Κατηγορίες
Αθλήματα

Φίλιππος Βέροιας – Αερωπός Έδεσσας 29-25

φιλιππος βεροιας χαντμπολΈπρεπε να περάσουν 3 μήνες, από την τελευταία φορά που ο Φίλιππος Βέροιας πήρε βαθμό ή βαθμούς στο πρωτάθλημα. Ήταν μόλις την 1η αγωνιστική (17/10) που κέρδισε 28-23 τον Άρη Νίκαιας στη Βέροια. Από τότε μετρούσε 8 συνεχόμενες ήττες μέχρι το παιχνίδι κόντρα στον Αερωπό Έδεσσας. Οι Βεροιώτες πήραν βαθιά βαθμολογική ανάσα, επικρατώντας με 29-25 στο γειτονικό ντέρμπι. Η ομάδα του Κύρου Σαράφη είχε σε εξαιρετική ημέρα τον Θάνο Κωστακίδη που σκόραρε 10 φορές και έδωσε λύση στον man-to-man των Εδεσσαίων στον Μπαντή. Ο Αερωπός μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και κατάφερε να πάρει μια διαφορά +3 τερμάτων (4-7) στα μισά του πρώτου μέρους, όμως ο Φίλιππος γρήγορα αντέδρασε και εκμεταλλευόμενος τις αποκρούσεις του Θωμά Κορωνά κατάφερε να ισορροπήσει το σκορ στο 20′ (8-8) και να προηγηθεί λίγο αργότερα με γκολ του Θάνου Κωστακίδη.

Στην συνέχεια ανέβασε την διαφορά στο +3, και την κράτησε μέχρι το τέλος του 1ου ημιχρόνου (14-11). Στις αρχές του δευτέρου μέρους οι Βεροιώτες διατήρησαν την διαφορά καθώς οι δύο ομάδες πήγαν γκολ-γκολ μέχρι το 42′. Από εκεί και πέρα ο Φίλιππος έπαιξε με μεγαλύτερο πάθος και έδειξε πως ήθελε περισσότερο τη νίκη. Με δυνατή άμυνα, αλλά και πολύ καλές επεμβάσεις από τον Δέλιο, κατάφερε να αυξήσει την διαφορά στο +6 στο 52′ και να φτάσει στην τελική επικράτηση.

Η ήττα από τον Φίλιππο Βέροιας έφερε την παραίτηση του προπονητή του Αερωπού Έδεσσας Χρήστου Τζουβάρα. «Προσωπικοί λόγοι με ανάγκασαν να παραιτηθώ», τόνισε ο έμπειρος τεχνικός, ο οποίος ήταν στο… τιμόνι της ομάδας από το καλοκαίρι του 2011 με την διοίκηση του συλλόγου να βρίσκεται σε αναζήτηση προπονητή.

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ- ΑΕΡΩΠΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ 29-25
Τα δεκάλεπτα: 3-4, 8-8, 14-11 (ημχ.), 20-17, 25-20, 29-25

Φίλιππος Βέροιας : Αρβανιτίδης, Ζλατάνος, Δινάλης 4, Μιχαηλίδης, Δραγκόλας, Δομπρής 1, Κορωνάς Θ., Ντόβας 1, Δέλιος, Κωστακίδης Θ. 10, Παντελίδης 4, Μπαντής 6, Ζευγαρόπουλος 2, Γιακουμόπουλος, Τσιρογιάννης 1, Κωσταράκης.
Αερωπός Έδεσσας : Μπακιρτζής, Μπαγγέας, Τζουβάρας Π. 9, Γιόσμου 6, Πετρίδης 2, Τζουβάρας Θ., Κράλλης, Κυριακού 3, Αντρέιτς 1, Αθανασίου, Τσάπας 1, Αρβανιτίδης Π. 3, Μούσιος, Ροδοβίτης, Αρβανιτίδης Α., Βαφείδης. Διαιτητές: Χασκής- Βέργος Πέναλτι: 0/0 – 2/4
Δίλεπτες: 5/6, Κόκκινη: Αρβανιτίδης Π. 52′ (τρίτη δίλεπτη)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected