Κατηγορίες
Αθλήματα - Εθνικές Ομάδες

Εθνική Χάντμπολ Ανδρών – Αύριο με Ισραήλ

εθνικη ανδρων χαντμπολΗ Εθνική Ανδρών ολοκληρώνει σήμερα (10/01) την προετοιμασία της ενόψει των δύο φιλικών αναμετρήσεων με το Ισραήλ. Το πρώτο παιχνίδι θα διεξαχθεί αύριο (11/01) στις 17:30 στο κλειστό της Ηλιούπολης (είσοδος ελεύθερη) σε συνεργασία με τον Δήμο Ηλιούπολης

Είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να τεστάρει τις δυνάμεις του κόντρα σε μία μαχητική ομάδα που διαθέτει έμπειρους αθλητές με πολλές παραστάσεις από διεθνείς αγώνες. Επίσης η «γαλανόλευκη» θα πρέπει να βρίσκεται σε εγρήγορση ενόψει και της συνέχειας της 1ης προκριματικής φάσης του EURO 2016 που περιλαμβάνει τα παιχνίδια κόντρα σε Μεγάλη Βρετανία και Ιταλία, τον Απρίλιο και τον Ιούνιο αντίστοιχα.

«Πρόβα για τα επίσημα ματς»

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Κρανάκης δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΟΧΕ: «Εκμεταλλευτήκαμε με τον καλύτερο τρόπο την διακοπή του πρωταθλήματος. Περιμένουμε δύο δυνατά φιλικά με το Ισραήλ που θα αποτελέσουν καλή πρόβα ενόψει των επίσημων υποχρεώσεων μας τους επόμενους μήνες. Θα δοκιμάσουμε κάποια καινούργια σχήματα και συστήματα. Το Ισραήλ πολύ καλούς παίκτες και είναι μια ανταγωνιστική ομάδα που θα μας βοηθήσει να βγάλουμε τα συμπεράσματα που θέλουμε».

Με Τζούκιτς και σε φόρμα το Ισραήλ

Αναφορικά με τον αντίπαλο της Εθνικής μας, το Ισραήλ είναι μία ομάδα με νέα ψυχολογία, ειδικότερά μετά την έλευση του Ντράγκαν Τζούκιτς. Ο Σέρβος πολύπειρος τεχνικός είναι γνώστης του ελληνικού χάντμπολ, αφού αρκετές φορές έχει βρεθεί αντιμέτωπος με ελληνικές ομάδες. Μέχρι πρότινος ήταν προπονητής της Εθνικής Μεγάλης Βρετανίας που συμμετείχε στους Ολυμπιακούς αγώνες και αντιμετώπισε την Ελλάδα σε δύο φιλικές αναμετρήσεις στον Κολινδρό το 2009, αλλά και σε ένα επίσημο ματς τον Ιούνιο στο Μπάρι για τα προ-προκριματικά του EURO 2014.

Αντίθετα με την Ελλάδα, το Ισραήλ προκρίθηκε στα προκριματικά της διοργάνωσης κόντρα σε Ρουμανία, Βέλγιο, Ιρλανδία και πλέον στον 2ο όμιλο του θεσμού έχει αντιπάλους Τσεχία, Γερμανία και Μαυροβούνιο. Η αγωνιστική του βελτίωση και το γεγονός ότι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι έπαιξε στα ίσια Τσεχία και Γερμανία, χάνοντας στις λεπτομέρειες 27-22 εκτός έδρας στο Ζλιν, ενώ με τα «Πάντσερ» ηττήθηκε μόλις με 30-27 στη Ριζόν, ενώ στο ημίχρονο ήταν μπροστά με 14-13! Πόμεραντζ, Ντάβντα, Σμόλερ και Ρόζενταλ θεωρούνται οι πιο επικίνδυνοι παίκτες. Μάλιστα ο 29χρονος περιφερειακός Τσεν Πόμεραντζ αγωνίζεται στην Μπουντεσλίγκα με τα χρώματα της Γκροσβάλσταντ με τετραετή εμπειρία στην Γερμανία και θεωρείται ένας χαρισματικός παίκτης. Ο δεξιός ίντερ Χαλίφι της Μακάμπι είναι τραυματίας και δεν βρίσκεται στην αποστολή.

Η προϊστορία

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι δύο ομάδες θα αγωνιστούν μαζί. Στο πρόσφατο παρελθόν υπάρχουν τουλάχιστον τρεις φιλικές αναμετρήσεις των δύο ομάδων το 2008 και το 2009 με ισάριθμες νίκες για την Ελλάδα με τους Νίκο Μάντζο και Παναγιώτη Ιατρούδη στον πάγκο της. Το 2008 η Εθνική επικράτησε 38-26 και 30-27 σε δύο ματς στη ΧΑΝΘ (4-5 Ιανουαρίου 2008), ενώ τον επόμενο χρόνο στο τουρνουά όπου είχε προσκληθεί και η Κύπρος η «γαλανόλευκη» επικράτησε ξανά στη Θεσσαλονίκη με 32-23.

Τα τελευταία 20 χρόνια Ελλάδα και Ισραήλ έχουν δώσει και 4 επίσημους αγώνες σε ομίλους, αλλά ο τελευταίος χρονολογείται από το 1997! Τότε για τα προκριματικά του EURO 1998 η Ελλάδα έχασε 29-15 στο Τελ Αβίβ (29/1/1997), αλλά κέρδισε με 28-23 στην Βέροια (1/2/1997).

Το 1995 για τα προκριματικά του EURO 1996 πάλι η Εθνική γνώρισε την ήττα με 28-17 στο Τελ Αβίβ (1/2/1995) και στον επαναληπτικό οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες με 21-21 (4/2/1995) στην Κατερίνη.

*handball.org.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected