Κατηγορίες
Κύπελλο Ελλάδος

Γιάννης Βλάχος : “Σπάνια τέτοια εμπειρία με ΠΑΟΚ”

εξαρχος αιγινιακοςΣτον αστερισμό του αγώνα-πρόκληση με τον ΠΑΟΚ, μια από τις κορυφαίες ομάδες της Super League και άκρως λαοφιλή στη Βόρεια Ελλάδα, κινείται όλο το Αιγίνιο αλλά και γενικότερα η Πιερία, που θα φορέσει τα… γιορτινά της. Η αναμέτρηση θα αρχίσει στις 20.30 την Πέμπτη στην Κατερίνη και το παιχνίδι θα μεταδοθεί και τηλεοπτικά από το OTE TV, αν και ούτως ή άλλως η έδρα του Πιερικού θα κατακλυστεί από φιλάθλους και των δυο ομάδων.

Εξάλλου, με δηλώσεις του στο ραδιόφωνο «Sport 103 FM», ο προπονητής του Αιγινιακού, Γιάννης Βλάχος, ανέφερε:
Για το το παιχνίδι της Πέμπτης: «Για μας αυτά τα δύο παιχνίδια είναι γιορτή. Η κλήρωση μας έδωσε την ευκαιρία μετά το πρώτο παιχνίδι με τον Εργοτέλη, να αντιμετωπίσουμε τον ΠΑΟΚ. Είχα δει την προσπάθεια των παιδιών σε εκείνο το παιχνίδι, έχοντας σα στόχο να περάσουν και να αντιμετωπίσουν τον ΠΑΟΚ. Είναι μία πρόκληση και για το αγωνιστικό κομμάτι και για την ατμόσφαιρα. Δε δίνεται συχνά η ευκαιρία σε ομάδες τέτοιο επιπέδου να παίξουν με μεγάλες ομάδες».
Για τον κόσμο που θα παρακολουθήσει την αναμέτρηση: «Υπάρχει ξεσηκωμός αν και εμείς στα παιχνίδια μας έχουμε κόσμο στο γήπεδο. Ακόμα περισσότερο τώρα, όταν ουσιαστικά ένα όνειρο για κάποιους γίνεται πραγματικότητα. Στην πρώτη χρονιά αυτής της ομάδας σε επαγγελματική κατηγορία, θα γίνει ένα τέτοιο παιχνίδι. Θα παίξουμε σε ένα γεμάτο γήπεδο και ελπίζουμε οι καιρικές συνθήκες να είναι καλές».
Για το πώς το βλέπει ο ίδιος: «Και για μένα είναι μία μεγάλη πρόκληση γιατί έχω περάσει από τον ΠΑΟΚ, ως προπονητής και ως σκάουτερ. Συμμετείχα σε μία προσπάθεια γιατί κάποια παιδιά που θα είμαστε αντιμέτωποι την Πέμπτη, είχαν έρθει με δική μας προσπάθεια. Είναι μία μοναδική εμπειρία και για μας».
Για την πορεία του στον ΠΑΟΚ: “Ηταν την εποχή που ήταν πρόεδρος ο Ζαγοράκης και τεχνικός υπεύθυνος, ο κ. Ελευθεριάδης. Πριν από 4,5 χρόνια όταν είχε ξεκινήσει όλη αυτή η προσπάθεια αναδιοργάνωσης κυρίως του τμήματος σκάουτινγκ, δημιουργήσαμε ένα τμήμα 4-5 άνθρωποι που ήμασταν εκεί, παρακολουθήσαμε εκατοντάδες παιδιά και τώρα τα βλέπουμε να πρωταγωνιστούν. Υπάρχουν και άλλα παιδιά που έρχονται από πίσω. Όλοι ήρθαν εκείνο το διάστημα, μέσα από μία πολύ καλά οργανωμένη προσπάθεια. Όπως φαίνεται έχουν δουλέψει πολύ καλά. Και με τα προβλήματα και με τη βούληση του προπονητή, παίρνουν ευκαιρίες και η προσπάθεια αποδίδει καρπούς. Ο προγραμματισμός ήταν τριετίας. Ερχονταν σε ηλικία 13-14 ετών και ο προγραμματισμός έλεγε ότι στα 17-18 πρέπει να είναι έτοιμα για να μπουν στην πρώτη ομάδα. Χαίρομαι που τα βλέπουμε στην πρώτη ομάδα».

Στα αγωνιστικά, εκτός μάχης θα μείνει δεδομένα ο τραυματίας Ραπτόπουλος, ενώ ενδέχεται να υπάρξουν κάποιες αλλαγές στην ενδεκάδα, ενόψει και του ντέρμπι με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, τη Δευτέρα εντός έδρας για το πρωτάθλημα.

*pieriasport.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected