Γ Εθνική / Τοπικά

Μακροχώρι – Αχιλλέας Νεοκαισάρειας 2-1

CIMG9131Ακόμη μία νίκη στο ενεργητικό του μετρά το Μακροχώρι, στη…δύση του πρώτου γύρου του φετινού 3ου ομίλου της Δ’ Εθνικής. Στο ντέρμπι των νεοφώτιστων αλλά πρωταγωνιστών τη φετινή χρονιά, οι “ασπρόμαυροι”, έχοντας ένα εξαιρετικό πρώτο 25λεπτο επικράτησαν δύσκολα του Αχιλλέα Νεοκαισάρειας και πλησίασαν στους δύο βαθμούς την Κοζάνη, την οποία και αντιμετωπίζουν την επόμενη αγωνιστική εκτός έδρας.

Η ομάδα του Δημήτρη Παπούλα, παρόλο το κακό ξεκίνημα κατάφεραν και ισορρόπησαν το παιχνίδι και στο τέλος αν ήταν πιο προσεκτικοί στην τελική προσπάθεια, ίσως παίρνανε κάτι καλύτερο από το χθεσινό παιχνίδι. Με την ομάδα της Πιερίας δεν αγωνίστηκε το νέο μεταγραφικό απόκτημα Γιώργος Τασίδης, καθώς όπως ισχύει στις μεταγραφές από επαγγελματική σε ερασιτεχνική ομάδα, πρέπει να μεσολαβήσει μία αγωνιστική για να μπορεί να συμμετέχει κανονικά.

Από τους γηπεδούχους απουσίαζαν οι Σαρηγιαννίδης (που είναι ουσιαστικά εκτός ομάδας) και Γρηγόρης Ηλιάδης, ενώ επανήλθε μετά από 3 μήνες απουσίας λόγω μίας πολύ λεπτής και επιτυχημένης εγχείρησης ο Θωμάς Θεοδωρίδης. Παρόν στην ενδεκάδα και ο Σαλεπής, ο οποίος επέστρεψε μετά τις 3 αγωνιστικές τιμωρίας του.

Ας δούμε λεπτό προς λεπτό την εξέλιξη του αγώνα

3′ Αντεπίθεση για τον Αχιλλέα, ο Ευαγγελόπουλος τετ-α-τετ με τον Σταματέλο, ο τερματοφύλακας του Μακροχωρίου θα πέσει σωτήρια στα πόδια του και θα αποσωβήσει τον κίνδυνο.

8′ Κίνηση του Γεωργίου από δεξιά, θα πασάρει στον Βελλίνη στο ύψος της περιοχής κι αυτός θα επιχειρήσει ένα δυνατό σουτ που θα βρει στο δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Καρασκόρδα.

10′ ΓΚΟΛ! Εκτέλεση κόρνερ του Τσακαλίδη από δεξιά, ο Καπασακαλίδης θα στείλει την μπάλα πάνω στον Ξαγοράρη, ο οποίος με σουτ θα ανοίξει το σκορ (1-0).

16′ Σουτ του Ευαγγελόπουλου από αριστερά, η μπάλα άουτ.

22′ ΓΚΟΛ! Πολύ ωραία κίνηση του Αντώνη Ηλιάδη από αριστερά, θα κάνει το “1-2” με τον Βελλίνη, ο πρώτος θα μπει στην περιοχή και με σουτ θα κάνει το 2-0, αφού η μπάλα βρει και στο δοκάρι.

26′ Εκτέλεση κόρνερ του Κωτσιαρίδη από αριστερά, ο Σταματέλος θα μπλοκάρει και αμέσως θα βρει τον Αντώνη Ηλιάδη,  ο οποίος θα βγει στην αντεπίθεση, όμως θα επιχειρήσει πολύ κακό σουτ στο τετ-α-τετ απέναντι από τον Καρασκόρδα.

28′ Σουτ του Παυλίδη εκτός περιοχής, θα μπλοκάρει ο Σταματέλος.

38′ Αλλαγή για τον Αχιλλέα, ο Γελαδάρης (που πρόσφατα δέχτηκε πρόσκληση από τον Ολυμπιακό για να δοκιμαστεί) πέρασε στη θέση του Καπασακαλίδη.

42′ Ωραία πάσα του Βούλγαρη στον Βελλίνη, ο τελευταίος θα σουτάρει η μπάλα άουτ.

44′ Εκτέλεση κόρνερ του Ξαγοράρη από δεξιά, η μπάλα στον Ηλιάδη, αυτός με τη μία στον Σαλέπη και ο τελευταίος θα επιχειρήσει ένα δυνατό σουτ και η μπάλα λίγο άουτ.

47′ ΓΚΟΛ! Εκτέλεση φάουλτου Μπαγλαρίδη, η μπάλα θα κοντράρει στο τοίχος, θα καταλήξει στον Νάκα και αυτός μέσα από την περιοχή, θα μειώσει για τους φιλοξενούμενους (2-1).

52′ Σέντρα του Νάκα από τα δεξιά, ο Ευαγγελόπουλος θα υποδεχτεί τη μπάλα και το σουτ θα μπλοκάρει σταθερά ο Σταματέλος.

55′ Πολύ ωραία κίνηση του Νάκα από αριστερά, περνά δύο παίκτες και το σουτ που θα επιχειρήσει μέσα από την περιοχή θα αποκρούσει ο τερματοφύλακας του Μακροχωρίου.

57′ “Γλυκιά” σέντρα από δεξιά του Ευαγγελόπουλου, η μπάλα θα περάσει από όλους και θα διώξουν οι αμυντικοί.

59′ Κίτρινη κάρτα Βούλγαρης.

62′ Σουτ του Βελλίνη έξω από την περιοχή, εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Καρασκόρδας.

63′ Κακό γύρισμα του Μαυριδόγλου προς τα πίσω, ο Ευαγγελόπουλος θα επωφεληθεί αλλά και πάλι ο Σταματέλος θα τον προλάβει πριν γίνει απειλητικός.

74′ Αλλαγή για το Μακροχώρι, ο Θεοδωρίδης στη θέση του Βελλίνη.

76′ Δεύτερη αλλαγή για τον Αχιλλέα, ο Τζιαμάς στη θέση του Κωτσιαρίδη.

78′ Κι άλλη αλλαγή για τους φιλοξενούμενους, ο Μπέης στη θέση του Λαζαρίδη, που από αύριο αποχαιρετά τη Νεοκαισάρεια και μεταβαίνει στην Κρήτη για λογαριασμό του Ρούβα.

80′ Αλλαγή για το Μακροχώρι, ο Φέιμ στη θέση του Ξαγοράρη.

83΄Κίτρινες κάρτες για Μπάκανο και Γελαδάρη.

84′ Εκτέλεση πλάγιου του Μπέη, ο Μπαγγέας θα πάρει την κεφαλιά, ο Νάκας στην πορεία της μπάλας, δεν θα κάνει όμως καλό κοντρόλ και ο Μπάκανος με το στήθος θα γυρίσει την μπάλα στον Σταματέλο.

88′ Τελευταία αλλαγή στον αγώνα, ο Συμεωνίδης στη θέση του Βούλγαρη.

90+2′ Ο Συμεωνίδης από τα αριστερά, θα μπει στην περιοχή και το σουτ που θα επιχειρήσει θα διώξουν οι αμυντικοί πάνω από τη γραμμή.

Συνθέσεις

Μακροχώρι : Σταματέλος, Μαυριδόγλου, Μπάκανος, Σαλέπης, Ζαρογιάννης, Γεωργίου, Ηλιάδης Α., Ξαγοράρης (81′ Φέιμ), Βούλγαρης (88′ Συμεωνίδης Γ.), Τσακαλίδης, Βελλίνης (74′ Θεοδωρίδης).

Αχιλλέας Νεοκαισάρειας : Καρασκόρδας, Μπαγγέας, Καπασακαλίδης (38′ Γελαδάρης), Θαμνόπουλος, Μπαγλαρίδης, Παυλίδης, Λαζαρίδης, Ευαγγελόπουλος, Κωτσιαρίδης (76′ Τζιαμάς), Μπεκιάρης, Νάκας.

* Πολύ μικρή η προσέλευση του κόσμου σε σύγκριση με τη σπουδαιότητα του ματς. Απεναντίας αρκετοί ήταν εκείνοι που ταξίδεψαν από την γειτονική Πιερία για να συμπαρασταθούν στον Αχιλλέα.

** Ένταση δημιουργήθηκε στο τέλος του αγώνα ανάμεσα στους παίκτες των δύο ομάδων, κυρίως ως συνέχεια ορισμένων αψιμαχιών μέσα στον αγώνα. Τα πνεύματα ηρέμησαν με την συνδρομή των ψυχραιμοτέρων.

*** Ιδαίτερα κολακευτικά ήταν τα λόγια του Δημήτρη Παπούλα για το Μακροχώρι, μιλώντας στο Imathia Sports News και στην Ειρήνη Σωτηρίου. Ο προπονητής του Αχιλλέα έπλεξε το εγκώμιο των “ασπρόμαυρων” λέγοντας χαρακτηριστικά πως έχει πολύ ποιοτικό ρόστερ.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected