Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας

Ατρόμητος Διαβατού – Φίλιππος Μέσης 2-0

DSCN2355Της Ειρήνης Σωτηρίου

Στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας επέστρεψε μετά από…απουσία μίας αγωνιστικής ο Ατρόμητος Διαβατού! Η ομάδα του Σάκη Παγγούρα συνεχίζει το εντυπωσιακό της αήττητο σερί, έφτασε τις 10 νίκες στο πρωτάθλημα, ενώ έχει την τρίτη καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος με 38 γκολ. Αξιοσημείωτο επίσης το γεγονός ότι Κίτσας, Ποζιάδης και Σπανός μαζί έχουν πετύχει τα 2/3 τέρματα της ομάδας (27), με τους 3 παίκτες των “κυανολεύκων” να αποτελούν την πιο παραγωγική γραμμή κρούσης της κατηγορίας.

Με αντίπαλο τον Φίλιππο Μέσης, ο οποίος είχε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο και θα μπορούσε να προηγηθεί στις δύο καλές στιγμές που είχε, ο Ατρόμητος απέδειξε πως θα κυνηγήσει μέχρι τέλους το…όνειρο, της κατάκτησης δηλαδή του πρωταθλήματος. Το παιχνίδι με την Χαρίεσσα την επόμενη αγωνιστική αποκτά χαρακτήρα “τελικού”, σε ένα παιχνίδι που κρίνεται ίσως το μέλλον και των δύο ομάδων.

Η ομάδα του Μάκη Γιαννόπουλου από την άλλη, παρέμεινε στους 14 βαθμούς και είδε τον Αγροτικό Αστέρα Αγίας Βαρβάρας να πλησιάζει κι άλλο στη βαθμολογία αλλά και τη Θύελλα να αποσπά βαθμό στο Βρυσάκι. Οι “βυσσινί” θα μπορούσαν να πάρουν κάτι καλύτερο από το χθεσινό παιχνίδι, λίγο όμως η ατυχία, λίγο η ικανότητα του Χρήστου Μουχτάρη, που όποτε χρειάστηκε ήταν παρόν, αλλά και το ελλειπές ρόστερ ήταν οι αιτίες που για ακόμη ένα παιχνίδι δεν μπόρεσαν να πάρουν τους 3 βαθμούς.

Στο πρώτο μέρος, με τον Φίλιππο να ξεκινά δυνατά και τον Ατρόμητο να κάνει αρκετά λάθη, κυρίως ατομικά, το παιχνίδι ήταν πολύ δυνατό και τους δύο αντιπάλους να αγωνίζονται με πάθος για τη νίκη μπροστά σε 200 περίπου θεατές που βρέθηκαν στο γήπεδο του Διαβατού. Οι φιλοξενούμενοι, έχοντας αρκετές δυνάμεις και πολλά τρεξίματα για 35 λεπτά, πίεσαν τους γηπεδούχους και θα μπορούσαν να πετύχουν ένα γκολ, αν ήταν πιο αποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια.

Σωτήρης και Νίκος Δημοσθένους, αλλά και ο νεοαποκτηθείς Μαυραγγελίδης που αγωνίστηκε για πρώτη φορά με τη φανέλα της Μέσης, δεν κατάφεραν σε ισάριθμες φάσεις να νικήσουν τον Μουχτάρη. Στο διάστημα αυτό οι “κυανόλευκοι” έκαναν πολλά λάθη και οι Σπανός, Κίτσας δεν τροφοδοτήθηκαν, με αποτέλεσμα η ομάδα να αντιμετωπίζει προβλήματα στην ανάπτυξη. Μία καλή ευκαιρία του Ποζιάδη στο 33′ ήταν ότι καλύτερο είχε να παρουσιάσει η ομάδα του Σάκη Παγγούρα στο διάστημα αυτό, μετά όμως το 40′ και μέχρι την ανάπαυλα άρχισε σιγά σιγά να βρίσκει τα “πατήματα” της στον αγωνιστικό χώρο και να θυμίζει λίγο από τον γνωστό Ατρόμητο!

Το πρώτο γκολ του αγώνα ήρθε στο 42′ όταν ο Ψαλίδας έκανε ωραία κίνηση από δεξιά, την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Σπανό και αυτός με ωραίο διαγώνιο σουτ άνοιξε το σκορ, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς των γηπεδούχων. Αυτό ήταν το 9ο γκολ του έμπειρου επιθετικού στο πρωτάθλημα. Το τέρμα αυτό, λίγο πριν την ανάπαυλα, όπως αποδείχτηκε λειτούργησε ευεργετικά για τους γηπεδούχους, καθώς η ομάδα του Μάκη Γιαννόπουλου αναγκάστηκε να βγει στην επίθεση, γεγονός που άνοιξε διαδρόμους στην άμυνα των “βυσσινί” και πλέον το παιχνίδι “άνοιξε”, με τη μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω.

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι επέλεξαν να δώσουν χώρο στον αντίπαλο και να παίξουν με αντεπιθέσεις, κλείνοντας τους διαδρόμους για την εστία του Μουχτάρη. Οι φιλοξενούμενοι μετά το 60′ έμειναν από δυνάμεις και οι λύσεις από τον πάγκο ήταν ελάχιστες (χαρακτηριστικό ότι στο 83′ ο τερματοφύλακας Μανιόπουλος πέρασε αλλαγή και χρησιμοποιήθηκε ως επιθετικός!). Παρόλα αυτά, ο Φίλιππος βρέθηκε δύο φορές κοντά στο γκολ με τον Σωτήρη Δημοσθένους, ενώ ο αδερφός του Δημοσθένους, από τα πόδια του οποίου περνούσαν οι περισσότερες προσπάθειες του Φίλιππου, προσπάθησε με κάποιες ατομικές προσπάθειες να διασπάσει την άμυνα των “κυανολεύκων”, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Λίγο πριν το τελικό σφύριγμα του διαιτητή της συνάντησης κ. Μαλούτα, ο Αντώνης Ποζιάδης πέτυχε το 9ο του γκολ στο πρωτάθλημα, μέσα σε αποθέωση από τους φίλους των γηπεδούχων.

Συμπέρασμα

Μπορεί οι άνθρωποι του Ατρομήτου μέχρι στιγμής να δήλωναν πως στόχος της ομάδας είναι η γρήγορη σωτηρία και η ανάδειξη νεαρών παικτών, όμως πλέον είναι φανερό πως, 13 αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος, έξι από τα οποία εντός (μεταξύ αυτών και του πρωτοπόρου Αχιλλέα Νεοκάστρου την μεθεπόμενη αγωνιστική), η ομάδα κάνει πρωταθλητισμό και συνεχίζει αήττητη. Ο Σάκης Παγγούρας και οι παίκτες του, μαζί με τη διοίκηση αποδυκνείουν πως είναι μια οικογένεια, δουλεύουν σωστά στις προπονήσεις και μαζί με την δεδομένη εμπειρία του ρόστερ, έχουν δημιουργήσει ένα σύνολο ικανό να πρωταγωνιστήσει.

Από την άλλη, η ομάδα του ιστορικού Φίλιππου, που αποτελεί μία σταθερή αξία για το πρωτάθλημα της Α1 εδώ και πολλά χρόνια, απέδειξε σήμερα πως αν είχε περισσότερες λύσεις θα μπορούσε να φύγει με το “διπλό” από την έδρα του Ατρομήτου. Η ομάδα του Μάκη Γιαννόπουλου είχε την κατοχή στο πρώτο μέρος, όμως το αδιάκοπο τρέξιμο και η επιβάρυνση των παικτών συνετέλεσε ώστε η ομάδα να χάσει την φρεσκάδα της  στο ημίωρο και μοιραία να μην καταφέρνει να βγάλει τους αυτοματισμούς που μπορεί, δεδομένης της ποιότητας ορισμένων παικτών. Η συνέχεια προμηνύεται δύσκολη για τους “βυσσινί”, αρχής γενομένης από το πολύ δύσκολο παιχνίδι με τον Αχιλλέα Νεοκάστρου το επόμενο Σάββατο.

Διαιτητής της συνάντησης ο κ. Μαλούτας, με βοηθούς τους κ.κ. Κωστούλη και Παπαδάκη.

Συνθέσεις

Ατρόμητος Διαβατού : Μουχτάρης, Φαρμάκης (72′ Τσακαλίδης), Καμπάς, Παγγούρας, Ηλιάδης, Ψαλίδας, Καρατάσος (77′ Σαρηγιαννίδης),  Ποζιάδης, Σπανός, Κίτσας (60′ Λιλιόπουλος), Κουτσιάδης.

Φίλιππος Μέσης : Ιωακειμίδης, Μουρατίδης, Μόσχος, Καλούδης, Καρασαλίδης (55′ Ρόκκο), Γιαννόπουλος, Δημοσθένους Σ. (83′ Μανιόπουλος), Μαυραγγελίδης, Δημοσθένους Ν., Αρβανιτίδης, Κελεσίδης.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected