουν παίξει προηγουμένως με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, οπότε είμαστε σάκος του μποξ. Όμως δεν πάμε φοβισμένοι, ούτε έχοντας υποτιμήσει κανέναν αντίπαλο».

-τους προπονητές που τον έχουν επηρεάσει: «Αρκετοί προπονητές επηρέασαν τη φιλοσοφία μου, αλλά παρότι δεν ήμουν με τον Ερνέστο Βαλβέρδε στον Ολυμπιακό, γνώριζα τη φιλοσοφία του και μου άρεσε. Ο προπονητής που με επηρέασε ήταν ο Τροντ Σόλιντ, γιατί είχε μια επιθετική φιλοσοφία που ταίριαζε και στο δικό μου χαρακτήρα».

-τη διαφορά μεταξύ Ελλάδας και Ουκρανίας-Ρωσίας με βάση την εμπειρία του στις τρεις χώρες: «Σαν μεσογειακός λαός είμαστε λίγο τεμπέληδες. Από την εμπειρία που είχα στη Ρωσία και την Ουκρανία έβλεπα πολύ σκληρούς ανθρώπους, δουλευταράδες, που ακόμη και στο ρεπό έκαναν προπόνηση. Εκεί διαφέρουμε κι έχει να κάνει με το πώς ζει ο κάθε λαός στη χώρα του».

*onsports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected