Basket

Παναθηναϊκός – ΚΑΟΔ (66-56) Τέσσερις πόντους ο Τσαρτσαρής

παναθηναικος - καοδ

Ο Παναθηναϊκός λίγο έλειψε να πληρώσει… ακριβά την διάθεση που δεν είχε, την «δίψα» που δεν έβγαλε στο παρκέ και το ότι οι παίκτες του δεν αντιμετώπισαν όπως θα έπρεπε μια ημιτελική αναμέτρηση Κυπέλλου. Ο Παναθηναϊκός επικράτησε του ΚΑΟΔ με 66-56 με τους παίκτες του Γιώργου Καλαφατάκη να πουλάνε ακριβά το τομάρι τους και να φλερτάρουν έντονα με μία τεράστια έκπληξη.

Όταν όμως το ματς πήγε στο 51-48, οι «πράσινοι» έκαναν αυτό που έπρεπε να έχουν κάνει από την αρχή της αναμέτρησης. Το «καθάρισαν» με συνοπτικές διαδικασίες. Στα (αρκετά) αρνητικά που είδε ο Αργύρης Πεδουλάκης και η… αποχώρηση του Δημήτρη Διαμαντίδη από το γήπεδο λόγω ενοχλήσεις στον δικέφαλο. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού πήγε στο νοσοκομείο, με τον γιατρό της ομάδας Θανάση Κονίδη, για να υποβληθεί σε μαγνητική.

Αυτή είναι η 9η συνεχόμενη φορά που ο Παναθηναϊκός παίρνει το εισιτήριο για τον τελικό της διοργάνωσης, η 6η συνεχόμενη που θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό με τους «πράσινους» να μην έχουν τίποτα άλλο στο μυαλό τους από το να βάλουν στην οροφή του ΟΑΚΑ το λάβαρο με το 14ο Κύπελλο της ιστορίας τους.

Νωθρός από το ξεκίνημα

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το παιχνίδι με πολύ χαλαρό και νωθρό τρόπο, δίνοντας… δικαιώματα στους αντιπάλους του. Αυτό δεν άρεσε καθόλου στον Αργύρη Πεδουλάκη ο οποίος δεν άργησε να κάνει τις πρώτες… διορθωτικές κινήσεις. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης ήταν ο πρώτος παίκτης που.. ξύπνησε κάπως το ΟΑΚΑ, αφού με τρίποντό του στο 3′ έκανε το 8-4 για τον Παναθηναϊκό.

Στην πεντάδα, στην θέση του Βασίλη Ξανθόπουλου, πέρασε ο Μάρκους Μπανκς ο ο οποίος έδωσε άλλη… ώθηση στους συμπαίκτες του οι οποίοι άρχισαν σιγά-σιγά να ζεσταίνονται στο παγωμένο ΟΑΚΑ. Ο Μπανκς δεν έχασε χρόνο και ανέβασε κι άλλο την διαφορά, 10-4, αλλά ο Γιώργος Καλαφατάκης έβλεπε τον Κώστα Κακαρούδη να βρίσκεται σε πολύ καλή… βραδιά. Ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν από την λήξη της πρώτης περιόδου, ο Παναθηναϊκός βρισκόταν στο +7, 17-10, αλλά ο Κακαρούδης με τρίποντο έκανε το 17-13 πετυχαίνοντας τον 10ο πόντο του.

Μια ομάδα μόνος του ο Μπράμος

Πρώτη επίθεση για τον Παναθηναϊκό στην δεύτερη περίοδο και τρίποντο από τον Γιόνας Ματσιούλις, 20-13, ο οποίος αγωνιζόταν στο «4». Ο Πεδουλάκης είχε στην περιφέρεια τους Διαμαντίδη, Ούκιτς και Μπράμος, ενώ μαζί με τον Ματσιούλις, χαμηλά, ήταν ο Στεφάν Λάσμε. Η δεύτερη περίοδος ανήκει αποκλειστικά στον Μάικ Μπράμος, ο οποίος την στιγμή που οι συμπαίκτες του αγωνιζόντουσαν σε χαλαρούς ρυθμούς εκείνος, έβγαζε (για μία ακόμα φορά) τρομερή ενέργεια σε άμυνα και επίθεση.

Ο Μπάβτσιτς έδινε λύσεις στο επιθετικό παιχνίδι του ΚΑΟΔ, αλλά ο Τζέισον Καπόνο έδειχνε ότι έχει κινήσεις και… γύρω από το ζωγραφιστό, 27-19. Κακαρούδης και Μπράμος έκαναν όλη την δουλειά για τους Δραμινούς, αλλά ο Μπράμος είχε κέφια.

Τρίποντα, καρφώματα, κλεψίματα… τα πάντα. Είναι χαρακτηριστικό πως από το 37-23 του ημιχρόνου (που “γράφτηκε” από πολύ όμορφη προσπάθεια του Μπανκς) ο Μπράμος είχε 12 πόντους με 5/5 βολές, 2/2 δίποντα και 1/3 τρίποντα ενώ είχε και 5 ριμπάουντς και 2 κλεψίματα. Πάντως, εκτός από τον Μπράμος αυτό που θα θυμούνται όλοι από το πρώτο ημίχρονο είναι η… πολύ κακή επίδοση των Δραμινών στα δίποντα. Οι παίκτες του Γιώργου Καλαφατάκη σε όλο το ημίχρονο είχαν ευστοχήσει μόλις σε 1 δίποντο σε 17 προσπάθειες. Με ποιον άλλον; Τον Κώστα Κακαρούδη.

Τραγικός Παναθηναϊκός, 12-22 το δεκάλεπτο

Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν ένα από τα χειρότερα του Παναθηναϊκού την φετινή σεζόν. Αν όχι το χειρότερο. Οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη δεν έκαναν απολύτως τίποτα πάνω στο παρκέ, με τον Έλληνα τεχνικό να δοκιμάζει πολλά πρόσωπα και σχήματα, μήπως και ο Παναθηναϊκός… πάρει μπροστά.

Οι «πράσινοι» αν και προηγήθηκαν με 42-29 στο 24′, από εκεί και πέρα κατέβηκε ο διακόπτης. Το 42-29 έγινε 42-36 με τρίποντο του Ζάρα και ο ΚΑΟΔ ξαναμπήκε στο παιχνίδι. Το σκηνικό δεν άλλαξε καθόλου, με τους παίκτες του Παναθηναϊκού να μην μπορούν να βρουν ρυθμού. Μάλιστα με την συμπλήρωση 30 λεπτών αγώνα οι φιλοξενούμενοι μείωσαν ακόμα περισσότερο, 49-45 με καλάθι του Κακαρούδη.

51-48 και… ξύπνησε

Ο ΚΑΟΔ με το ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου έγινε ακόμα πιο… απειλητικός. Ο Κακαρούδης έκανε το 51-48 και τότε οι «πράσινοι» πήραν μπροστά. Με τον Λάσμε να καρφώνει ανελέητα την μπασκέτα του ΚΑΟΔ και την μπάλα να… χάνεται κάποιες φορές οι «πράσινοι» έκανα σερί 12-0 και πέρασαν μπροστά με 60-48. Κάπου εκεί το ματς.. τελείωσε μιας και ο Παναθηναϊκός χρειάστηκε περίπου 35 λεπτά για να καταλάβει τι θα έπρεπε να είχε κάνει για να περάσει ένα άνετο απόγευμα και επικράτησε με 66-56.

Δεκάλεπτα: 17-13, 37-23, 49-45, 66-56
Παναθηναϊκός :
Μπράμος 14, Ματσιούλις 7, Καπόνο 10, Ούκιτς 5, Λάσμε 14, Τσαρτσαρής 4, Διαμαντίδης 5, Μπανκς 7, Ξανθόπουλος, Γιαννόπουλος, Σκορδίλης.
ΚΑΟΔ :
Σλαφτσάκης, Καλαιτζίδης8, Ακεψιμαίδης, Μπορόβνιακ, Μισέλ 4, Μπάβτσιτς 10, Κακαρούδης 15, Ντέιλ 2, Ζάρας 11, Ιωάννου 6, Πάλμερ.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected