Κατηγορίες
Γ Εθνική LIVE!
BET

Έρχεται… στοιχηματική «black list» και για τα Media!

Μόλις 15 ημέρες απομένουν για την ολοκλήρωση της προθεσμίας που με πρόσφατη απόφασή της έχει δώσει η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων, προς τις στοιχηματικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται παράνομα στην Ελλάδα, προκειμένου να σταματήσουν τη λειτουργία τους στη χώρα.

Και μπορεί μέχρι στιγμής να μη δείχνει καμία την παραμικρή διάθεση συμμόρφωσης με το περιεχόμενο της ειδοποίησης, όμως είναι δεδομένη ή έτσι εκφράζεται σήμερα, τουλάχιστον, η αποφασιστικότητα της Επιτροπής να κάνει πράξη την εξαγγελία της και να δώσει άμεσα στη δημοσιότητα τη «black list» με τα ονόματα των εταιριών που παρανομούν, ζητώντας από τους αρμόδιους φορείς το «μπλοκάρισμά» τους, ώστε να καταστεί ανέφικτη η πρόσβαση των Ελλήνων παικτών στα online… προϊόντα τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Onsports, προερχόμενες από κύκλους της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων, αυτό θα είναι το πρώτο βήμα για μια σειρά ενεργειών, καθώς σχεδιάζεται -αμέσως μετά- η δημοσιοποίηση και δεύτερης «μαύρης λίστας» που θα αφορά στα ελληνικά Μ.Μ.Ε. που εξακολουθούν να διαφημίζουν στοιχηματικές εταιρίες που δεν έχουν υπαχθεί στο καθεστώς προσωρινής αδειοδότησης από το ελληνικό δημόσιο.

«Η Επιτροπή δεν πρόκειται να κάνει βήμα πίσω ως προς την άσκηση των υποχρεώσεών της και τη δημιουργία της λίστας όπου θα περιλαμβάνονται όλοι όσοι παρανομούν και φοροδιαφεύγουν εις βάρος του ελληνικού κράτους και των Ελλήνων πολιτών» τονίζουν κύκλοι της Ε.Ε.Ε.Π. και με κατηγορηματικό τρόπο διαμηνύουν ότι την ίδια αποφασιστικότητα θα πρέπει, αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση της λίστας, να επιδείξουν και οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι φορείς, ώστε να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η «φραγή» της παροχής online υπηρεσιών από τις εταιρίες που δεν έχουν αποκτήσει ελληνικό Α.Φ.Μ. και φυσικά η διαφημιστική προβολή τους στα ελληνικά Μ.Μ.Ε.

Η black list με τις παράνομες στοιχηματικές, αλλά και εκείνη που θα ακολουθήσει με τις ιστοσελίδες και τα άλλα Μ.Μ.Ε. που παράνομα διαφημίζουν στοιχηματικά «προϊόντα» μη αδειοδοτημένων εταιριών θα αποσταλεί στους εταιρίες παροχής υπηρεσιών, τις τράπεζες και το σύνολο των διαφημιστικών εταιριών, προκειμένου να δημιουργηθεί μια «ασπίδα» προστασίας των συμφερόντων του ελληνικού δημοσίου, αλλά και των πολιτών της χώρας που διατρέχουν κινδύνους από τη μη ελεγχόμενη παροχή τυχερών παιχνιδιών.

Στις τάξεις της Ε.Ε.Ε.Π. θεωρείται δεδομένη η ύπαρξη της κυβερνητικής βούλησης ώστε να μπει επιτέλους ένα τέλος στην ασυδοσία των παράνομων στοιχηματικών εταιριών και της διαφημιστικής προβολής τους σε εκατοντάδες ιστοσελίδες στο διαδίκτυο. Και εκτιμούν τα στελέχη της ότι θα προκύψει ο απαραίτητος συντονισμός δράσεων με τους αρμόδιους φορείς, αλλά και τις διωκτικές και δικαστικές αρχές, καθώς το πρώτο τρίμηνο του 2013, όταν και θα πρέπει να μπει στην τελική ευθεία και το θέμα της πώλησης της ΟΠΑΠ Α.Ε., το στοιχηματικό ιντερνετικό τοπίο στην Ελλάδα να έχει «θωρακιστεί» και να εξακολουθήσουν να δραστηριοποιούνται μόνο όσοι προσαρμοστούν στις διατάξεις και τις υποχρεώσεις του σχετικού νόμου.

Μέχρι τότε, βέβαια, το… πάρτι εις βάρος του ελληνικού δημοσίου θα συνεχίζεται και κέρδη δισεκατομμυρίων ευρώ των παράνομων στοιχηματικών εταιριών από Έλληνες πολίτες θα «ταξιδεύουν» προς το Γιβραλτάρ, τη Μάλτα, τα νησιά Τζέιμς και άλλους στοιχηματικούς «παραδείσους» δίχως το ελληνικό κράτος να εισπράττει ούτε ένα ευρώ φόρο…

*onsports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected