Γ Εθνική / Τοπικά

ΦΑΣ Νάουσα – Κοζάνη 0-2

Στην πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα υποχρέωσε τον ΦΑΣ Νάουσα η Κοζάνη, ενώ για πρώτη φορά φέτος οι “κυανόλευκοι” δεν σκοράρουν. Η ομάδα του Βασίλη Αργυρίου αγωνίστηκε για μία ώρα περίπου με παίκτη λιγότερο, λόγω της αποβολής με απευθείας κόκκινη του Γιάννου Πασχάλη, σε μία φάση η οποία αμφισβητήθηκε έντονα από τους γηπεδούχους. Το συγκεκριμένο στιγμιότυπο, όπως και το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα μπορείτε να τα δείτε στη βιντεοσκόπηση του αγώνα από τον Αλέξανδρο Δρένο αλλά και στο βίντεο που εξασφάλισε το Imathia Sports News από τον συνάδελφο Θεόδωρο Ελευθεριάδη.

Εκτός της φάσης με την απευθείας αποβολή του Πασχάλη, οι γηπεδούχοι διαμαρτύρονται για πέναλτι σε χέρι του Ποζίδη στο 34′, με τον διαιτητή κ.Φωτιάδη να δέχεται τις έντονες αποδοκιμασίες για την απόφαση του.

Η ήττα αυτή για τον ΦΑΣ Νάουσα, με αντίπαλο μία ομάδα με τους ίδιους στόχους, σίγουρα μπορεί να θεωρηθεί οδυνηρή, όμως το πρωτάθλημα έχει 14 αγωνιστικές ακόμη και τίποτα δεν έχει κριθεί. Το παιχνίδι με τα Λευκάδια την ερχόμενη Κυριακή αποτελεί ματς-ορόσημο για τους “κυανόλευκους” και μια νίκη θα “έσβηνε” ουσιαστικά τη χθεσινή ήττα, αναλογιζόμενοι και τους στόχους της γειτονικής ομάδας του ΠΑΣ.

Η Κοζάνη του Γιάννη Παρασκευά παραμένει αήττητη στο πρωτάθλημα και σε πιθανή νίκη στην εκδίκαση της έφεσης για το ματς της 1ης αγωνιστικής με αντίπαλο το Μακροχώρι, σκαρφαλώνει στην πρώτη θέση και τίθεται φαβορί για την κατάκτηση αυτής. Η παρουσία του Ταφαρλή, με παραστάσεις από μεγαλύτερα πρωταθλήματα, αποτελεί βαρόμετρο για την ομάδα της Κοζάνης και ταυτόχρονα η παρουσία έμπειρων αλλά και ταλαντούχων νεαρών παικτών, αποτελούν τα σημαντικότερα ατού της ιστορικής ομάδας.

Φάσεις και γκολ

15′ Μακρινό σουτ του Τοπάλη, αποκρούει ο Παπαδόπουλος.

20′ “Ένα-δύο” Ζηνόβιου, Παπαδόπουλου ο τελευταίος θα επιχειρήσει σέντρα, η μπάλα θα κοντράρει στον Πέικο και θα περάσει κόρνερ.

22′ Σουτ του Τοπάλη η μπάλα μόλις άουτ.

23′ Εκτέλεση φάουλ του Γασπαράτου από αριστερά, κεφαλιά του Πασχάλη Αργυρίου, η μπάλα άουτ.

28′ Πάσα του Γασπαράτου με τακουνάκι στον Μπουλγκουρίδη, αυτός θα σουτάρει, η μπάλα θα κοντράρει σε αντίπαλο αμυντικό και λίγο πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή θα διώξει ο Καραμπατζάκης.

29′ Εντυπωσιακή φάση για τη Νάουσα. Εκτέλεση πλαγίου του Γασπαράτου, ανάποδο ψαλίδι του Πιπινίκα η μπάλα άουτ.

30′ Σέντρα του Παπαδόπουλου από δεξιά, σουτ του Ταφαρλή στην κίνηση, μπλοκάρει ο Παπαδόπουλος.

34′ Εκτέλεση φάουλ του Καραμεταξά, ο Πέικος στην πορεία της μπάλας θα σουτάρει, αποκρούει ο Γκαραβέλης, στην επαναφορά θα σουτάρει ο Πασχάλης η μπάλα θα βρει στον Ποζίδη. Οι γηπεδούχοι θα διαμαρτυρηθούν έντονα για χέρι του Ημαθιώτη αμυντικού της Κοζάνης.

42′ Απευθείας κόκκινη στον Πασχάλη, καθώς ο διαιτητής θεώρησε πως χτύπησε εκτός φάσης αμυντικό της Κοζάνης.

59′ Τετ-α-τετ του Πιπινίκα, γλιστράει και χάνει την ισορροπία του.

60′ Αλλαγή για την Κοζάνη, ο Κουλουκίδης στη θέση του Ποζίδη.

61′ Σουτ του Τοπάλη, θα διώξει με γροθιές ο Παπαδόπουλος.

62′ Κίτρινη κάρτα στον Παπαδόπουλο της Κοζάνης.

65′ Σουτ του Στεργιόπουλου, διώχνει προ της εστίας ο Περηφανόπουλος.

68′ Ωραία κίνηση του Ζηνόβιου από δεξιά, πασάρει παράλληλα στον Τοπάλη, προλαβαίνει ο Παπαδόπουλος και αποκρούει.

74′ Πάσα του Κουλουκίδη στον Ντεμιράι, σουτ του τελευταίου η μπάλα άουτ.

75′ Κίτρινη κάρτα Κουλουκίδης.

75′ Αλλαγή για τη Νάουσα, ο Καραλιόπουλος στη θέση του Πασχάλη Αργυρίου.

77′ Κίτρινη κάρτα στον Καραλιόπουλο.

78′ ΓΚΟΛ! Σουτ του Τοπάλη έξω από την περιοχή, τη βρίσκει ο Παπαδόπουλος με τα πόδια, αλλά η μπάλα καταλήγει στα δίχτυα (0-1)

83′ Δύο αλλαγές, μία για κάθε ομάδα. Για τη Νάουσα ο Κωνσταντινίδης στη θέση του Καραμεταξά και για την Κοζάνη, ο Τσιμόπουλος στη θέση του Στεργιόπουλου.

88′ Εκτέλεση φάου του Γρηγόρη Αργυρίου

90′ ΓΚΟΛ! Κίνηση του Κουλουκίδη στον άξονα, επιχειρεί σουτ, ο Παπαδόπουλος θα αποκρούσει, η μπάλα στρώνεται στον Ντεμιράι ο οποίος με πλασέ θα κάνει το 0-2.

93′ Κίτρινη κάρτα στον Γρηγόρη Αργυρίου.

Συνθέσεις

ΦΑΣ Νάουσα : Παπαδόπουλος, Ζούρκος, Αργυρίου Γ., Πέικος, Αργυρίου Π., Μπουλγκουρίδης (77′ Καραλιόπουλος), Πασχάλης, Πιπινίκας, Γασπαράτος, Περηφανόπουλος, Καραμεταξάς (81′ Κωνσταντινίδης).

Κοζάνη : Γκαραβέλης, Στεργιόπουλος, Τραυλος, Ποζίδης (60′ Κουλουκίδης), Κάλφας, Καραμπατζάκης, Ταφαρλής, Ντεμιράι, Ζηνόβιος, Τοπάλης, Παπαδόπουλος (75′ Λαγός).

Δηλώσεις προπονητών στη συνέντευξη τύπου

Γιάννης Παρασκευάς : “Ήταν ένα πολύ δυνατό παιχνίδι, ανάμεσα στις καλύτερες ομάδες της κατηγορίας. Η ομάδα μου ανταποκρίθηκε ιδανικά στο σημερινό ματς. Γνωρίζαμε αρκετά για τον αντίπαλο μας και πιστεύουμε ότι είμασταν καλά διαβασμένοι. Σίγουρα το παιχνίδι έγινε πιο εύκολο μετά την αποβολή στο 40′. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά, κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι. Στόχος της Κοζάνης είναι να πρωταγωνιστεί και αυτό θα επιδιώξουμε τη φετινή χρονιά”. Σε ερώτηση αν έχει άποψη για το πέναλτι που ζητά η Νάουσα, απάντησε : “Από εκεί που ήμουν δεν μπορούσα να έχω ορατότητα και δεν μπορώ να εκφέρω άποψη.”

Βασίλης Αργυρίου : “Η ομάδα της Κοζάνης είναι από τις πιο έμπειρες ομάδες τις κατηγορίας, ενώ ενισχύθηκε σημαντικά σε σχέση με πέρσι. Θεωρώ πως οι δύο ομάδες αποτελούν τις καλύτερες στον όμιλο. Από κει και πέρα δεν θα σταθώ σε λεπτομέρειες παρά μόνο στη φάση του πέναλτι που δεν είδε ο διαιτητής, ενώ στην αποβολή του Πασχάλη, θεωρώ πως ήταν φάουλ στην αρχή της φάσης και αυτό προκάλεσε τα νεύρα του παίκτη μου, χωρίς βέβαια να επικροτώ την ενέργεια του. Είμαι ευχαριστημένος από τα παιδιά, κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι”. Σε ερώτηση για την απόδοση της ομάδας, ο έμπειρος προπονητής απάντησε : “Μετά την αποβολή δίνεις βάρος στην άμυνα παρά στην επίθεση. Δεν σταθήκαμε τυχεροί σε καμία φάση, με πιο χαρακτηριστική τη φάση του Πιπινίκα. Επαναλαμβάνω ότι είμαι ευχαριστημένος από τα παιδιά, συνεχίζουμε παρακάτω.”

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected