Κατηγορίες
Super League 1

SKODA Ξάνθη – Πανθρακικός (0-0) Βασικοί Κουτσόπουλος, Βασιλακάκης

Με το «λευκό» 0-0 ολοκληρώθηκε το ντέρμπι της Θράκης μεταξύ της SKODA Ξάνθης και του Πανθρακικού στα «Πηγάδια». Με εννέα τελείωσαν οι γηπεδούχοι, αποβολή Φλίσκα, τραυματισμός Ντάνι, με δέκα οι «πράσινοι» λόγω αποβολής του Σερφά.

Η αναμέτρηση είχε όλα τα στοιχεία του ντέρμπι, αλλά έλειψε η… πεμπτουσία του ποδοσφαίρου, ένα γκολ. Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που μπήκαν πιο δυνατά στον αγώνα, απείλησαν μόλις στο 11’ με την κεφαλιά του Σερφά, αλλά ο Λοντίγκιν έδιωξε σε κόρνερ. Ωστόσο, τα δεδομένα της αναμέτρησης άλλαξαν στο 23’ καθώς ο πρωταγωνιστής της προηγούμενης φάσης, Σοφιάν Σερβά αντίκρισε την κόκκινη, δεύτερη κίτρινη, κάρτα και αποβλήθηκε.

Συγκεκριμένα, ο Γάλλος άσος δέχθηκε εντολή από τον Τάσο Κάκο να βγάλει το άσπρο κολάν που φορούσε κάτω από το πράσινο σορτσάκι, ο έμπειρος ποδοσφαιριστής βγήκε εκτός αγωνιστικού χώρου και άλλαξε πάνω στην γραμμή, με αποτέλεσμα ο Κερκυραίος ρέφερι να το θεωρήσει διακωμώδηση του αθλήματος και του βγάλει την δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, οι γηπεδούχοι θέλησαν να εκμεταλλευτούν το αριθμητικό τους πλεονέκτημα, ωστόσο στο 31’ ο Βάλλας πέτυχε γκολ με κεφαλιά, αλλά σωστά ακυρώθηκε ως οφσάιντ, ενώ στο 36’ ο Ημαθιώτης πορτιέρο Δημήτρης Κουτσόπουλος έδιωξε εντυπωσιακά το δυνατό σουτ του Μάνταλου από το ύψος της περιοχής. Μάλιστα, τρία λεπτά αργότερα, οι Ξανθιώτες έχασαν νέα ευκαιρία, όταν ο Πλατέλλας έκανε τη σέντρα, αλλά η κεφαλιά του Θοδωρή Βασιλακάκη έφυγε άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Νίκος Κωστένογλου θέλησε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του και για τον λόγο αυτό, πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Μαρίν αντί του Μπέρτου και τον Νάκα στη θέση του Πλατέλλα. Μάλιστα, στο 57’ οι γηπεδούχοι απείλησαν με τον Μάνταλο, αλλά το πλασέ που έκανε πέρασε άουτ.

Στο 68’ ο Νίκος Κωστένογλου «έκλεισε» τις αλλαγές, μια και πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Ράνο και αποχώρησε ο Μαρσελίνιο. Ωστόσο, η SKODA δεν μπορούσε να διασπάσει την καλοστημένη άμυνα του Πανθρακικού, ο οποίος έδειχνε… επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις.

Μάλιστα, σε μία αντεπίθεση ήρθε η αποβολή του Φλίσκα για την Ξάνθη, καθώς ο αμυντικός των γηπεδούχων κράτησε τον Δημήτρη Παπαδόπουλο και αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα, παίρνοντας την άγουσα για τα αποδυτήρια. Μάλιστα, στο 83’ οι Ξανθιώτες έμειναν με εννέα παίκτες, καθώς ο Ντάνι αισθάνθηκε ενοχλήσεις και αποχώρησε.

Ο Πανθρακικός… αναθάρρησε με το αριθμητικό πλεονέκτημα και αναζήτησε το γκολ που θα του έδινε μια σημαντική νίκη, ωστόσο, στο 88’ ο Μπαϊκαρά έχασε μοναδική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όταν σούταρε, αλλά ο Λοντίγκιν με τα ακροδάχτυλα έδιωξε σε κόρνερ, το οποίο πέρασε ανεκμετάλλευτο.

Έτσι, οι δύο ομάδες έμειναν στο… άσφαιρο 0-0 και μοιράστηκαν από έναν βαθμό…

Ξάνθη : Λοντίγκιν, Μπαξεβανίδης, Μπέρτος (Νάκας 46′), Βάλλας, Φλίσκας, Ντάνι, Βασιλακάκης, Μαρσελίνιο (Ράνος 68′), Μάνταλος, Πλατέλλας (Μαρίν 46′), Μαρκόφσκι.

Πανθρακικός : Κουτσόπουλος, Σκλιοπίδης, Χρήστου, Σερφά, Μακρυδημητρης, Σερφά, Καστσελάν, Λαδάκης, Λουσέρο (Μουνάφο 67′), Μπαϊκαρά, Βαϊρουά (Μελίσσης 30′), Παπαδόπουλος (Κυβελίδης 90′).

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected