Αθλήματα

Διομήδης Άργους – Δούκας (25-21) Πρώτος σκόρερ του αγώνα ο Νίκος Σαμαράς!

Το «όπλο» που τον οδήγησε πέρσι στην κατάκτηση του τίτλου στην Ελλάδα, αλλά και του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου, επανέφερε σε λειτουργία ο Διομήδης, που δεν είναι άλλο από την άμυνα του.

Με μία εξαιρετική αμυντική εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο, όπου δέχθηκε μόλις 8 γκολ (5 μέχρι το 50), ο Διομήδης Άργους επιβλήθηκε 25-21 του Δούκα στο κλειστό της Αγίας Τριάδας Αργολίδας και πέτυχε το «5 στα 5» στην Α1 Ανδρών.

Ο Κυπελλούχος Ευρώπης ξεκίνησε δυνατά το ματς προηγούμενος 5-1 στο 6’ με καλές αντεπιθέσεις από Σαμαρά, Ζαραβίνα, αλλά ο Δούκας επανέφερε γρήγορα τις ισορροπίες, ισοφαρίζοντας 5-5 στο 12’.

Στη συνέχεια, διαβάζοντας πολύ καλά τα κενά στο κέντρο της άμυνας των «Λύκων» και με επιθετική αιχμή τον Τόμπρο (6 γκολ), ανέλαβε τα ηνία του αγώνα και το έλεγχε, φτάνοντας να προηγείται ακόμα και 8-12 στο 22’ .

Ο Διομήδης μάζεψε τη διαφορά πριν κλείσει το ημίχρονο σε 12-13 και ετοίμαζε την αντεπίθεση του, την οποία πραγματοποίησε στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου. Σε διάστημα 20 λεπτών, με ένα επιμέρους σκορ 9-4, οι γηπεδούχοι πέρασαν μπροστά 21-17, «χτυπώντας» τον Δούκα στην κόντρα, αλλά και από την περιφέρεια με Μαστορογιάννη, Καραιβάνοφ.

Στη συνέχεια η έμπειρη ομάδα του Διομήδη κράτησε το προβάδισμα, το οποίο μάλιστα λίγο πριν το φινάλε έφτασε και στο +6 (25-19), πριν μειώσει στο τελικό σκορ η φιλοξενούμενη ομάδα.

«Η άμυνα μάς έδωσε την νίκη»

«Στηριχτήκαμε στην πολύ καλή μας άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά και στην καλή λειτουργία στην επίθεση. Είχαμε σωστές επιλογές και διορθώσαμε τα λάθη του πρώτου ημιχρόνου», σχολίασε ο δεξιός ίντερ του Διομήδη Κώστας Δεληγιάννης.

Από την πλευρά του ο Ημαθιώτης πρώτος σκόρερ Νίκος Σαμαράς είπε: «Στο 1ο ημίχρονο ο Δούκας ήταν καλός  και διαβασμένος. Εμείς στο δεύτερο αλλάξαμε την άμυνα μας την κάναμε πιο επιθετική και φτάσαμε στη νίκη. Ήταν ένα ωραίο τηλεοπτικό ματς με ωραίες φάσεις και θέαμα που βοήθησε το άθλημα μας. Ξεκινήσαμε με το δεξί αυτή την δύσκολη σειρά των αγώνων».

ΔΙΟΜΗΔΗΣ ΑΡΓΟΥΣ- ΑΣΕ ΔΟΥΚΑ 25-21

Τα δεκάλεπτα: 5-5, 8-9, 12-13 (ημχ.), 17-16, 21-17, 25-21

Διομήδης Άργους : Τσούλος, Ζαραβίνας 4, Χαντέλης, Μεγαλοοικονόμου 1, Κρεμαστιώτης, Πασιάς, Μούγιτς, Νούνγκοβιτς, Μαραγκός, Βαρδάκης, Σαμαράς 7, Κοντούλης, Δεληγιάννης 3, Μαστορογιάννης 4, Καραιβάνοφ 4, Τάσκοβιτς 2.

Δούκας : Μουντζουρίδης 5, Γεωργίου, Τόμπρος 6, Τζηράς 4, Γκέρτσος 2, Στούμπης 1, Νικολαϊδης 2, Αργυράκης, Γεωργιάδης, Στούμπης, Κλεώπας, Μισαηλίδης 1, Μαγκαφουράκης, Ντούνης, Κοτελίδας, Ακάλεστος.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected