Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας

Αχιλλέας Νεοκάστρου – Φίλιππος Μελίκης 5-1

CIMG7530Έξι γκολ, πολλές ευκαιρίες εκατέρωθεν, σκληρά μαρκαρίσματα, ένταση και μία μεγάλη νίκη για τους γηπεδούχους, ήταν τα στοιχεία που συνέθεσαν την εικόνα του παιχνιδιού που παρακολουθήσαμε στο γήπεδο του Νεοκάστρου, στα πλαίσια της τελευταίας αγωνιστικής του πρώτου γύρου της Α1 Ερασιτεχνικής.

To Imathia Sports News βρέθηκε μία ώρα πριν στο γήπεδο και κατέγραψε τα πάντα, ενώ το βίντεο της συνάντησης είναι πραγματικά εντυπωσιακό, καθώς εκτός των γκολ, θα δείτε όλα συνέβησαν στην αναμέτρηση, στα εκτεταμένα στιγμιότυπα που σας προσφέρει το αγαπημένο σας blog.

Pre game

Στις 14.00, όταν φτάσαμε στο γήπεδο, υπήρχε αρκετή ηρεμία, με τον κόσμο να έρχεται σιγά σιγά και τελικά να γεμίζει την εξέδρα που βρίσκεται στην είσοδο του γηπέδου. Η αποστολή του Φίλιππου ήδη βρίσκεται εκεί, με τους παίκτες να έχουν βγει στον αγωνιστικό χώρο για το καθιερωμένο ζέσταμα, ενώ σύσσωμο το ΔΣ με επικεφαλής τον πρόεδρο της ομάδας κ. Παπαϊωάννου να δίνει το παρόν στο μεγάλο ντέρμπι.

Από την άλλη πλευρά, ο πρόεδρος των γηπεδούχων κ. Μπούθας να προσπαθεί να τακτοποιήσει τις τελευταίες λεπτομέρειες, ενώ οι δύο προπονητές Βασίλης Ιωάννου και Αντώνης Δακόπουλος βρίσκονται στην άλλη άκρη του γηπέδου, δίνοντας εντολές στους παίκτες τους για τις τελευταίες ασκήσεις πριν τον αγώνα.

Η τριπλέτα των διαιτητών κ.κ. Μαντάκης, Παρασίου και Μαυρόπουλος στο δωματιάκι ανάμεσα στα αποδυτήρια, να τσεκάρουν τα δελτία των ποδοσφαιριστών που θα συμμετέχουν στον αγώνα.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε στις 15.03 ενώ οι εξέδρες ήδη είχαν γεμίσει και με έναν πρόχειρο υπολογισμό, θα λέγαμε πως 500 φίλοι και των δύο ομάδων βρέθηκαν στο γήπεδο για να παρακολουθήσουν το ντέρμπι κορυφής.

Τακτικά στοιχεία

Ο γηπεδούχος Αχιλλέας αγωνίστηκε όπως στο παιχνίδι Κυπέλλου με τα Λευκάδια. Οι δύο τεχνικοί της ομάδας επέλεξαν να ξεκινήσουν με 4 επιθετικογενείς παίκτες (Παπαδόπουλος, Καφές, Τοπαλίδης και Τσιούπρος), γεμίζοντας ουσιαστικά τη γραμμή κρούσης, έχοντας ως ξεκάθαρο στόχο να μεταφέρει την πίεση στα αντίπαλα καρέ, αλλά και να πιέσει ψηλά στην πρώτη πάσα. Η χρησιμοποίηση των Γιώργου Μηλιώτη και Ξαφέτη στις πτέρυγες είχε στόχο να προσδώσει ταχύτητα στα άκρα και να δημιουργήσει ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα.

Οι φιλοξενούμενοι του Γιώργου Ντάμτσιου, ο οποίος αγωνίστηκε ολόκληρο το 90λεπτο, ακολούθησαν την γνωστή τους τακτική, με τους Βενιόπουλο (σε πιο δημιουργικό ρόλο) και Ρίσσου (πιο ανασταλτικό) στα χαφ, πλαισιωμένοι από τους Λουμάνι και Μελιόπουλο που κινήθηκαν στις πτέρυγες και τον Τεγούση να αποτελεί τον συνδετικό κρίκο του κέντρου και της επίθεσης. Στην κορυφή επιλέχθηκε ο Αντώνης Πιτσάβας, ο οποίος μπορεί να αγωνιστεί πολύ καλά με πλάτη αλλά και παίρνει σωστές τοποθετήσεις στην αντίπαλη περιοχή.

Λεπτό προς λεπτό

8’ Παράλληλη πάσα του Βενιόπουλου στον Λουμάνι, ο τελευταίος επιχειρεί σουτ από το ύψος της περιοχής, αποκρούει ο Δαμιανίδης στη δεξιά γωνία του.

9’  Κίτρινη κάρτα Τσιούπρος.

11’ Κάθετη πάσα του Καφέ στον Τοπαλίδη στα δεξιά, η σέντρα του έχει αποδέκτη τον Τσιούπρο, ο οποίος από κοντινή απόσταση θα σκοράρει. Ο διαιτητής κ. Μαντάκης, αφού συμβουλευτεί τον βοηθό κ. Μαυρόπουλο θα ακυρώσει το γκολ ως οφσάιντ. Ακολουθούν έντονες διαμαρτυρίες των γηπεδούχων, με τον πρόεδρο της ομάδας κ. Μπούθα να διαμαρτύρεται προς τον βοηθό. Ο ρέφερι της συνάντησης θα ζητήσει την απομάκρυνση του από τον αγωνιστικό χώρο.

15’ Σουτ του Ξαφέτη από αριστερά, η μπάλα μετά από κόντρες θα καταλήξει στον Τσιούπρο, αυτός με τη μία στον Τοπαλίδη, το σουτ όμως που θα επιχειρήσει φεύγει πολύ μακριά άουτ.

20’ Μακρινό σουτ του Λουμάνι θα μπλοκάρει ο Δαμιανίδης.

24’ Προσπάθεια του Καφέ να μπει στην περιοχή, θα τον κλείσει ο Ντάμτσιος και το σουτ που θα επιχειρήσει θα καταλήξει άουτ.

26’ Σουτ του Τεγούση από καλή θέση άουτ.

33’ ΓΚΟΛ! Ωραία κίνηση του Βενιόπουλου στα χαφ, θα πασάρει στον Τεγούση στον άξονα, αυτός θα κινηθεί πλάγια προς τη μεγάλη περιοχή και το σουτ που θα επιχειρήσει, θα καταλήξει στην δεξιά γωνία του Δαμιανίδη (0-1).

35’ Κίτρινη κάρτα Χαραλαμπίδης.

38’ Κίτρινη κάρτα Αράπος

40’ Μακρινό σουτ του Λαμπριανίδη, θα μπλοκάρει σταθερά ο Κωτσόπουλος.

42’ ΓΚΟΛ! Εκτέλεση φάουλ του Καφέ, η μπάλα θα βρει στο τείχος και θα καταλήξει πλάγια αριστερά στον Βαλδήρ, ο οποίος ανενόχλητος από το ύψος της περιοχής θα στείλει με το αριστερό τη μπάλα στην γωνία του Κωτσόπουλου (1-1).

44’ Κίτρινη κάρτα Καφές.

45’ ΓΚΟΛ! Εκτέλεση πλαγίου άουτ από τον Ξαφέτη, ο Κωτσόπουλος δεν θα συγκρατήσει τη μπάλα και ο επερχόμενος Παπαδόπουλος με προβολή θα πετύχει το 2-1.

48’ ΓΚΟΛ! Σουτ του Καφέ έξω από την περιοχή, η μπάλα θα βρει στο δεξί δοκάρι και θα καταλήξει στα πλάγια στον Τοπαλίδη, ο οποίος θα σεντράρει και ο Τσιούπρος με το κεφάλι θα στείλει τη μπάλα στην αριστερή γωνία του τερματοφύλακα του Φίλιππου.

54’ Κίτρινη κάρτα Καραγκιοζόπουλος. Στο ίδιο λεπτό αλλαγή για τον Φίλιππο, ο Παπάζογλου στη θέση του Βενιόπουλου. Το σχήμα πλέον της Μελίκης γίνεται πιο επιθετικό, με τον προπονητή των «ερυθρολεύκων» να ρισκάρει για την ισοφάριση.

57’ ΓΚΟΛ! Κίνηση του Παπαδόπουλου πλάγια αριστερά, θα επιχειρήσει σουτ χωρίς δύναμη, η μπάλα θα καταλήξει στον Καφέ στο ύψος του πέναλτι, θα ξεμαρκαριστεί ωραία και με αριστερό σουτ θα πετύχει το (3-1).

59’ Δεύτερη κίτρινη κάρτα Χαραλαμπίδης και αποβολή.

62’ Δεύτερη αλλαγή για τον Φίλιππο, ο Κακαγιάννης στη θέση του Ρίσσου.

68’ Κίτρινη κάρτα Λουμάνι.

75’ Τελευταία αλλαγή για τους φιλοξενούμενους, ο Γούτσης στη θέση του Αράπου.

76’ Εκτέλεση πλάγιου άουτ του Μηλιώτη στο σημαικάκι του κόρνερ, ο Τοωπαλίδης θα κάνει σέντρα, ο Καφές θα πιάσει μονοκόμματο σουτ το οποίο θα κοντράρει σε αμυντικό και στην επαναφορά ο Παπαδόπουλος θα στείλει τη μπάλα άουτ.

78’ Κίτρινη κάρτα Μελιόπουλος.

80’ Πάσα του Καραγκιοζόπουλου στον Πιτσάβα, ωραίο κοντρόλ του τελευταίου και σουτ που θα καταλήξει άουτ.

82’ Αλλαγή για τον Αχιλλέα, ο Μηλιώτης Ε. στη θέση του Παπαδόπουλου.

83’ ΓΚΟΛ! Ωραία κίνηση του Τσιούπρου, θα μπει στην περιοχή, ο Παπάζογλου τον ανατρέπει και ο διαιτητής κ Μαντάκης δείχνει το σημείο του πέναλτι. Στη φάση αυτή ο έμπειρος παίκτης του Φίλιππου θα δεχτεί κίτρινη κάρτα. Την εκτέλεση  αναλαμβάνει ο Καφές και θα πετύχει το δεύτερο προσωπικό του στον αγώνα και 21ο στο πρωτάθλημα.

84’ Δεύτερη αλλαγή για τον Αχιλλέα, ο Μοσχόπουλος στη θέση του Τσιούπρου.

89’ Τελευταία αλλαγή στον αγώνα, ο Αλέξης Παπαδόπουλος στη θέση του Τζεϊρανίδη, που ζήτησε αλλαγή για τράβηγμα στον δικέφαλο.

Συμπέρασμα

Η νίκη του Αχιλλέα του δίνει ένα σαφές πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων του. Η ευρύτητα αυτής του δίνει και το ψυχολογικό αβαντάζ για τη συνέχεια, πολύ απαραίτητο στην τελική κούρσα του πρωταθλήματος, με την έναρξη του δεύτερου γύρου στις 5/1/2013. Η ομάδα των Βασίλη Ιωάννου και Αντώνη Δακόπουλου αγωνίστηκε με πολύ πάθος, είχε πολλά τρεξίματα ενώ βγήκαν πολλοί αυτοματισμοί, που τους επέτρεψαν να έχουν την κατοχή. Χαρακτηριστικά στοιχεία της ομάδας το μεγάλο πάθος, η αλληλοκάλυψη και η σωστή αντίδραση μετά το γκολ του Φίλιππου. MVP της ομάδας ο Σωκράτης Λαμπριανίδης, ο οποίος έτρεξε πολλά χιλιόμετρα, είχε ελάχιστες λάθος μεταβιβάσεις και γενικά κάλυψε πολλούς χώρους κυρίως στο κέντρο.

Η ήττα για τον Φίλιππο στο τοπικό ντέρμπι της περιοχής, αποτελεί ένα ισχυρό πλήγμα, τόσο βαθμολογικά, καθώς μένει στην 3η θέση του χάνοντας και το αήττητο από την αρχή του πρωταθλήματος (η ομάδα φέτος ηττήθηκε μόνο από το Μακροχώρι στο Κύπελλο Ερασιτεχνών) όσο και ψυχολογικά κυρίως λόγω της έκτασης της ήττας. Οι «ερυθρόλευκοι» θα επιδιώξουν να επιστρέψουν άμεσα στις επιτυχίες, έτσι ώστε την 17η αγωνιστική, στην οποία έχει το ρεπό ο Αχιλλέας, να πλησιάσει και πάλι στον ένα βαθμό.

Συνθέσεις

Αχιλλέας Νεοκάστρου : Δαμιανίδης, Βαλδήρ, Χαραλαμπίδης, Ξαφέτης, Μηλιώτης Γ., Τζεϊρανίδης (90’ Παπαδόπουλος Α.), Λαμπριανίδης, Τσιούπρος (84’ Μοσχόπουλος), Παπαδόπουλος Π.(82’ Μηλιώτης Ε.), Τοπαλίδης, Καφές.

Φίλιππος Μελίκης : Κωτσόπουλος, Καραγκιοζόπουλος, Αράπος (75’ Γούτσης), Τενεκετζή, Βενιόπουλος (54’ Παπάζογλου), Ρίσσου (62’ Κακαγιάννης), Μελιόπουλος, Λουμάνι, Ντάμτσιος, Τεγούσης, Πιτσάβας.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected