Κατηγορίες
Γ Εθνική LIVE!
Α ΕΠΣ Ημαθίας

Φίλιππος Μελίκης – ΑΕΠ Βέροιας 6-3

Εννιά γκολ, σπάνιο θέαμα, τρία πέναλτι, διαμαρτυρίες εκατέρωθεν αλλά και ρεκόρ σε αποτελεσματικότητα περιείχε το “μενού” του Σαββάτου στο γήπεδο της Μελίκης! Ο τοπικός Φίλιππος, μετά από δύο σερί ήττες στο πρωτάθλημα, επέστρεψε στις επιτυχίες και επικράτησε της ΑΕΠ Βέροιας με το «αγγλικό σκορ» 6-3. Η ομάδα του Γιώργου Ντάμτσιου (δεν αγωνίστηκε) εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τις ευκαιρίες που δημιούργησε και πρόσθεσε περισσότερο προβληματισμό τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι απέχουν πλέον έξι αγώνες μακριά από το ροζ φύλλο αγώνα.

Οι δύο ομάδες έχουν πολλά παράποντα από τον διαιτητή της συνάντησης κ. Χαντζαρίδη, κυρίως για τις περιπτώσεις πέναλτι που δόθηκαν αλλά και για κάποιες που δεν καταλογίστηκαν. Χαρακτηριστικό είναι πως τα δύο από τα τρία γκολ της ΑΕΠ επιτεύχθηκαν με εκτελέσεις πέναλτι, ενώ τουλάχιστον δύο είναι οι περιπτώσεις για τις οποίες “φωνάζουν” οι δύο αντίπαλοι.

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, οι άμυνες πήγαν κυριολεκτικά…περίπατο και το θέαμα στην προκειμένη περίπτωση ήταν εντυπωσιακό. Κάθε φάση “μύριζε” γκολ, οι επιθετικοί των δύο ομάδων ήταν σε…τρελά κέφια και θα ήταν πραγματικά Θεού δώρο να παρακολουθούσαμε τέτοια παιχνίδια σε κάθε αγωνιστική.

Ας δούμε τα 9 γκολ της αναμέτρησης και κάποιες αξιοσημείωτες φάσεις

9′ ΓΚΟΛ! Σέντρα του Καραγκιοζόπουλου, ο Κιατικίδης δεν θα υπολογίσει σωστά την πορεία της μπάλας και θα τη στείλει στα δίχτυα της ομάδας του, ανοίγοντας το σκορ (1-0).

15′ ΓΚΟΛ! Σέντρα του Τεγούση από δεξιά, στην πορεία της μπάλας ο Πασχάλης Μελιόπουλος και με κεφαλιά θα πετύχει το 12ο γκολ του στο πρωτάθλημα, φτάνοντας στην τέταρτη θέση του σχετικού πίνακα (2-0).

26′ ΓΚΟΛ! Συνέχεια στο…ρεσιτάλ, καθώς ο όμορφος συνδυασμός Σερασκέρη-Κατσιγιαννόπουλου θα καταλήξει σε ένα ωραίο γκολ του τελευταίου. Στη φάση αυτή διαμαρτυρήθηκαν έντονα οι γηπεδούχοι, θεωρώντας τον σκόρερ σε θέση οφ-σάιντ (2-1).

29′ ΓΚΟΛ! Παράλληλη πάσα του Λουμάνι από δεξιά, ο Οβεζύκογλου θα προσπαθήσει να τη μπλοκάρει, χάνει όμως τον έλεγχο και ο 17χρονος επιθετικός της Μελίκης θα επωφεληθεί, μεγαλώνοντας τον δείκτη του σκορ (3-1).

40′ Ωραία κάθετη πάσα του νεοαποκτηθέντα Κατσουγιαννόπουλου στον Σερασκέρη, ο τελευταίος θα μπει στην περιοχή και θα σκοράρει. Το γκολ θα ακυρωθεί τελικά ως οφ-σάιντ.

54′ ΓΚΟΛ! Προσπάθεια για γέμισμα του Δημήτρη Τζιβάρα στην περιοχή, η μπάλα θα βρει στο χέρι του Τεγούση και ο διαιτητής κ. Μελτζανίδης θα δείξει την άσπρη βούλα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Κατσιγιαννόπουλος, πετυχαίνοντας το 3-2.

64′ ΓΚΟΛ! Ωραία κίνηση του Λουμάνι από δεξιά, θα εκμεταλλευτεί γλίστριμα του αντίπαλου αμυντικού, θα μπει στην περιοχή και με ωραίο πλασέ θα δώσει και πάλι διαφορά δύο γκολ στην ομάδα του. Αυτό ήταν το 7ο γκολ του νεαρού επιθετικού στο πρωτάθλημα (4-2).

68′ Συνωστισμός παικτών μέσα στην περιοχή του Καψάλη, ο Δημήτρης Τζιβάρας θα γίνει κάτοχος της μπάλας και θα βρεθεί στο έδαφος μετά από μαρκάρισμα. Οι ιφιλοξενούμενοι θα διαμαρτυρηθούν έντονα, υποστηρίζοντας πως υπήρξε πέναλτι στην συγκεκριμένη φάση.

71′ ΓΚΟΛ! Σέντρα του Δημήτρη Τζιβάρα από δεξιά, η μπάλα θα βρει στον Τενεκετζί και ο “άρχοντας” της αναμέτρησης θα καταλογίσει πέναλτι. Και αυτή η φάση θα ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών, με τους γηπεδούχους να υποστηρίζουν πως το χέρι του αμυντικού ήταν ακούσιο. Την “εσχάτη των ποινών” ανέλαβε και πάλι ο Κατσιγιαννόπουλος, κάνοντας το 4-3.

77′ ΓΚΟΛ! Παράλληλα πάσα του Λουμάνι από δεξιά, ο νεοεισελθών Παπάζογλου θα βρεθεί στην κατάλληλη θέση και με πλασέ θα πετύχει το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα (5-3).

85′ ΓΚΟΛ! Όλη η ομάδα του Τάσου Ανθυμιάδη έχει βγει στην επίθεση για να μειώσει το σκορ και μοιραία σε μία αντεπίθεση των γηπεδούχων, μετά από προσωπική ενέργεια του Μελιόπουλου και πάσα την κατάλληλη στιγμή, ο Κακαγιάννης θα χριστεί και αυτός σκόρερ, διαμορφώνοντας το τελικό 6-3.

Συμπέρασμα

Έναν βαθμό περισσότερο μείωσε την απόσταση από την πρώτη θέση ο Φίλιππος Μελίκης, εκμεταλλευόμενος την ήττα του Αχιλλέα Νεοκάστρου στο γήπεδο του Διαβατού. Η ομάδα του Γιώργου Ντάμτσιου έχει πλέον την καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα και ευελπιστεί σε νέα στραβοπατήματα των πρωτοπόρων για να πλησιάσει και πάλι στην κορυφή. Εντυπωσιακή η αποτελεσματικότητα των “ερυθρολεύκων”, κατάφερε και μετουσίωσε σε γκολ όλες σχεδόν τις ευκαιρίες που δημιούργησε και πέτυχε για πρώτη φορά φέτος 6 γκολ.

Αντίθετα, η ομάδα του Τάσου Ανθυμιάδη παραμένει χωρίς νίκη από τις 1/12/2012 (έξι παιχνίδια χωρίς “ροζ φύλλο) και μετά τα αποτελέσματα της 19ης αγωνιστικής, μπαίνει σε περιπέτειες σχετικά με την παραμονή της στην κατηγορία. Η αμυντική λειτουργία της ομάδας δείχνει να έχει χάσει τη συνοχή της και την σταθερότητα που παρουσίαζε σε μεγάλο διάστημα του φετινού πρωταθλήματος και δεδομένου του δύσκολου προγράμματος που ακολουθεί, επιβάλλεται η ανασύνταξη.

Συνθέσεις

Φίλιππος Μελίκης : Καψάλης, Καραγκιοζόπουλος, Ζέρης (67′ Παπάζογλου), Γούτσης, Τενεκετζή, Τσάκαλος, Τεγούσης, Μελιόπουλος, Λουμάνι, Πιτσάβας (75′ Κακαγιάννης), Κωστόπουλος (80′ Παρσόπουλος).

ΑΕΠ Βέροιας : Οβεζύκογλου, Κατσιγιαννόπουλος, Σιδηροόπουλος, Κουτζημπασόπουλος, Κατσουγιαννόπουλος, Πίκος, Τζιβάρας Δ., Χριστοδουλόπουλος (40′ Γκέλος), Ζυγουλιάνος (69′ Λάμπρου), Κιατικίδης, Σερασκέρης.

*Στα αξιοσημείωτα του αγώνα η επανεμφάνιση μετά από απουσία δύο μηνών περίπου του Δημήτρη Τσάκαλου, μετά τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε, ενώ δέκα λεπτά πριν το τέλος πέρασε στον αγώνα ο 14χρονος Βαγγέλης Παρσόπουλος.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected