Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

Μακροχώρι – ΦΑΣ Νάουσα 1-0

CIMG8516Ένα ντέρμπι αντάξιο των ονομάτων και της ποιότητας που διαθέτουν οι δύο αντίπαλοι, παρακολούθησαν 150 περίπου θεατές στο γήπεδο του Μακροχωρίου. Η Ένωση κατάφερε και πήρε το “ροζ φύλλο” αγώνα με αντίπαλο τον ΦΑΣ Νάουσα, σε ένα ματς που και οι δύο ομάδες είχαν έντονα παράπονα από τον διαιτητή κ. Κουτσιαύτη, κυρίως για τον πειθαρχικό έλεγχο και τις 3 αποβολές.

Το Imathia Sports News βρέθηκε στο γήπεδο του Μακροχωρίου μία ώρα πριν τον αγώνα και κατέγραψε την εξέλιξη του ματς αλλά και τα παραλειπόμενα της αναμέτρησης.

Τακτικά Στοιχεία

Οι δύο προπονητές επέλεξαν να αγωνιστούν όπως αρμόζει σε ένα ντέρμπι. Ο Γιάννης Κερλίδης χρησιμοποίησε τον Γρηγόρη Ηλιάδη αντί του Σαλεπή, ο οποίος αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού και έμεινε στον πάγκο. Από κει και πέρα, οι υπόλοιποι 10 ήταν αυτοί που ο προπονητής των “ασπρόμαυρων” εμπιστεύεται στα περισσότερα παιχνίδια φέτος. Χαρακτηριστικό πως οι αμυντικοί απέφευγαν να κρατούν την μπάλα και έπαιζαν “με τη μία” για να αποφύγουν την πίεση των Παπαδή και Πιπινίκα που σε φάση άμυνας έμεναν ψηλά και πίεζαν τα αντίπαλα στόπερ. Πιέτρα και Τσακαλίδης είχαν επωμιστεί το βάρος της ανάπτυξης από τον άξονα, ενώ Συμεωνίδης και Βελλίνης με την κίνηση στα άκρα είχαν στόχο να δημιουργήσουν ρήγματα στις πτέρυγες του αντιπάλου.

Ο Βασίλης Αργυρίου κράτησε στον πάγκο το…βαρύ πυροβολικό που ακούει στο όνομα “Γιώργος Γασπαράτος“. Ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος αντιμετώπιζε μια ίωση που τον κράτησε εκτός από αρκετές προπονήσεις και έτσι ο προπονητής του ΦΑΣ επέλεξε τον Παπαδή ως δίδυμο της επίθεσης μαζί με τον Νίκο Πιπινίκα. Η χρησιμοποίηση του Καραλιόπουλου ήταν εκ προοιμίου δοδομένη, καθώς σε τέτοιου είδους παιχνίδια είναι απαραίτητη η εμπειρία, ενώ ανέλαβε όλες τις εκτελέσεις των στημένων για τους “κυανόλευκους”. Η πίεση στον άξονα από πλευράς Μακροχωρίου δημιούργησε πρόβλημα στην ανάπτυξη από τον συγκεκριμένο χώρο και έτσι τα γεμίσματα ήταν αρκετά από την άμυνα, με αποτέλεσμα να χαθούν πολλές μπάλες στην επίθεση.

Λεπτό προς λεπτό

5′ Σουτ του Πιπινίκα έξω από την περιοχή, η μπάλα άουτ.

8′ Κίτρινη κάρτα Πασχάλης Αργυρίου.

11′ Κίτρινη κάρτα Περηφανόπουλος.

15′ Κίτρινη κάρτα Χάρης Συμεωνίδης.

21′ Κίνηση του Μπάκανου από δεξιά, παράλληλη πάσα στον Βελλίνη, ο οποίος θα επιχειρήσει το σουτ, με τη μπάλα να περνά λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Παπαδόπουλου.

24′ Εντυπωσιακή φάση διαρκείας. Ο Γεωργίου θα επιχειρήσει σου έξω από την περιοχή, θα αποκρούσει προσωρινά ο τερματοφύλακας της Νάουσας, ο Αντώνης Ηλιάδης θα επωφεληθεί, θα σουτάρει με δύναμη αλλά θα διώξουν οι αμυντικοί πριν τη γραμμή. Στην αντεπίθεση ο Πασχάλης θα βρεθεί σε πλεονεκτική θέση, όμως ο Συμεωνίδης θα προλάβει τα χειρότερα για την ομάδα του.

30′ Εκτέλεση φάουλ του Καραλιόπουλου από δεξιά, η μπάλα περνά απ’ όλους, ο Σταματέλος θα αποκρούσει δύσκολα σε κόρνερ.

36′ Λάθος γύρισμα του Μπουλγκουρίδη στον Παπαδόπουλου, ο Πιέτρα στην πορεία της μπάλας, όμως ο έμπειρος τερματοφύλακας τηα Νάουσας θα προλάβει λίγο πριν ο μέσος του Μακροχωρίου γίνει απειλητικός.

42′ Ο Βελλίνης κινείται ταχύτατα από δεξιά, θα πασάρει παράλληλα στον Αντώνη Ηλιάδη, αλλά προλαβαίνει στα πόδια του ο Παπαδόπουλος.

43′ Δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Χάρη Συμεωνίδη για θέατρο και αποβολή.

45′ Σουτ του Ιορδανίδη έξω από την περιοχή μπλοκάρει σταθερά ο Σταματέλος.

46′ Αλλαγές για τις δύο ομάδες. Ο Γασπαράτος στη θέση του Καραλιόπουλου για τη Νάουσα και ο Μαυριδόγλου στη θέση του Βούλγαρη για τους γηπεδούχους

47′ Κίνηση του Μαυριδόγλου από δεξιά, πασάρει στον Γεωργίου, ο οποίος θα σουτάρει άουτ.

53′ Μεγάλη ευκαιρία για τη Νάουσα. Ωραίος συνδυασμός Παπαδή, Πιπινίκα από δεξιά, ο τελευταίος θα πασάρει στη μικρή περιοχή στον Γασπαράτο, αυτός εξ επαφής θα στείλει τη μπάλα άουτ.

54′ Ωραία πάσα του Γεωργίου στην πλάτη της άμυνας, θα βγάλει μόνο του τον Μαυριδόγλου απέναντι στον Παπαδόπουλου, ο πορτιέρο όμως της Νάουσας θα κάνει σωστή έξοδο και θα αποκρούσει με τα πόδια.

57′ Κίτρινη κάρτα Τσακαλίδης.

58′ Προσπάθεια του Πιπινίκα να πετύχει ένα θεαματικό γκολ, το ψαλιδάκι όμως θα πάρει αντίθετα φάλτσα και θα καταλήξει άουτ.

60′ Αλλαγή για τον ΦΑΣ Νάουσα, ο Μουρίκι στη θέση του Πασχάλη.

61′ Δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Πασχάλη Αργυρίου και αποβολή.

62′ Πάσα του Πιέτρα στον Βελλίνη μέσα στην περιοχή, προλαβαίνει ο Παπαδόπουλος και μπλοκάρει.

64′ Σουτ του Γασπαράτου έξω από την περιοχή, η μπάλα άουτ.

71′ ΓΚΟΛ! Αντεπίθεση του Μακροχωρίου, ο Μαυριδόγλου θα κουβαλήσει την μπάλα από την άμυνα και θα ανατραπεί από τον στο ύψος της περιοχής από τη δεξιά πλευρά. Ο διαιτητής θα δείξει το σημείο του πέναλτι, κρίνοντας πως η παράβαση έγινε εντός της περιοχής. Το πέναλτι θα αναλάβει να εκτελέσει ο Ζαρογιάννης, πετυχαίνοντας το 3ο του γκολ στο πρωτάθλημα.

73′ Κίτρινη κάρτα Καραμεταξάς.

77′ Τελευταία αλλαγή για τη Νάουσα, ο Ζούρκος στη θέση του Παπαδή.

80′ Δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Γρηγόρη Ηλιάδη και αποβολή.

83′ Σουτ του Γασπαράτου έξω από την περιοχή, αποκρούει ο Σταματέλος.

86′ Αλλαγή για το Μακροχώρι, ο Σαρηγιαννίδης στη θέση του Μπάκανου.

89′ Ο Γασπαράτος περνά δύο αμυντικούς από αριστερά, θα μπει στην περιοχή το σουτ όμως είναι αδύναμο, στην αγκαλιά του Σταματέλου.

91′ Κίτρινη κάρτα Σαρηγιαννίδης.

92′ Σέντρα σουτ του Περηφανόπουλου, θα διώξει με γροθιές σε κόρνερ ο Σταματέλος.

93′ Τελευταία αλλαγή για το Μακροχώρι, ο Γιώργος Συμεωνίδης στη θέση του Πιέτρα.

Συμπέρασμα

Η νίκη για το Μακροχώρι το διατηρεί στις υψηλές θέσεις, αφού ένα αρνητικό αποτέλεσμα θα το έφερνε μακριά από την κορυφή, που όπως έχουν δηλώσει οι ιθύνοντες στην ομάδα, αυτός είναι ο αντικειμενικός στόχος. Η ομάδα δεν έπιασε τα προηγούμενα στάνταρ απόδοσης, γεογονός που προέρχεται κυρίως από την ανάγκη για τη νίκη αλλά και την δεδομένη ποιότητα του αντιπάλου.

Ο ΦΑΣ Νάουσα απομακρύνθηκε αρκετά από την πρώτη Κοζάνη (23 έναντι 18) και θεωρείται επιβεβλημένη η νίκη στο τοπικό ντέρμπι με την ΑΕ Αλεξάνδρειας την επόμενη αγωνιστική. Η απουσία του Γασπαράτου από το αρχικό σχήμα, απέδειξε πως χωρίς τον πρώτο σκόρερ της ομάδας υπάρχει πρόβλημα στο γκολ και σίγουρα δημιουργεί πρόβλημα και στον Πιπινίκα, που εκ των πραγμάτων συνδυάζεται άψογα με το “έτερον του ήμισυ” στην επίθεση.

Διαιτητής της συνάντησης ο κ. Κουτσιαύτης,  με βοηθούς τους Γεωργάρα και Μπουντούρη του συνδέσμου Άρτας.

Συνθέσεις

Μακροχώρι : Σταματέλος, Μπάκανος (86′ Σαρηγιαννίδης), Συμεωνίδης Χ., Ηλιάδης Γ., Ζαρογιάννης, Γεωργίου, Ηλιάδης Α., Πιέτρα (90+3′ Συμεωνίδης Γ.), Βούλγαρης (46′ Μαυριδόγλου), Τσακαλίδης Τ., Βελλίνης.

ΦΑΣ Νάουσα : Παπαδόπουλος, Μπουλγκουρίδης, Αργυρίου Γ., Ιορδανίδης, Περηφανόπουλος, Καραμεταξάς, Παπαδής (77′ Ζούρκος), Αργυρίου Π., Πιπινίκας, Καραλιόπουλος (46′ Γασπαράτος), Πασχάλης (60′ Μουρίκι).

δείτε αργότερα φωτορεπορτάζ και video με τα στιγμιότυπα

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected