Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

Λευκάδια – ΑΕ Αλεξάνδρειας 1-0 (+στιγμιότυπα)

Επεισοδιακή και ταυτόχρονα ιστορική ήταν η νίκη για την ομάδα του ΠΑΣ Λευκαδίων, καθώς της εξασφαλίζει κατά ένα μεγάλο ποσοστό την άνοδο στη Γ’ Εθνική Ερασιτεχνική, ενώ αντίθετα οδυνηρή για την ΑΕ Αλεξάνδρειας, που επιστρέφει εκτός συγκλονιστικού απροόπτου στα τοπικά πρωταθλήματα μετά από πολλά χρόνια.

Το παιχνίδι ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι και οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με υπέρμετρο πάθος. Αρκετές ήταν οι φορές βέβαια που τα πνεύματα οξύνθηκαν, έγιναν αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα, ενώ οι δύο ομάδες τελείωσαν με 10 παίκτες,  εξαιτίας των αποβολών των Σιδηρόπουλου και Τεπετού αντίστοιχα.

Το πρώτο μέρος ήταν μοιρασμένο και οι δύο ομάδες προσπαθούσαν να κερδίσουν την κατοχή. Ο Γιώργος Τυριακίδης από τους γηπεδούχους επέλεξε τον νεοαποκτηθέντα Λεκάκη στο αριστερό άκρο της άμυνας, τον Σιδηρόπουλο στο νευραλγικό χώρο του κέντρου μαζί με τον Μαργιορίδη ως κόφτη και τον Γιότφση στην επίθεση αντί του Παπαστεργίου. Ο νέος προπονητής της Αλεξάνδρειας Κυριάκος Καρασαββίδης δεν άλλαξε κάτι στην ενδεκάδα που έπαιξε στην Κοζάνη, το ανακάτεμα της…τράπουλας για το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Στην επανάληψη το γκολ του Παπαστεργίου έμελλε να είναι αυτό που θα κρίνει το παιχνίδι και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή κ.Κιοτζένη από την Καβάλα βρήκε νικήτρια την ομάδα του ΠΑΣ.

Ας δούμε λεπτό προς λεπτό πως κατέγραψε την εξέλιξη του παιχνιδιού η συνεργάτης μας Σοφία Χατζηιωάννου:

8′ Μεγάλη ευκαιρία για τα Λευκάδια. Εκτέλεση φάουλ του Καλαϊτζίδη από αριστερά, ο Κύρου απέκρουσε προσωρινά, στην επαναφορά ο Σιδηρόπουλος με σουτ έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και ο Λεκάκης σε νέο ριμπάουντ θα στείλει τη μπάλα άουτ.

22′ Σουτ του Πίτου από διαγώνια δεξιά, ο Κύρου με υπερένταση σε κόρνερ.

28′ Εκτέλεση φάουλ του Πίτου, η μπάλα στο εξωτερικό μέρος των δικτύων.

37′ Αποβολή για τα Λευκάδια. Ο Σιδηρόπουλος θα πάρει την άγουσα για τα αποδυτήρια, όταν ο Κίτσας θα βρεθεί στην πλάτη της άμυνας και ο “άρχοντας” της αναμέτρησης έκρινε πως ο επιθετικός της Αλεξάνδρειας βρισκόταν σε προφανή θέση, όταν ανατράπηκε από τον αμυντικό του ΠΑΣ.

45′ Έξυπνο ψιλοκρεμαστό σουτ του Πετρίδη από τα 30 μέτρα, βλέποντας τον Κύρου εκτός θέσης. Πάνω στη γραμμή θα βρεθεί ο Μυλωνάς, απομακρύνοντας τον κίνδυνο.

50′ Εκτέλεση φάουλ του Πετρίδη από δεξιά, ο Πίτος πιο ψηλά απ’ όλους θα πιάσει την κεφαλιά και η μπάλα στο δοκάρι για δεύτερη φορά στον αγώνα.

67′ ΓΚΟΛ! Σέντρα του Πίτου από δεξιά, ο Παπαστεργίου από το ύψος του πέναλτι θα γίνει αποδέκτης της μπάλας και με ωραίο σουτ θα ανοίξει το σκορ, μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς των γηπεδούχων (1-0).

88′ Εξαιρετική ενέργεια του Πίτου, θα περάσει δύο αμυντικούς, θα μπει στην περιοχή, πλασάρει στον Παπαστεργίου και αυτός από πλεονεκτική θέση θα στείλει τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κύρου.

90+3′ Εκτέλεση κόρνερ του Χαλβατζή από δεξιά, ο Κίτσας στην πορεία της μπάλας, η κεφαλιά του όμως θα περάσει πάνω από το δοκάρι.

Συνθέσεις

Λευκάδια : Μαλέσιος (λ.τ. 46′ Κωνσταντινόπουλος), Κοτζαχρήστος, Λεκάκης, Μισαηλίδης Π., Μισαηλίδης Μ., Πίτος, Σιδηρόπουλος, Μαργιορίδης (82′ Τσάλμας), Γιόφτσης (42′ Παπαστεργίου), Πετρίδης, Καλαϊτζίδης.

ΑΕ Αλεξάνδρειας : Κύρου, Παπαδημητρίου (71′ Χατζηβασιλειάδης), Μυλωνάς, Πιπιλιάρης, Κεστελίδης, Αραμπατζής (63′ Αβραμίδης), Παπαδόπουλος, Ζωγράφος (46′ Αραπέλης), Κίτσας, Τεπετός, Χαλβατζής.

*Μετά την καταγγελία του πρόεδρου της ΑΕ Αλεξάνδρειας Γιώργου Θεοχάρη σε τοπική εφημερίδα, ο πρόεδρος των Λευκαδίων κ. Γιάννης Καλαϊτζίδης επικοινώνησε με το Imathia Sports News και προέβη στην παρακάτω δήλωση :

“Καταρχάς, για να δώσω ένα στοιχείο για το τι προηγήθηκε του αγώνος, αλλά και το αν εμείς είμασταν εχθρικοί απέναντι στην αποστολή της ΑΕ Αλεξάνδρειας, θα σας παραπέμψω στην φωτογραφία που δημοσιεύει το anthemia.blogpsot και που αναδημοσιεύετε και εσείς σήμερα. Στο ημίχρονο του αγώνα και ενώ κατευθυνόμουν προς τα αποδυτήρια για να διαμαρτυρηθώ στον διαιτητή της συνάντησης για το χτύπημα που δέχτηκε ο Μαλέσιος και τελικά τον μεταφέραμε στο νοσοκομείο, ο πρόεδρος της αντιπάλου ομάδας μπήκε μπροστά μου και μου ζήτησε να ηρεμήσω. Εγώ του απάντησα να κάνει στην άκρη και να μην ασχολείτε. Αυτό πιθανώς ο κύριος Θεοχάρης το εξέλαβε ως φραστική επίθεση”, τονίζει ο πρόεδρος των Λευκαδίων και συνεχίζει :

“Θεωρώ πως όλα ξεκίνησαν μέσα στην εβδομάδα όταν και μας ζήτησαν να τους βοηθήσουμε στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Ξεχνάμε όμως ένα δεδομένο : είμαι πρόεδρος ενός χωριού που αγαπά την ομάδα και τη στηρίζει. Τι θα πως εγώ μετά σ’ αυτούς; Πως θα τους αντικρύσω; Δείτε σας παρακαλώ τη βαθμολογία. Ακόμα και με νίκη η αντίπαλος μας, θα βρισκόταν 8 βαθμούς πίσω από τον Πυρσό. Και κάτι ακόμη: Εκφράζω την αγανάκτηση μου και σ’ αυτή την αγωνιστική για τη διαιτησία του αγώνα, για ένα καθαρό πέναλτι σε χέρι αντιπάλου που δεν δόθηκε και για το εσκεμμένο χτύπημα στον Μαλέσιο. Για όλα αυτά σας παραπέμπω στο βίντεο του αγώνα”.

*βίντεο από anthemia.blogspot.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected