Α ΕΠΣ Ημαθίας

Ατρόμητος Διαβατού – Αγρ.Αστ.Αγ.Βαρβάρας 3-0

556041_10200747346391175_1239034720_nΕίκοσι ματς, 14 νίκες! Ένα στατιστικό στοιχείο που εκτός των εντυπώσεων, αποδίδει και την ουσία για τον φετινό Ατρόμητο Διαβατού. Η ομάδα του Σάκη Παγγούρα, όντας αήττητη για 1800 λεπτά (!), παραμένει σταθερά στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, νικώντας και τον ελλειπέστατο Αγροτικό Αστέρα Αγίας Βαρβάρας με 3-0.

Το Imathia Sports News βρέθηκε και στο γήπεδο του Διαβατού το Σάββατο, καταγράφοντας όλες τις λεπτομέρειες του αγώνα της 21ης αγωνιστικής, ενώ ήδη έχουμε αναρτήσει τις φωτογραφίες από το συγκεκριμένο παιχνίδι, όπως επίσης και την εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Μάκη Σπανού, στο δεύτερο γκολ της ομάδας.

Στο γήπεδο βρέθηκαν αρκετοί φίλοι και των δύο ομάδων, αφού τόσο η κρισιμότητα του αγώνα όσο και ο πολύ καλός καιρός βοήθησαν στην προσέλκυση του κόσμου. Η ομάδα της Αγίας Βαρβάρας εμφανίστηκε για άλλο ένα παιχνίδι με πολλές απουσίες (Χαμπαλάνοβ, Τσανασίδης, Χριστιάς, Οικονόμου Χ., Πουλασουχίδης, Πύρκας), ενώ έχασε και τον Βερβαντίδη στο ημίχρονο, καθώς αποχώρησε με τραυματισμό.

Οι γηπεδούχοι ήθελαν μόνο τη νίκη και αυτό φάνηκε από το πρώτο λεπτό του αγώνα. Μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι και προσπάθησαν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους, πιέζοντας ψηλά τον Αγροτικό, αναγκάζοντας τον σε πολλά λάθη. Ο Μιχάλης Αλεξιάδης επέλεξε να ξεκινήσει τον Στέλιο Δήμου αντί του Γιώργου Εφραίμ στα χαφ, αλλά και τον νεοαποκτηθένα Χρήστο Πρόιο από τον Μακεδόνα Βέροιας.

Οι κεφαλιές των Φαρμάκη και Παγγούρα στο 7′ και 12′ ανησύχησαν προς στιγμή την άμυνα του Αγροτικού, οι οποίοι απάντησαν με τον Βοργιατζίδη στο 21′, όταν από πλάγια θέση έπιασε πολύ ωραία κεφαλιά μετά από σέντρα του Μπάμπου, όμως ο Μουχτάρης ήταν σε ετοιμότητα.

Δύο λεπτά αργότερα θα σημειωθεί το πρώτο γκολ της αναμέτρησης, που ξεσήκωσε τους φίλους των γηπεδούχων, δίνοντας το έναυσμα για πανηγυρισμούς. Ο Φαρμάκης θα επιχειρήσει σέντρα από τα δεξιά, ο Κίτσας θα…οριζοντιωθεί και με κεφαλιά “ψαράκι” θα νικήσει τον Βερβαντίδη, πετυχαίνοντας το 11ο προσωπικό του γκολ στο πρωτάθλημα.

Το παιχνίδι πλέον άλλαξε ρυθμό, ο Αγροτικός έπρεπε να ζητήσει την ισοφάριση και προσπάθησε με προσωπικές κυρίως ενέργειες να βρεθεί με αξιώσεις στα καρέ του Μουχτάρη. Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή για το πρώτο ημίχρονο, βρήκε τους “κυανολεύκους” μπροστά στο σκορ, με το ρευστό όμως 1-0.

Στο 51΄θα γίνει η πρώτη φάση του δευτέρου μέρους, όταν ο Μάκης Σπανός θα δεχτεί ωραία κάθετη πάσα του Κώστα Κίτσα, το πλασέ όμως θα περάσει ελάχιστα άουτ από το αριστερό δοκάρι του Καραμήτσου, που είχε περάσει στον αγώνα στη θέση του τραυματία Βερβαντίδη.

Στο 53′ ο Αγροτικός θα έχει μια καλή ευκαιρία με τον Τέτο να ισοφαρίσει (κεφαλιά λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι) και στο 60′ θα γίνει η φάση του αγώνα, που θα κρίνει ουσιαστικά και την εξέλιξη του παιχνιδιού. Ο Καρατάσιος θα κερδίσει φάουλ στον άξονα, την εκτέλεση του οποίου ανέλαβε ο Σπανός. Η μπάλα θα περάσει πάνω από το τοίχος και θα πάει στο “παραθυράκι” του εμβρόντητου Καραμήτσου, “κλειδώνοντας” τη νίκη της ομάδας του.

Η συνέχεια ήταν διαδικαστική, ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε και στην μοναδική αξιόλογη φάση του αγώνα, ο Σαρηγιαννίδης θα χριστεί και αυτός σκόρερ στο 88′, μετά από πάσα του Μαυρίδη.

Συμπέρασμα

Νίκη που τον διατηρεί στο…ρετιρέ πέτυχε ο Ατρόμητος. Με οκτώ παιχνίδια να απομένουν για τη λήξη του πρωταθλήματος και επτά για τους “κυανολεύκους” (την τελευταία αγωνιστική έχουν ρεπό), όλα πλέον είναι πιθανά. Ακολουθεί μία πολύ δύσκολη έξοδος στο Γιαννακοχώρι, όπου ο Αχιλλέας Νάουσας θα προσπαθήσει να…σβήσει την ήττα από την ΑΕ Καψόχωρας, λίγες μέρες πριν την τεράστια πρόκληση που τον περιμένει στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ερασιτεχνών με αντίπαλο το Μακροχώρι. Οι τρεις βαθμοί στο ορεινό χωριό της Νάουσας θα αποτελέσει ένα ακόμη σημαντικό βήμα προς τον τίτλο, όμως ακόμα και με το 7 στα 7, θα πρέπει να υπάρξει “στραβοπάτημα” του αντίπαλου Αχιλλέα Νεοκάστρου, που έχει ήδη εκτίσει το ρεπό του για τον δεύτερο γύρο.

Από την άλλη πλευρά, δύσκολα τα πράγματα για τον Αγροτικό Αστέρα… Η ομάδα βρίσκεται στην προτελευταία θέση ισόβαθμη με τη Θύελλα Στενημάχου, την οποία αντιμετωπίζει εκτός έδρας την μεθεπόμενη αγωνιστική. Κριτήριο για τη συνέχεια αποτελούν τα δύο εξής στοιχεία : η γρήγορη επαναφορά των παικτών που έχουν λείψει σε μεγάλο βαθμό στις υποχρεώσεις της ομάδας αλλά και η νίκη με τον Εθνικό Κλειδιού την επόμενη αγωνιστική. Ένας αγώνας που αποτελεί κάτι παραπάνω από…τελικός για την ομάδα του Μιχάλη Αλεξιάδη και η εβδομάδα που ακολουθεί θεωρείται πολύ κρίσιμη για το μέλλον της ομάδας στην Α1.

Διαιτητής της συνάντησης ο κ. Γιοβανόπουλος, με βοηθούς τους κ.κ. Λιόλιο και Μαυρόπουλο.

Συνθέσεις

Ατρόμητος Διαβατού : Μουχτάρης, Φαρμάκης, Καμπάς, Παγγούρας, Ψαλίδας (78′ Μαυρίδης), Καρατάσιος, Ποζιάδης (65′ Σαρηγιαννίδης), Σπανός, Κίτσας (72′ Τζήμος), Κουτσιάδης, Λιλιόπουλος.

Αγρ.Αστ.Αγ.Βαρβάρας : Βερβαντίδης (46′ λ.τ. Καραμήτσος), Τσαουσίδης, Πρόιος, Τέτος, Βοργιατζίδης, Μπάμπος, Οικονόμου Α., Σουλιώτης (64′ Χρυσόπουλος), Δήμου (53′ Εφραίμ), Καφές, Χαραλαμπίδης.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected