Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

ΑΟ Κάστωρ – Κοζάνη 1-1

82be0934da42689694c6f0c0703e68fc_LΤέλος στο απίστευτο ρεκόρ των 12 αγωνιστικών χωρίς γκολ έβαλε ο Δινάδης του Κάστορα και μάλιστα με απίστευτο τρόπο! Έτσι μετά από 1088′ η εστία του Σάκη Γκαραβέλη παραβιάστηκε για πρώτη φορά, όμως η εξέλιξη της αρχικής μας έρευνας για το μηδέν παθητικό, δείχνει πως ακόμα και έτσι, αυτό που πέτυχε η Κοζάνη είναι πολύ μεγάλο και ξεπερνά τα σύνορα της Ευρώπης!

Το παιχνίδι ήταν εξαιρετικής σημασίας για τις δύο ομάδες και το τελικό αποτέλεσμα άφησε και τους δύο ευχαριστημένους. Για τον ΑΟ Κάστωρ, μετά και τη νίκη του Πυρσού αλλά και την ήττα της Αλεξάνδρειας ουσιαστικά εξασφαλίζεται η πρώτη 7άδα και με τη στοιχειώδη καλή παρουσία του, η νέα χρονιά θα τη βρει στη νέα Γ’ Εθνική Ερασιτεχνική.

Για την Κοζάνη, η ήττα του Μακροχωρίου σε συνδυασμό με τον ένα βαθμό στο παιχνίδι της Καστοριάς, δίνει “αέρα” έξι βαθμών από τους δεύτερους Ημαθιώτες και παρόλο που θα πραγματοποιήσει το ρεπό της την επόμενη Κυριακή, η απόσταση θα παραμείνει σχετικής ασφαλείας.

Η φάση που σταμάτησε το εντυπωσιακό σερί της Κοζάνης, επιβεβαιώνει την άποψη πολλών ότι “μόνο έτσι θα μπορούσε να το δεχτεί”! Στο 8′ ο Κάστορας κέρδισε κόρνερ το οποίο ανέλαβε να εκτελέσει ο παίκτης-προπονητής της ομάδας, Πέτρος Τσούκλης. Η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά, ο Γκαραβέλης θεώρησε πως αν επιχειρήσει να την μπλοκάρει θα του φύγει και με τις γροθιές την έδιωξε. Όμως για κακή του τύχη αυτή βρήκε στον Δινάδη που βρέθηκε λίγα μέτρα μακριά και παρόλο που ο Κουλουκίδης αντιλήφθηκε την πορεία της, δεν κατάφερε να τη διώξει πριν τη γραμμή.

Απίστευτη φάση που τελικά έβαλε ένα τέλος στο σερί του μηδέν παθητικού. Ένα γκολ που έδωσε άλλον αέρα στους γηπεδούχους, που από πολύ νωρίς έβαλε…δύσκολα στους πρωτοπόρους. Η αντίδραση όμως της ομάδας του Γιάννη Παρασκευά ήταν άμεση. Αρχικά…προειδοποίησε στο 12′ όταν ο Κουλουκίδης από δεξιά πάσαρε παράλληλα στον Ζηνόβιο, το πλασέ του οποίου απέκρουσε πάνω στη γραμμή ο Κοκοβίδης.

Στο 17′ ο Ταφαρλής επιχείρησε δυνατό σουτ που έδιωξε δύσκολα ο Κοσμίδης για να έρθει το 25′ όταν ο Τοπάλης θα εκτελέσει κόρνερ από αριστερά, ο Ηλίας Τσικόπουλος θα πεταχτεί στο δεύτερο δοκάρι και με κεφαλιά-πάσα θα βρει τον Ζηνόβιο και αυτός με νέα κεφαλιά θα ισοφαρίσει για την Κοζάνη.

Η συνέχεια μέχρι την ανάπαυλα περιελάμβανε ένα καλό σουτ του Σίμου που πέρασε λίγο άουτ και το τελευταίο σφύριγμα για το πρώτο ημίχρονο βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες με 1-1.

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, ο Κάστορας επέλεξε να διαφυλάξει τον βαθμό της ισοπαλίας και κοίταξε περισσότερο την άμυνα του. Η φάση του Ζηνόβιου στο 57′ από κοντά και το εξαιρετικό σε εκτέλεση φάουλ του Κουλουκίδη στο 83′ δεν κατάφεραν να αλλάξουν την κατάσταση και το ισόπαλο αποτέλεσμα ήταν αυτό που απεικόνισε τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών.

Συνθέσεις

ΑΟ Κάστωρ : Κοσμίδης, Καρανάσιος, Τάντσης, Μήνος, Παπαθανασίου, Δινάδης, Σίμου, Τάσιος (87′ Αντωνιάδης Κ.), Αντωνιάδης Γ. (79′ Σαββίδης), Τσούκλης, Κοκοβίδης (67′ Μαλεγκάνος).

Κοζάνη : Γκαραβέλης, Τσικόπουλος Η., Τραυλός (46′ Τζερεμές), Κουλουκίδης, Κάλφας, Καραμπατζάκης, Ταφαρλής, Ντεμιράϊ (89′ Τρυφωνίδης), Ζηνόβιος, Τοπάλης (76′ Ποζίδης), Παπαδόπουλος.
moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected