Γ Εθνική / Τοπικά - Ποδόσφαιρο Κόσμος

Κοζάνη – Από την κορυφή του Ολύμπου!

Κοζάνη

Μία μεγάλη έρευνα, ως συνέχεια της προηγούμενης σχετικά με το μηδέν παθητικό στην άμυνα της Κοζάνης, πραγματοποιήσαμε το τελευταίο διάστημα και τα ευρήματα αυτής…πραγματικά εντυπωσιακά! Όσο προχωρούσαμε στην αναζήτηση και βλέπαμε τα στοιχεία, δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε πως μια μικρή ομάδα της Ελλάδας και μάλιστα της Δ’ Εθνικής κατηγορίας θα μπορεί να συγκαταλέγεται ανάμεσα στις top ομάδες της Ευρώπης όσον αφορά την αμυντική της λειτουργία και μάλιστα να βρίσκεται στην πρώτη θέση!

Το φετινό δημιούργημα του Γιάννη Παρασκευά, μετά από 11 αγώνες στο πρωτάθλημα του 3ου ομίλου (12η αγωνιστική) βρίσκεται στην πρώτη θέση με 27 βαθμούς και 24-0 τέρματα. Μία επίδοση πραγματικά εντυπωσιακή, αλλά γίνεται γιγαντιαία έπειτα από την έρευνα που θα σας παρουσιάσουμε παρακάτω.

Διαδικασία έρευνας

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (UEFA) όπως γνωρίζουμε, αποτελείται από 46 χώρες μέλη. Κάθε χώρα έχει τις δικές της διοργανώσεις, ανάλογα με το πλήθος των ομάδων αλλά φυσικά και από τη γεωγραφική της κατάσταση. Εμείς ψάξαμε σε όλες αυτές τις χώρες, συμπεριλαμβάνοντας και πρωταθλήματα τα οποία δεν έχουν αναγνωριστεί από την UEFA (Γιβραλτάρ, Κόσοβο, Νησιά Όρκνεϊ, Νησία Σέτλαντ, Βατικανό), έτσι ώστε να κάνουμε πιο δύσκολη την έρευνα, καθώς στις χώρες αυτές πολύ εύκολα μπορεί να ξεχωρίσει μία ομάδα μεγαλύτερης δυναμικότητας.

Αν υπολογίσουμε δηλαδή πως αναζητήσαμε ανάμεσα σε 50 χώρες από 4 κατηγορίες (από Α’ μέχρι Δ’) και ότι κάθε πρωτάθλημα έχει μέσο όρο 20 ομάδες (στα περισσότερα πρωταθλήματα οι χαμηλότερες κατηγορίες χωρίζονται σε ομίλους των πολλών συλλόγων) τότε θα διαπιστώσετε πως το σύνολο των ομάδων που συμπεριλάβαμε στην έρευνα μας είναι περίπου 4000! Κι όμως ανάμεσα σε όλες αυτές είναι πρώτη η Κοζάνη, μαζί με την Veris FC Sîngerei από την Μολδαβία, ομάδα Β’ Εθνικής! Και το εκπληκτικότερο είναι πως αν την επόμενη Κυριακή δεν δεχτεί γκολ από την ΑΕ Αλεξάνδρειας στο μεταξύ τους παιχνίδι, τότε μένει μόνη στην πρώτη θέση, καθώς η μολδαβική ομάδα δέχτηκε γκολ στη 12η αγωνιστική, καθώς το συγκεκριμένο πρωτάθλημα βρίσκεται ήδη στη 16η αγωνιστική!

Τι παρατηρούμε στον πίνακα

Στην παρακάτω λίστα θα δείτε 44 ευρωπαϊκές ομάδες που στις πρώτες 11 αγωνιστικές των πρωταθλημάτων τους έχουν δεχτεί μέχρι 4 γκολ. Ανάμεσα τους θα διακρίνεται την μεγάλη Μπάγιερν Μονάχου, η οποία στις πρώτες 11 στροφές της Bundesliga δέχτηκε μόλις τέσσερες τέρματα, αλλά και την νεόπλουτη Μπάτε Μπορίσοφ, με συμμετοχές στο Champions League τα τελευταία χρόνια, να έχει δεχτεί μόλις 3.

Επίσης, σε περίοπτη θέση  βρίσκονται άλλες 6 ομάδες από τη χώρα μας (μία από τη Football League και πέντε από τη Δ’ Εθνική) και μάλιστα ο ΠΦΟ Πανόπουλου βρίσκεται στην 4η θέση μόλις με δύο γκολ παθητικό! Σίγουρα κάποιοι από σας θα εκφράσετε τη μομφή πως το ελληνικό ή το μολδαβικό πρωτάθλημα δεν μπορεί να συγκριθεί σε δυναμικότητα με το γερμανικό ή το γαλλικό. Εκ των πραγμάτων θα συμφωνήσουμε, όμως εμείς ως αντίλογο θα αναφέρουμε πως κάλλιστα κάποιος μπορεί να ισχυριστεί πως μία ομάδα επιπέδου Δ’ Εθνικής, ακόμα και στο χειρότερο πρωτάθλημα της Ευρώπης, μπορεί και λόγω ποιότητας να δεχτεί πιο εύκολα το γκολ. Και μην ξεχνάμε πως ποτέ τα τελευταία τουλάχιστον χρόνια στην Ελλάδα, καμία ομάδα δεν είχε φτάσει με μηδέν παθητικό στη 12η αγωνιστική, σε οποιοδήποτε επίπεδο.

Ας δούμε αναλυτικά τον πίνακα με τα…αμυντικά κατορθώματα των 44 ευρωπαϊκών ομάδων, που έχουν δεχτεί μέχρι 4 γκολ στις πρώτες 11 αγωνιστικές των πρωταθλημάτων τους :

1

Κοζάνη

Ελλάδα

Δ

0

2

Veris FC Sîngerei

Μολδαβία

Β

0

3

CD Olímpic de Xàtiva

Ισπανία

Γ

2

4

ΠΦΟ Πανόπουλου

Ελλάδα

Δ

2

5

FK Sinđelić Niš

Σερβία

Γ

2

6

FK Botev Galabovo

Βουλγαρία

Γ

2

7

Qaradağ Lökbatan FK

Αζερμπαϊτζάν

Β

2

8

FC Ordino

Ανδόρα

Β

2

9

Extremadura UD

Ισπανία

Δ

3

10

Club Haro Deportivo

Ισπανία

Γ

3

11

FC Chambly-Thelle

Γαλλία

Δ

3

12

FK Chernomorets Novorossiysk

Ρωσία

Γ

3

13

FK Tyumen

Ρωσία

Γ

3

14

Χαλκίδα

Ελλάδα

Δ

3

15

Απόλλων Σμύρνης

Ελλάδα

Γ

3

16

FK Helios Kharkiv

Ουκρανία

Β

3

17

SV Austria Salzburg

Αυστρία

Γ

3

18

FC BATE Borisov

Λευκορωσία

Α

3

19

FK Grbalj

Μαυροβούνιο

Α

3

20

Unión Popular de Langreo

Ισπανία

Δ

4

21

Deportivo Alavés

Ισπανία

Γ

4

22

FC Bayern München

Γερμανία

Α

4

23

Estarreja

Πορτογαλία

Δ

4

24

SC Praiense

Πορτογαλία

Δ

4

25

US de Colomiers Football

Γαλλία

Δ

4

26

Ελπιδοφόρος Κηφισιάς

Ελλάδα

Δ

4

27

Ηρόδοτος

Ελλάδα

Δ

4

28

ΑΟ Μανδραϊκός

Ελλάδα

Δ

4

29

Diyarbakır BB DİSKİ SK

Τουρκία

Δ

4

30

RC Hades

Βέλγιο

Δ

4

31

Vanløse IF

Δανία

Δ

4

32

Καρμιώτισσα Πάνω Παλαμιδιά

Κύπρος

Γ

4

33

HNK Val Kaštel Stari

Κροατία

Γ

4

34

ACS Berceni

Ρουμανία

Δ

4

35

FK Radnički Pirot

Σερβία

Γ

4

36

FK Voždovac

Σερβία

Β

4

37

PFC Dobrudzha 1919 Dobrich

Βουλγαρία

Γ

4

38

FA Kartli 2011 Gori

Γεωργία

Γ

4

39

FC Spartaki Tskhinvali

Γεωργία

Β

4

40

FK Sheriff Tiraspol

Μολδαβία

Α

4

41

FK Gostivar

Σκόπια

Β

4

42

KS Lushnja

Αλβανία

Β

4

43

FC Swift Hesperange

Λουξεμβούργο

Β

4

44

Dirseco

Βατικανό

Α

4

Αργύρης Τσιγγενόπουλος, αρχισυντάκτης Imathia Sports News

moserlx-gif-1
coffee-banner

Comments are closed for this post.

error: Protected