Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας

Ατρόμητος Διαβατού – Αχιλλέας Νεοκάστρου 2-1

CIMG9937Ένας Ατρόμητος…όνομα και πράγμα εμφανίστηκε σήμερα στο γήπεδο του Διαβατού, αποφασισμένος να πάρει τη νίκη αλλά και να συνεχίσει το αήττητο σερί του που αισίως έφτασε τις 19 αγωνιστικές! Η ομάδα του Σάκη Παγγούρα, σε έναν πολύ βαρύ αγωνιστικό χώρο και απέναντι στην πιο ποιοτική ομάδα του πρωταθλήματος, απέδειξε πως μπορεί στα δύσκολα και εγκαταστάθηκε στην πρώτη θέση, 11 αγωνιστικές πριν το τέλος του φετινού μαραθωνίου.

Κύριο χαρακτηριστικό των “κυανολεύκων” το αστείρευτο πάθος και η αποφασιστικότητα στις περισσότερες μονομαχίες των 90 λεπτών, γεγονός που τελικά έκρινε και τη νίκη. Ο Αχιλλέας επηρεάστηκε σημαντικά από τον κακό αγωνιστικό χώρο, είχε μία ελαφρά πρωτοβουλία των κινήσεων και αναπτύχθηκε από τα άκρα, όμως οι περισσότερες ευκαιρίες σταμάτησαν είτε στον τερματοφύλακα του Ατρόμητου Χρήστο Μουχτάρη ή μετά από κακή εκτίμηση στο τελείωμα των φάσεων.

Παραλειπόμενα

Το παιχνίδι ήταν εκ προοιμίου το ματς της χρονιάς και όπως προβλέψαμε στο Imathia Sports News θα αποτελούσε το κριτήριο για το μέλλον των δύο αντιπάλων. Και δεν μπορούσε να είναι διαφορετικά, καθώς με νίκη ο Ατρόμητος θα παρέμενε μέσα στη διεκδίκηση του τίτλου, ενώ με ήττα οι “ασπρόμαυροι” γινόταν αυτόματα φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης, που οδηγεί στα μπαράζ για την άνοδο στη Γ’ Εθνική Ερασιτεχνική.

Το Imathia Sports News βρέθηκε στο γήπεδο του Διαβατού μιάμιση ώρα πριν την έναρξη του παιχνιδιού και κατέγραψε τα πάντα μέσα και γύρω από τον αγωνιστικό χώρο, ενώ πλούσιο είναι τόσο το φωτορεπορτάζ του αγώνα όσο και το βίντεο με τα στιγμιότυπα.

Μισή ώρα πριν την έναρξη, άρχισε η έντονη προσέλευση του κόσμου, ενώ αρκετά ήταν τα γνωστά πρόσωπα που έσπευσαν να παρακολουθήσουν το ντέρμπι από κοντά. Ανάμεσα στους 500-600 φιλάθλους που κατέκλεισαν και τις δύο εξέδρες του γηπέδου, διακρίναμε τον πρόεδρο του Μακροχωρίου κ. Διονύση Βούλγαρη μαζί με τον γενικό αρχηγό Χαράλαμπο Τύπου και τον ποδοσφαιριστή της ομάδας Σάκη Μπάκανο. Παρόν και ο Κώστας Έξαρχος, ο οποίος δεν έχει αγωνιστικές υποχρεώσεις με τον Αιγινιακό, λόγω της διακοπής της Football League 2 αυτό το Σαββατοκύριακο.

Ο πρόεδρος του Ατρομήτου κ.Κωστας Μουρατίδης, αρκετά χαλαρός και ήρεμος πριν τον αγώνα, μας τόνισε επανειλλημένα πως το παιχνίδι αποτελεί γιορτή για την ομάδα του και ήδη γι’ αυτόν η ομάδα είναι πρωταθλήτρια. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο προπονητής της ομάδας Σάκης Παγγούρας, ο οποίος είχε μία εγκάρδια συνομιλία με τον προπονητή των φιλοξενούμενων Βασίλη Ιωάννου.

Από τους φιλοξενούμενους, ο πρόεδρος της ομάδας κ. Στέργιος Μπούθας έφτασε στο γήπεδο πέντε λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα και κατευθύνθηκε προς την κερκίδα απέναντι από τους πάγκους, όπου βρισκόταν οι φίλοι του Αχιλλέα.

Η απειλητική συννεφιά τελικά δεν έφερε βροχή και ο αγωνιστικός χώρος δεν επιβαρύνθηκε περισσότερο, αφού ήδη είχαν δημιουργηθεί λίμνες, εξαιτίας της προχθεσινής νεροποντής.

Τακτική ανάλυση

Σάκης Παγγούρας : Ο προπονητής του Ατρομήτου επέλεξε τους 11 που είχαν αγωνιστεί και στη Χαρίεσσα την προηγούμενη αγωνιστική. Χρησιμοποίησε τον Μάκη Σπανό στα αριστερά “ρίχνοντας” τον πάνω στον υψηλόσωμο Μοσχόπουλο, με σκοπό να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα του 33χρονου επιθετικού και να δημιουργήσει ρήγματα από εκείνη την πλευρά. Από τα δεξιά αγωνίστηκε ο Ποζιάδης, ο οποίος συνέκλινε αρκετές φορές προς τον άξονα, “ντουμπλάροντας” τον Κίτσα σε εκείνη την πλευρά. Στο χώρο της μεσαίας γραμμής, επέλεξε τον Καρατάσιο ως δημιουργικό χαφ και τον Κουτσιάδη ως κόφτη, ενώ ο Ψαλίδας λίγο πιο πίσω ως αμυντικό χαφ. Από τη αρχή του αγώνα η ομάδα του Διαβατού πίεσε ψηλά και προσπάθησε να αποτρέψει τις μεταβινάσεις στους χαφ του Αχιλλέα.

Βασίλης Ιωάννου : Πήρε το ρίσκο, κάνοντας ένα…τρικ με σκοπό να μπερδέψει τον αντίπαλο προπονητή. Ξεκίνησε με τον Λαμπριανίδη στην κορυφή της επίθεσης, βάζοντας τον Καφέ αριστερά και τον Τοπαλίδη δεξιά. Ο 26χρονος μέσος του Αχιλλέα είχε δύο καλά σουτ από τον άξονα και δημιούργησε καταστάσεις στην αντίπαλη άμυνα, ενώ αντίθετα οι Δημήτρης Καφές και Βαλάντης Τοπαλίδης δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα και δεν βοήθησαν όσο μπορούν, δεδομένης της ποιότητας των δύο ποδοσφαιριστών. Ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος επιλέχθηκε σε έναν πιο ελεύθερο ρόλο πίσω από τους επιθετικούς, πήρε αρκετές πρωτοβουλίες, ενώ βοήθησε αρκετά και ανασταλτικά. Η πίεση της αντίπαλης ομάδας ψηλά δημιούργησε αρκετά προβλήματα, αφού έγιναν πολλές λάθος μεταβιβάσεις και αρκετές ψηλές μπαλιές  με αποδέκτες τους επιθετικούς.

Λεπτό προς λεπτό

8′ Αναγκαστική αλλαγή για τον Ατρόμητο. Ο Ηλιάδης δεν κατάφερε να συνεχίσει και στη θέση του περνά ο Λιλιόπουλος.

9′ Κίτρινη κάρτα Παγγούρας. Στο ίδιο λεπτό, εκτέλεση φάουλ Καφέ, με υπερένταση ο Μουχτάρης θα διώξει σε κόρνερ.

18′ Προσπάθεια για διώξιμο από τον Κουτσιάδη, η μπάλα θα βρει στον διαιτητή της συνάντησης κ. Καραντώνη, θα καταλήξει στον Λαμπριανίδη, ο οποίος επιχειρεί σουτ, λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι του Μουχτάρη.

22′ Ωραία κίνηση του Λαμπριανίδη στον άξονα, θα βρεθεί στο ύψος της περιοχής, το σουτ που θα επιχειρήσει θα περάσει λίγο άουτ.

23′ Μεγάλη ευκαρία για τον Ατρόμητο. Γρήγορη εναλλαγή της μπάλας Κίτσα – Σπανού, ο τελευταίος θα περάσει εξαιρετική πάσα στον Ποζιάδη, ο τελευταίος θα περάσει τον Κωτσόπουλο, όμως η μπάλα θα πάει αρκετά πλάγια και το σουτ θα βρει στην εξωτερική πλευρά του δοκαριού και άουτ.

29′ Νέα μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους. Ο Κωτσόπουλος θα επιχειρήσει έξοδο προς το πλάγιο και στην προσπάθεια του να διώξει την στέλνει στον Ψαλίδα. Ο τελευταίος θα γεμίσει με τη μία, ο Κίτσας μόνος απέναντι στο τέρμα δεν θα “ζυγίσει” σωστά την κεφαλιά και η μπάλα θα καταλήξει άουτ.

30′ ΓΚΟΛ! Κλέψιμο του Καρατάσιου στον άξονα, θα κουβαλήσει τη μπάλα μέχρι το ύψος της περιοχής, όπου θα σουτάρει με δύναμη στη γωνία του Κωτσόπουλου ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα του, μέσα σε ντελίριο ενθουσιασμού από τους φίλους της ομάδας (1-0).

33′ Κίτρινη κάρτα Τοπαλίδης.

34′ Σέντρα του Καφέ από αριστερά, ο Τσιούπρος δεν προλαβαίνει να κάνει την προβολή και ο Μουχτάρης θα μπλοκάρει.

41′ Κίτρινη κάρτα Καρατάσιος.

43′ Σουτ του Καφέ εκτός περιοχής, ο Μουχτάρης εντυπωσιακά στη γωνία θα διώξει σε κόρνερ.

53′ Κίτρινη κάρτα Παπαδόπουλος Π.

55′ Αλλαγή για τον Αχιλλέα, ο Τζεϊρανίδης στη θέση του Τοπαλίδη.

56′ Δεύτερη αλλαγή για τον Ατρόμητο, ο Τσακαλίδης στη θέση του Κίτσα.

73′ ΓΚΟΛ! Εκτέλεση κόρνερ του Καφέ από τα αριστερά, η μπάλα θα πάρει περίεργη τροχιά, Φαρμάκης και Μουχτάρης δεν θα υπολογίσουν την πορεία της μπάλας, η οποία θα καταλήξει στα δίχτυα (1-1). Ο σκόρερ θα κατευθυνθεί προς την πλευρά της εξέδρας των φιλοξενούμενων, πανηγυρίζοντας έξαλλα με τους συμπαίκτες του.

75′ Κίτρινη κάρτα Σπανός.

77′ Κίτρινη κάρτα Τσιούπρος.

85′ Αλλαγή για τον Αχιλλέα, ο Τσέος στη θέση του Μπούφι.

90+1′ Η φάση που έκρινε το παιχνίδι. Πάσα του Παγγούρα από το χώρο του κέντρου στα αριστερά στον Τσακαλίδη, αυτός με τη μία στον Καρατάσιο λίγο έξω από την περιοχή, πάσα του τελευταίου στον Σπανό, ο οποίος θα βρεθεί στο έδαφος αλλά αποδέκτης της μπάλας θα γίνει ο Φαρμάκης, ο οποίος θα βρεθεί και αυτός στο έδαφος μετά από τάκλιν του Τσέου και ο διαιτητής θα δείξει την άσπρη βούλα. “Πανικός” στο γήπεδο από τους φίλους του Ατρομήτου, απογοήτευση στους παίκτες του Αχιλλέα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Παγγούρας, ο οποίος θα ευστοχήσει, δίνοντας τελικά τη νίκη στην ομάδα του.

90+4′ Αλλαγή για τον Ατρόμητο, ο Τζήμας στη θέση του Ποζιάδη.

Διαιτητής της συνάντησης ο κ. Καραντώνης, με βοηθούς τους κ.κ. Τρέβλα και Μαλούτα.

Συμπέρασμα

Η νίκη του Ατρόμητου τον φέρνει μόνο του στην πρώτη θέση, μία εξέλιξη που κανένας στο Διαβατό δεν περίμενε, ίσως και ο πιο φανατικός φίλος της ομάδας! Οι δηλώσεις των ιθυνόντων και των ποδοσφαιριστών κινούνται στο ίδιο πλαίσιο, της πολύ καλής δουλειάς και του οικογενειακού κλίματος που όντως υπάρχει στην ομάδα, όμως δεν μπορούμε να παραβλέψουμε πως είναι η μοναδική αήττητη ομάδα στο πρωτάθλημα, έχει παίκτες που ξέρουν τι θέλουν στον αγωνιστικό χώρο αλλά προπάντων αυτό που δεν έχουν ίσως πολλές ομάδες της κατηγορίας : την άγνοια κινδύνου! Αυτό φάνηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό και χθες, καθώς δεν φοβήθηκαν σε κανένα σημείο του αγώνα και μάλιστα παρόλο που δέχτηκαν την ισοφάριση και θεωρούνταν σίγουρο πως ο Αχιλλέας θα πιέσει για δεύτερο γκολ, εντούτοις αυτοί ήταν που πίεσαν και βγήκαν στην επίθεση και τελικά δικαιώθηκαν.

Ο Αχιλλέας Νεοκάστρου χάνει την πρωτοκαθεδρία σε αυτή την αγωνιστική, όμως το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμη, ενώ η ομάδα του Βασίλη Ιωάννου έχει ήδη εκτίσει το ρεπό της. Πολλοί περίμεναν πως οι “ασπρόμαυροι” θα ήταν η πρώτη ομάδα φέτος που θα έσπαγε το αήττητο του Ατρομήτου, όμως δεν “έπιασε” την αναμενόμενη απόδοση και παρόλο που δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες μπροστά στην εστία του Μουχτάρη, δεν κατάφερε να τις μετουσιώσει σε γκολ και το μοναδικό που πέτυχε ήταν από απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Δημήτρη Καφέ.

Αρχικές Συνθέσεις

Ατρόμητος Διαβατού : Μουχτάρης, Φαρμάκης, Καμπάς, Παγγούρας, Ηλιάδης, Ψαλίδας, Καρατάσιος, Ποζιάδης, Σπανός, κίτσας, Κουτσιάδης.

Αχιλλέας Νεοκάστρου : Κωτσόπουλος, Βαλδήρ, Χαραλαμπίδης, Μηλιώτης Β., Μοσχόπουλος, Λαμπριανίδης, Παπαδόπουλος Π., Μπούφι, Τσιούπρος, Καφές, Τοπαλίδης.

Αργύρης Τσιγγενόπουλος

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected