Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας - Διάφορα - Κύπελλο ΕΠΣ Ημαθίας

Εθνικός Κλειδιού – Αχιλλέας Νάουσας 1-2 (κ.α. 1-1)

Μακριά από καρδιακούς και παιδιά κάτω των 18 ετών θα χαρακτηρίζαμε το παιχνίδι που διεξήχθη χθες το απόγευμα στο γήπεδο του Κλειδιού, στα πλαίσια της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ερασιτεχνών. Η ομάδα του γηπεδούχου Εθνικού, με νέο προπονητή στον πάγκο τον Θοδωρή Τέγο, προηγήθηκε, έχασε δύο πέναλτι(!) και πολλές ευκαιρίες καθώς έπεσαν πάνω σε…τοίχο που έχει το όνομα Κασαπίδης!

Το Imathia Sports News βρέθηκε και στο γήπεδο του Κλειδιού, με απεσταλμένους τους Ειρήνη Σωτηρίου και Αλέξανδρο Δρένο.

Ο Αχιλλέας Νάουσας κατάφερε να πάρει αυτή την απίστευτη πρόκριση και να έχει πλέον την τεράστια ευκαιρία να προκριθεί στον τελικό του Κυπέλλου για πρώτη φορά στην ιστορία του! Η ομάδα του Βασίλη Κουρογεωργάκη, παρόλο που έμεινε με 9 παίκτες, έπαιξε με πάθος, είχε τύχη (άλλωστε χρειάζεται και αυτή…) και πήρε τη νίκη στην παράταση “παγώνοντας” το γήπεδο του Κλειδιού.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τους γηπεδούχους, καθώς στο 15′ κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Φιρινίδη, εκτέλεση που ανέλαβε ο Κωστόπουλος και νίκησε τον Κασαπίδη από τα 11 βήματα.

Μέχρι την ανάπαυλα έγινε ένα παιχνίδι κέντρου, με τον Εθνικό να προσπαθεί να κρατήσει το υπέρ του σκορ και να παίζει με αντεπιθέσεις και τον Αχιλλέα να προσπαθεί να ισοφαρίσει πριν βγει το ημίχρονο.

Αυτό που δεν κατάφερε στο διάστημα αυτό, θα καταφέρει στο 56′, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο ματς. Ο…συνήθης ύποπτος Σάκης Παπατάνος θα εκμεταλλευτεί την ολιγωρία της άμυνας και θα πετύχει το πολυπόθητο για τους Ναουσαίους γκολ. Η συνέχεια θα είναι δραματική, με τους γηπεδούχους να κερδίζουν πέναλτι στο 70′, στην πρώτη από τις δύο ιδανικές ευκαιρίες που τους δόθηκαν στο ματς να πάρουν την πρόκριση. Ο Κωστόπουλος όμως που θα αναλάβει την εκτέλεση θα αποτύχει, απογοητεύοντας τον κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο.

Το ματς οδηγήθηκε στην ημίωρη παράταση τα οποία θα μείνουν στην ιστορία, καθώς συνέβησαν γεγονότα που ίσως χρειάζονται…τρία παιχνίδια μαζί για να τα συναντήσει κάποιος! Στο 95′ ο  Θεοδοσιάδης θα δεχτεί τη δεύτερη κίτρινη κάρτα από τον διαιτητή κ. Μαλούτα και θα αποβληθεί, μέσα σε έντονες αποδοκιμασίες, αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίκτες. Τρία λεπτά μετά ο Κασαπίδης θα κάνει εντυπωσιακή απόκρουση σε σουτ του Κιρκιλιανίδη και αμέσως μετά θα έρθει ο Κακούδης για τον Αχιλλέα να πετύχει το 1-2 και να βάλει…φωτιά στο ματς!

Στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους της παράτασης θα αποβληθεί με δεύτερη κίτρινη και ο Κωστόπουλος για τον Εθνικό, με τις δύο ομάδες πλέον να παίζουν με 10 παίκτες.

Στο 116′ θα γίνει η φάση του αγώνα, όταν σε μια φάση διαρκείας ο Εθνικός θα κερδίσει πέναλτι για χέρι αμυντικού, μέσα σε έξαλλες διαμαρτυρίες των φιλοξενουμένων. Οκτώ λεπτά μετά και αφού ηρέμησαν τα πνεύματα, την εκτέλεση θα αναλάβει ο Κιρκιλιανίδης, με τον Κασαπίδη να…ολοκληρώνει την παράσταση του αποκρούοντας το πέναλτι! Δύο λεπτά μετά θα αποβληθεί και ο Μπαξεβάνος με δεύτερη κίτρινη, με τον Αχιλλέα να αγωνίζεται για 5 λεπτά περίπου με 9 παίκτες.

Διαιτητής της συνάντησης ο κ.Μαλούτας, με βοηθούς τους κ. Γαβρά και κ. Μελτζανίδη.

Συνθέσεις

Εθνικός Κλειδιού : Δημόπουλος, Καλυβιώτης Δ., Παρασχόπουλος (56′ Στογιάννος), Χαϊκάλης, Περηφανόπουλος, Μπενίσκος, Κιρκιλιανίδης, Καϊμακαμίδης, Φιρινίδης, Κωστόπουλος, Κεχαγιάς.

Αχιλλέας Νάουσας : Κασαπίδης, Μπαξεβάνος, Μάραντης (107′ λ.τ. Δημητρίου), Χατζηιωαννίδης, Γιάτσος, Βύζας (30 λ.τ. Στέφος/ 120′ Μπίλης), Μπράτσης, Θεοδοσιάδης, Κακούδης, Παπατάνος, Βλαχοδήμος.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected