Super League 1 - Διάφορα

Βέροια VS ΠΑΟΚ – Η προϊστορία των μεταξύ τους αναμετρήσεων

βεροια-παοκ προιστοριαΔεν είναι και… τεράστια η προϊστορία των αγώνων ΠΑΟΚ και Βέροιας. Από την πρώτη φορά, τη σεζόν 1966-’67, μέχρι και την τελευταία αναμέτρηση πριν από 4.5 χρόνια οι δύο ομάδες έχουν συνολικά αναμετρηθεί 24 φορές. Ο ΠΑΟΚ έχει σαφώς το «πάνω χέρι» με 12 νίκες, 7 ματς έληξαν ισόπαλα, ενώ η Βέροια μετράει 5 νίκες.

Με γηπεδούχο την ομάδα της Ημαθίας σε 12 αγώνες υπάρχει απόλυτη ισορροπία: 4 νίκες για τις δύο ομάδες και 4 ισοπαλίες. Η μία όμως από τις τέσσερις νίκες της Βέροιας «πλήγωσε» τον ΠΑΟΚ, που την περίοδο 1987-88 διεκδίκησε μέχρι τέλους το πρωτάθλημα, το οποίο έχασε με διαφορά τεσσάρων βαθμών από την Λάρισα, έχοντας ηττηθεί με 2-1 στο γήπεδο, όπου αύριο θα προσπαθήσει να πετύχει την τρίτη του εκτός έδρας νίκη στο φετινό πρωτάθλημα.

Σ’ εκείνο το ματς, που είχε γίνει στις 7/2/1988 ο ΠΑΟΚ είχε προηγηθεί στο σκορ με τον σημερινό προπονητή της Κ-20, Κυριάκο Αλεξανδρίδη, στο 10ο λεπτό, ισοφάρισε ο Αλέκος Αλεξανδρής αλεξανδρης1στο 20′ και πέντε λεπτά πριν από το φινάλε ο Παναγιώτης Πιττός χάρισε τη νίκη στους Βεροιώτες.

Ο αγώνας της Κυριακής θα είναι μόλις ο δεύτερος που γίνεται το μήνα Δεκέμβριο με γηπεδούχο την Βέροια. Ήταν στις 5/12/1998 όταν ο ΠΑΟΚ επικρατούσε με 2-1, χάρη σε δύο γκολ του Μπόζινταρ Μπάντοβιτς. Ένα ματς στο οποίο ο σημερινός πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ζήσης Βρύζας, είχε αγωνιστεί και στα 90 λεπτά.

Η τελευταία φορά που ο «Δικέφαλος» έπαιξε στη Βέροια για το πρωτάθλημα, ήταν την σεζόν 2007-08, την πρώτη χρονιά του Φερνάντο Σάντος στον πάγκο της ομάδας. Ηταν ένα από τα ματς στα οποία δεν έγινε απολύτως τίποτα και τέλειωσε φυσιολογικά 0-0.

*αρχείο sportime

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected