Κατηγορίες
Γενικά

Ζάκυνθος – Στατιστικά παικτών

ζακυνθος2

 Του Σωκράτη Λειβαδά (Εφημερίδα “Ερμής”)

Σε μια λεπτομερή καταγραφή των “αριθμών” που “κατέγραψε το κοντέρ” της ομάδας, των παικτών και των προπονητών του ΑΠΣ Ζάκυνθος, προχώρησε ο συνάδελφος Σωκράτης Λειβαδάς, της εφημερίδας “ΕΡΜΗΣ”.

Την έρευνα στα άδυτα… των αριθμών και σε ότι αυτοί αποκαλύπτουν αναδημοσιεύουμε σήμερα. Αναλυτικά το δημοσίευμα:

 Με τη “γλώσσα”… των αριθμών!
Το 2012 μας άφησε πλέον και μπροστά μας ανοίγεται ένα καινούργιο έτος, γεμάτο από όνειρα και ελπίδες για τη μεγάλη ομάδα του νησιού μας, που διεκδικεί το όνειρο της ανόδου στη Β’ εθνική κατηγορία, για πρώτη φορά στην ιστορία της.
Τι συνέβη όμως στις πρώτες 8 αγωνιστικές; Ποιος ήταν ο ακριβής χρόνος που αγωνίστηκαν οι ποδοσφαιριστές του ΑΠΣ Ζάκυνθος και πόσες συμμετοχές πραγματοποίησαν έως και σήμερα;
Αναλυτικά
Ποδοσφαιριστής- αγώνες- συνολικός χρόνος συμμετοχής- τέρματα
Τερματοφύλακες
Κώστας Παλιούρας 7 (όλες σαν βασικός)- 630 λεπτά
Κώστας Βασιλακόπουλος 1 (βασικός)- 90 λεπτά
Γιώργος Μουζάκης (δεν έχει ακόμη χρησιμοποιηθεί)
Αμυντικοί
Μάριος Φίλαϊ 8 (6 ως βασικός-2 ως αναπληρωματικός)- 691 λεπτά
Στέλιος Τσολακούδης 8 (όλες ως βασικός) 720 λεπτά
Μπάμπης Πετράκος 8 (7 ως βασικός-1 ως αναπληρωματικός) 653 λεπτά
Βαγγέλης Μάγκας 5 (1 ως βασικός-4 ως αναπληρωματικός) 128 λεπτά
Σταύρος Τσορμπατζίδης 7 (6 ως βασικός-1 ως αναπληρωματικός) 618 λεπτά
Μέσοι
Γιώργος Τσίλης 8 (όλες ως βασικός αποδεσμεύτηκε)- 707 λεπτά
Γιώργος Τσίτσης 7 (όλες ως βασικός)- 630 λεπτά- 1 γκολ
Κυριάκος Σολομωνίδης 8 (6 ως βασικός- 2 ως αναπληρωματικός)- 455 λεπτά- 1 γκολ
Νίκος Κερμενίδης 6 (όλες ως βασικός)- 495 λεπτά
Μάρκο Μιλόσεβιτς 6 (όλες ως βασικός)- 564 λεπτά
Νίκος Καλογέρης 4 (1 ως βασικός- 3 ως αναπληρωματικός)- 105 λεπτά- 1 γκολ
Ζενέλ Γκελάϊ 2 (όλες ως αναπληρωματικός) 77 λεπτά
Ραφαήλ Τσιμπλίδης (χωρίς επίσημες συμμετοχές- αποδεσμεύτηκε)
Ηλίας Τσιριγώτης (χωρίς επίσημες συμμετοχές- αποδεσμεύτηκε)
Επιθετικοί
Γιάννης Βυθούλκας 3 (2 ως βασικός- 1 ως αναπληρωματικός)- 132 λεπτά- 1 γκολ
Μάκης Πρίφτης 4 (όλες ως αναπληρωματικός) 117 λεπτά
Σάκης Ψάρρης 3 (1 ως βασικός- 2 ως αναπληρωματικός) 121 λεπτά- 1 γκολ
Άγγελος Σιάννης 5 (3 βασικός- 2 αναπληρωματικός, αποδεσμεύτηκε) 252 λεπτά
Γιώργος Παπαστεργίου 8 (όλες ως βασικός, αποδεσμεύτηκε)- 707 λεπτά- 2 τέρματα
Προπονητές
1) Ζόραν Γέβτοβιτς 4 αγώνες (0-2-2 και τέρματα 2 υπέρ και 7 κατά)
2) Δημήτρης Μαγκαφίνης 5 αγώνες (3-0-2 με τέρματα 5 υπέρ και 5 κατά) με την επικράτηση επί του Οικονόμου Τσαριτσάνης να έρχεται στα «χαρτιά» άνευ αγώνος.
Συνοπτικά…
>>> Έξι ποδοσφαιριστές της ομάδας έχουν χρησιμοποιηθεί, από πολύ έως λίγο σε όλα μέχρι στιγμής τα παιχνίδια των Κυανοκίτρινων. Ο λόγος για τους Φίλαϊ, Τσίλη, Τσολακούδη, Πετράκο, Σολομωνίδη και Παπαστεργίου.
>>> Το «απόλυτο» όμως των συμμετοχών αλλά και του χρόνου που έχει χρησιμοποιηθεί, το έχει πετύχει μόνο ο Στέλιος Τσολακούδης έχοντας παίξει και στα 720 λεπτά (δηλαδή φουλ 90λεπτα) των 8 πρώτων αγωνιστικών. Πολύ κοντά σε χρόνο τον ακολουθούν οι Γιώργος Τσίλης και Γιώργος Παπαστεργίου με 707 λεπτά έκαστος.
>>> Σημαντικό χρόνο συμμετοχής έχουν στις «πλάτες» τους οι Μάριος Φίλαϊ με 691 λεπτά, Μπάμπης Πετράκος (653’), Γιώργος Τσίτσης και Κώστας Παλιούρας (630’) και οι Σταύρος Τσορμπατζίδης (618’) και ο Βόσνιος Μάρκο Μιλόσεβιτς με 564 λεπτά.
>>> Υπήρξαν και παίχτες που έχασαν αρκετά παιχνίδια λόγω τραυματισμών, όπως οι Γιάννης Βυθούλκας και Σάκης Ψάρρης, ενώ στην ίδια κατηγορία μπαίνει και ο Νίκος Κερμενίδης που όσο ήταν καλά, αγωνιζόταν ως βασικός. Τελευταίος στη «λίστα» της ατυχίας ο Βαγγέλης Μάγκας που έβγαλε τον αγκώνα του πριν το ματς με τον Βατανιακό.
>>> Επίσης λόγω των πολλών υποχρεώσεων του (είναι μαθητής στην 3η Λυκείου) σημαντικό «έδαφος» έχει χάσει και ο γκολκίπερ Γιώργος Μουζάκης, ενώ ο νεαρός μέσος Ζενέλ Γκελάϊ απέκτησε από την 7η αγωνιστική δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα, έχοντας «γράψει» δύο συμμετοχές σαν αναπληρωματικός.
>>> 7 τέρματα έχουν πετύχει έως τώρα οι Κυανοκίτρινοι, με τον Γιώργο Παπαστεργίου να είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας, έχοντας βρει τον «δρόμο» για τα αντίπαλα δίχτυα δύο φορές, ενώ από ένα τέρμα έχουν πετύχει και οι Βυθούλκας, Σολομωνίδης, Τσίτσης (με πέναλτι), Καλογέρης και Ψάρρης.
>>> Πέντε είναι οι ποδοσφαιριστές που έχουν αποχωρήσει από τη φετινή ομάδα, μετά και το πέρας του 2012. Την αρχή έκαναν οι Ραφαήλ Τσιμπλίδης, Ηλίας Τσιριγώτης και ακολούθησαν οι Άγγελος Σιάννης (πρόλαβε να κάνει 5 συμμετοχές), Γιώργος Παπαστεργίου και Γιώργος Τσίλης (αμφότεροι αγωνίστηκαν σε όλα τα ματς ως βασικοί). Επίσης από την αρχή της χρονιάς προπονήσεις με την ομάδα έκαναν οι Θανάσης Τζιαφέρης και Γιώργος Φιλιάς που δεν αγωνίστηκαν όμως ποτέ με την ομάδα.
>>> Τρεις είναι οι ποδοσφαιριστές που έχουν προστεθεί στο ρόστερ έως και τώρα, με τους Βασίλη Γαβριηλίδη, Αλέξη Λαγκίζο και Ντένις Μενίκου να είναι οι πρώτες μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας στην περίοδο του Ιανουαρίου, ενώ κοντά στο να φορέσουν τα Κυανοκίτρινα φαίνονται ο έμπειρος μέσος Δημήτρης Γκίκας και ο νεαρός επιθετικός Νίκος Δημόπουλος.
>>> Τέλος εκτός των 9 επίσημων αγώνων (αν υπολογίσουμε και το παιχνίδι που δεν διεξήχθη στην Τσαριτσάνη), η ομάδα του νησιού μας έχει δώσει και ένα παιχνίδι κυπέλλου κόντρα στον Φωστήρα, από τον οποίο ηττήθηκε με το «βαρύ» 4-0.
>>> Στο παιχνίδι εκείνο είχαν αγωνιστεί οι: Βασιλακόπουλος, Φίλαϊ, Τσολακούδης, Τσίλης, Τσορμπατζίδης, Πετράκος, Μιλόσεβιτς (62’ Καλογέρης), Παπαστεργίου (78’ Βυθούλκας), Τσίτσης, Σιάννης, Σολομωνίδης (31’ Κερμενίδης).

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected