Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

ΦΑΣ Νάουσα – ΑΕ Αλεξάνδρειας 2-1 (+φωτορεπορτάζ)

Της Ιωάννας Χατζηιωάννου

Το ντέρμπι της Ημαθίας βάφτηκε τελικά…κυανόλευκο! Η ομάδα του Βασίλη Αργυρίου άφησε πίσω της την ήττα από τον Πυρσό την περασμένη Τρίτη και πέτυχε μία πολύ σπουδαία νίκη, που συνδυάστηκε και με καλή απόδοση κυρίως στο πρώτο μέρος. Από την άλλη πλευρά η ΑΕ Αλεξάνδρειας, με 3 νέα πρόσωπα στη σύνθεση της (Μυλωνάς, Ζωγράφος και Κίτσας) εμφανίστηκε βελτιωμένη και με κινητήριο μοχλό τον πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας δημιούργησε πολλά προβλήματα στην άμυνα του ΦΑΣ στο δεύτερο κυρίως μέρος.

Το παιχνίδι είχε ουσιαστικά δύο όψεις. Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι στο πρώτο μέρος, αν και τα…χρειάστηκαν στα πρώτα 10 λεπτά όταν οι φιλοξενούμενοι έχασαν δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες με τον Κίτσα να κάνουν το 0-1. Οι δύο αυτές συνεχόμενες φάσεις αφύπνισαν τους “κυανόλευκους”, οι οποίοι ισορρόπησαν και άρχισαν δειλά να δημιουργούν φάσεις και να επισκέπτονται συχνά τα καρέ του Καρασαββίδη.

Ο  Τόλης Τερζής επέλεξε να ξεκινήσει από την αρχή τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα (εκτός του Τεπετού που δεν έχει ακόμα εκδοθεί το δελτίο του) και εν μέρει να δικαιωθεί, καθώς ήταν εμφανής η διαφορά ποιότητας που επέφεραν οι συγκεκριμένες προσθήκες στην ομάδα, με τον Γιώργο Κίτσα να δείχνει σαν να είναι…χρόνια στην ομάδα. Με εμφανίσεις σαν του πρώτου δεκαλέπτου αλλά και του δεύτερου μέρους, οι “πράσινοι” ελπίζουν βάσιμα στην άνοδο και ευελπιστούν πως τα νέα αποκτήματα γρήγορα θα εγκλιματιστούν και θα βοηθήσουν την ομάδα.

Οι γηπεδούχοι, που πέρασαν μία σχετική…τρικυμία μέσα στην προηγούμενη εβδομάδα (αποχώρησε ο Ιορδανίδης και ο Πιπινίκας δέχτηκε δελεαστική πρόταση από τον Οδυσσέα Κορδελιού αλλά τελικώς παρέμεινε), αγωνίστηκε με πάθος, πίεσε ψηλά την αντίπαλη άμυνα και παράλληλα με την επιστροφή των Γασπαράτου και του Πασχάλη Αργυρίου, έδειξε ένα διαφορετικό πρόσωπο από αυτό στο ΔΑΚ Γρεβενών, περίπου όμοιο με αυτό που μας έχει συνηθίσει φέτος η ομάδα του Βασίλη Αργυρίου.

Δείτε παρακάτω λεπτό προς λεπτό την εξέλιξη του αγώνα, που ήταν δραματική και καθήλωσε τους 300 περίπου θεατές που βρέθηκαν στο ΔΑΚ Νάουσας, αρκετοί από τους οποίους ήρθαν από την Αλεξάνδρεια να παρακολουθήσουν τα νέα αποκτήματα της ομάδας.

Λεπτό προς λεπτό

3΄- 6΄Μοιραίος παίκτης ο Γιώργος Κίτσας, καθώς θα χάσει δυο μεγάλες ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ, με τον Παπαδόπουλο να αποκρούει σωτήρια.

21΄Σέντρα του Μπουλγουρίδη από δεξιά, ο Γασπαράτος πιο ψηλά από όλους κεφαλιά μόλις άουτ.

23΄Ο Πιπινίκας, μετά από ωραία ενέργεια του Καραλιόπουλου, θα βγει τετ α τετ με τον Καρασαββίδη το πλασέ του όμως αποκρούει πάνω στη γραμμή ο Κεστελίδης.

36΄ΓΚΟΛ! Σέντρα του Καραλιόπουλου από δεξιά, ο Παπαδής παραλήπτης της μπάλας, γυρίζει ωραία στον Γασπαράτο που με προβολή θα ανοίξει το σκορ για την ομάδα του.

38΄Ο Πιπινίκας θα ελιχθεί ωραία μέσα στην περιοχή και θα βρεθεί στο έδαφος. Ο διαιτητής της συνάντησης θα υποδείξει την άσπρη βούλα και ο πρώτος σκόρερ του ΦΑΣ Γιώργος Γασπαρατος θα κάνει το 2-0.

55΄Δυνατό σουτ του Κίτσα έξω από την περιοχή, η μπάλα μόλις άουτ από το οριζόντιο δοκάρι της Νάουσας.

58΄ Ωραίος συνδυασμός στη μεγάλη περιοχή, Παπαδής και Γασπαράτος θα αλλάξουν γρήγορα τη μπάλα, το πλασέ όμως του τελευταίου άουτ.

68΄ Σε πλεονεκτική θέση ο Γασπαράτος, από το ύψος του πέναλτι θα σουτάρει, σωτήρια ο Καρασαββίδης θα διώξει μακριά

75΄Μεγάλη ευκαιρία να κάνει τρία τα τέρματα του ο Γασπαράτος, καθώς η κεφαλιά του βρει το κάθετο δοκάρι της Αλεξάνδρειας.

78΄Με την…τρίτη τελικά προσπάθεια ο Κίτσας θα χριστεί σκόρερ, όταν μετά από φάση διαρκείας, με πλασέ μέσα από την περιοχή θα πετύχει το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Αλεξάνδρειας.

Συνθέσεις

ΦΑΣ Νάουσα : Παπαδόπουλος, Καραλιόπουλος, Αργυρίου Γ. Καραμεταξάς, Περηφανόπουλος, Μπουλγουρίδης, Παπαδής (58΄Ιωαννίδης), Αργυρίου Π., Πιπινίκας (85΄Μανδάλης), Γασπαράτος, Πασχάλης (81΄Μουρίκι).

ΑΕ Αλεξάνδρειας :  Καρασαββίδης, Πιπιλιάρης, Μυλωνάς, Παπαδόπουλος, Κεστελίδης, Ζωγράφος, Καμπερίδης, Αβραμίδης (63′ Βλάχος), Αραμπατζής, Κίτσας, Παπαδημητρίου.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected