Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

Κοζάνη – ΑΕ Αλεξάνδρειας 2-0

CIMG0205Την ένατη νίκη της και πάλι χωρίς να δεχτεί γκολ πέτυχε η Κοζάνη, διευρύνοντας το αήττητο σερί της και διατηρώντας την διαφορά από το δεύτερο Μακροχώρι στους 5 βαθμούς. Η ομάδα του Γιάννη Παρασκευά χρειάστηκε ένα πεντάλεπτο στο δεύτερο ημίχρονο για να υποτάξει την σκληροτράχηλη ομάδα της Αλεξάνδρειας και να ρίξει στο…καναβάτσο τους “πράσινους” που πλέον βρίσκονται σε δυσχερή θέση.

Το Imathia Sports News βρέθηκε στο ΔΑΚ Κοζάνης από πολύ νωρίς, κατέγραψε την εξέλιξη του αγώνα, το φωτορεπορτάζ, τις δηλώσεις των πρωταγωνιστών αλλά και τα παραλειπόμενα. Χαρακτηριστικό το γεγονός πως η έρευνα του blog μας για την ευρωπαϊκή διάκριση της Κοζάνης έχει γίνει πλέον μόνιμο θέμα συζήτησης στην ομάδα, ενώ όπως μας αποκάλυψε ο πρόεδρος της ομάδας, εκτός από τα πάρα πολλά δημοσιεύματα σε πολλές εφημερίδες ανά την Ελλάδα, ομογενείς από Αυστραλία του τηλεφώνησαν και ρωτούσαν για την έρευνα!

Εμείς από την πλευρά θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους ανθρώπους της ομάδας για τη θερμή υποδοχή και να τους αποκαλύψουμε πως η έρευνα μας ήδη έχει προχωρήσει και τους ετοιμάζουμε κι άλλη έκπληξη!

Η αποστολή της Αλεξάνδρειας έφτασε στο γήπεδο μιάμιση ώρα πριν την έναρξη του αγώνα και ήταν έκδηλη η αγωνία και η προσμονή για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση. Κύριο θέμα συζήτησης των ανθρώπων της διοίκησης που συνόδευσαν την αποστολή, η ανάγκη συγκέντρωσης βαθμών στους εναπομείναντες αγώνες, για να μπορέσει η ομάδα να βρεθεί στη νέα Γ’ Εθνική Ερασιτεχνική και να αποφύγει τον οδυνηρό υποβιβασμό.

Χαρακτηριστικό το γεγονός πως ο προπονητής της ομάδας Τόλης Τερζής δεν βγήκε καθόλου από τα αποδυτήρια πριν την έναρξη του παιχνιδιού, δείγμα της μεγάλης αγωνίας και σκεπτικισμού για τον αγώνα της Κοζάνης. Η νίκη ήταν επιτακτική μετά τα τελευταία αποτελέσματα και όλοι στην ομάδα την επιζητούσαν όσο τίποτα άλλο.

Από την άλλη πλευρά, οι άνθρωποι των γηπεδούχων, χαρούμενοι για τη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας, μας έλεγαν πριν τον αγώνα πως μία νίκη απέναντι στην Αλεξάνδρεια θα αποτελούσε ένα ακόμη βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Παίκτες και τεχνική ηγεσία ήταν ιδιαίτερα περήφανοι για τα επιτεύγματα τους, ενώ σε συνομιλία που είχαμε με τον “φύλακα-άγγελο” της ομάδας Σάκη Γκαραβέλη, ήταν αρκετά προσγειωμένος και σε καμία περίπτωση δεν θεωρεί τον εαυτό του κύριο υπεύθυνο για το μηδέν παθητικό της ομάδας.

Οι επιλογές των δύο προπονητών για τις αρχικές ενδεκάδες ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενες. Ο Γιάννης Παρασκευάς επέλεξε να χρησιμοποιήσει τους 11 που εμπιστεύεται στα περισσότερα παιχνίδια της Κοζάνης στο φετινό πρωτάθλημα, με μόνη διαφοροποίηση την συμμετοχή του νεοαποκτηθέντα από τον Πυρσό Γρεβενών Στέλιου Τζερεμέ, στη θέση του Σίμου Ντεμιράι. Βασικός στόχος η πίεση στα μπακ και στους στόπερ της αντιπάλου ομάδας αλλά και η “αναχαίτιση” των Τεπετού και Ζωγράφου, που αποτελούν τους βασικούς μοχλούς της Αλεξάνδρειας.

Ο Τόλης Τερζής ήταν αναγκασμένος εκ των πραγμάτων να χρησιμοποιήσει μία ενδεκάδα πιο επιθετική, αφού ξεκάθαρος στόχος ήταν η νίκη. Επέλεξε να παίξει με πιο ψηλά τις γραμμές, προσέχοντας όμως τις γρήγορες επιθέσεις των αντιπάλων που ξεκινούσαν είτε με τον Τοπάλη είτε με τον Τραυλό. Έδωσε εντολή για συνεχές πίεση στους δύο παίκτες αλλά και στους αμυντικούς χαφ, για να μην περνά η μπάλα προς τους κεντρώους και να δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για επίθεση.

Κρίνοντας από την εξέλιξη του παιχνιδιού, ο προπονητής των “πρασίνων” κατάφερε στο μεγαλύτερο διάστημα να εγκλωβίσει τα αντίπαλα ατού και με συνεχές pressing να δυσκολέψει αρκετά τους γηπεδούχους. Σε μία-δύο περιπτώσεις θα μπορούσε να βγει με καλύτερες προϋποθέσεις στην επίθεση, αλλά είναι γεγονός και αυτό φάνηκε σε ένα ακόμη παιχνίδι, η αμυντική γραμμή των “ερυθρολεύκων” είναι συμπαγής, γνωρίζει ο ένας το παιχνίδι του άλλου και η εμπειρία των Κάλφα, Καραμπατζάκη, Κουλουκίδη αποτελούν σημεία αναφοράς για την ομάδα της Κοζάνης. Το παιχνίδι ουσιαστικά κρίθηκε στη φάση του πέναλτι (video με όλες τις φάσεις αργότερα) αλλά και στο γρήγορο δεύτερο γκολ των γηπεδούχων, που αποτέλεσε το…κύκνειο άσμα για τους φιλοξενούμενους.

Ας δούμε λεπτό προς λεπτό την εξέλιξη του ματς, όπως την κατέγραψε η συνεργάτης μας Ιωάννα Χατζηιωάννου :

5′ Εκτέλεση φάουλ του Τοπάλη, η μπάλα λίγο άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Κύρου.

6′ Κίτρινη κάρτα Αντώνης Παπαδόπουλος.

7′ Ωραίος συνδυασμός των παικτών της Κοζάνης, ο Τοπάλης θα βγει τετ-α-τετ με τον Κύρου, ο τερματοφύλακας της Αλεξάνδρειας θα αποκρούσει σωτήρια.

12′ Εκτέλεση φάουλ του Τραυλού, εξ επαφής ο Κολουκίδης θα στείλει τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του εξουδετερωμένου Κύρου.

24′ Εξαιρετική κάθετη πάσα του Κουλουκίδη, ο Ζηνόβιος απέναντι στον Κύρου σουτάρει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

27′ Ωραία κίνηση του Αντώνη Παπαδόπουλου από δεξιά, θα κάνει σέντρα – σουτ αλλά δεν βρίσκεται κανείς στην πορεία της μπάλας.

30′ Εκτέλεση φάουλ του Τεπετού, ο Κίτσας στο ύψος του πέναλτι θα πιάσει την κεφαλιά, η μπάλα χωρίς δύναμη στην αγκαλιά του Γκαραβέλη.

38′ Αναγκαστική αλλαγή για την Αλεξάνδρεια, ο Καμπερίδης στη θέση του Χαλβατζή, ο οποίος βγήκε κουτσαίνοντας από τον αγωνιστικό χώρο.

40′ Εκτέλεση φάουλ του Τοπάλη, η μπάλα βρίσκει σε αμυνόμενο και θα καταλήξει τελικά κόρνερ.

42′ Εκτέλεση κόρνερ του Τζερεμέ από αριστερά, κεφαλιά του Κουλουκίδη από κοντά η μπάλα λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι του Κύρου.

44′ Κίτρινη κάρτα Κώστας Παπαδόπουλος.

52′ Εκτέλεση κόρνερ του Τοπάλη, η μπάλα παίρνει περίεργη τροχιά, ο Κύρου θα προσπαθήσει να μπλοκάρει και με τη βοήθεια του δοκαριού η μπάλα κόρνερ.

56′ Ωραίος συνδυασμός Τεπετού, Ζωγράφου, Καμπερίδη, σουτ του τελευταίου η μπάλα άουτ.

59′ Η φάση του αγώνα. Ο Κουλουκίδης περνά κάθετη πάσα στον Ζηνόβιο, αυτός θα μπει στην περιοχή, θα τσιμπήσει τη μπάλα για να αποφύγει την έξοδο του Κύρου και θα βρεθεί στο έδαφος. Ο διαιτητής θα δείξει την άσπρη βούλα και την κίτρινη κάρτα στον τερματοφύλακα της Αλεξάνδρειας. Το πέναλτι εκτελεί ο Κουλουκίδης, η μπάλα χωρίς δύναμη στο κέντρο της εστίας, αλλά ο Κύρου ήδη είχε κάνει κίνηση προς τα δεξιά και δεν μπόρεσε να την αποκρούσει (1-0).

Στην φάση αυτοί οι άνθρωποι της Αλεξάνδρειας διαμαρτυρήθηκαν πως ο Κύρου μάζεψε τα χέρια του και δεν βρήκε τον Ζηνόβιο, ενώ θεωρούν πως ακόμη κι αν τελικά υπήρξε παράβαση, ο διαιτητής έπρεπε να δείξει κόκκινη κάρτα αφού ο επιθετικός της Κοζάνης βρισκόταν σε προφανή θέση για γκολ.

61′ Κίτρινη κάρτα Κίτσας.

62′ ΓΚΟΛ! Κλέψιμο από τον Τραυλό στο χώρο του κέντρου, οι φιλοξενούμενοι βρίσκονται όλοι μπροστά για την ισοφάριση και ο Ζηνόβιος θα βρεθεί μόνος του απέναντι στον Κύρου κάνοντας το 2-0.

63′ Αλλαγή για την Κοζάνη, ο Ντεμιράι στη θέση του Τζερεμέ.

69′ Αλλαγή για την Αλεξάνδρεια, ο Νουσιόπουλος στη θέση του Αντώνη Παπαδόπουλου.

76′ Κίτρινη κάρτα Στεργιόπουλος.

80′ Δεύτερη αλλαγή για τους γηπεδούχους, ο Τσικόπουλος στη θέση του Ζηνόβιου.

86′ Τελευταία αλλαγή για την Κοζάνη, ο Μπέμπης στη θέση του Τοπάλη.

88′ Αναγκαστική αλλαγή για την Αλεξάνδρεια, ο Βλάχος στη θέση του Πιπιλιάρη, ο οποίος έπεσε άτσαλα στον αγωνιστικό χώρο και βγήκε εκτός πιάνοντας τον ώμο του.

89′ Ατομική προσπάθεια του Τεπετού, σουτ από το ύψος της περιοχής η μπάλα άουτ.

Διαιτητής της συνάντησης ο κ. Τζοφώλης, με βοηθούς τους κ.κ. Νταλούκα και Τσάνη.

Αρχικές συνθέσεις

Κοζάνη : Γκαραβέλης, Στεργιόπουλος, Τραυλός, Κουλουκίδης, Κάλφας, Καραμπατζάκης, Ταφαρλής, Τζερεμές, Ζηνόβιος, Τοπάλης, Παπαδόπουλος.

ΑΕ Αλεξάνδρειας : Κύρου, Πιπιλιάρης, Μυλωνάς, Παπαδόπουλος Κ., Κεστελίδης, Ζωγράφος, Παπαδόπουλος Α., Αραμπατζής, Κίτσας, Χαλβατζής, Τεπετός.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected