Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

Μακροχώρι – Γρεβενά Αεράτα 1-1

Οδυνηρή ισοπαλία, που απομακρύνει την υπόθεση τίτλος για το Μακροχώρι. Το χθεσινό 1-1 με τα ήδη υποβιβασμένα Γρεβενά Αεράτα διεύρυναν στο +5 τη διαφορά από την πρωτοπόρο Κοζάνη, ενώ ο ΦΑΣ Νάουσα πλησίασε στον έναν βαθμό. Οι φιλοξενούμενοι παίζοντας με μαζική αμυντική διάταξη, απέσπασαν έναν ανέλπιστο βαθμό, με τον Νίκο Μπαλοδήμο να υπολογίζει 14 παίκτες για το συγκεκριμένο παιχνίδι ενώ έχασε και τον Γιάννη Ίττη στο 29′ με τραυματισμό.

Οι γηπεδούχοι έχουν έντονα παράπονα από τον διαιτητή της συνάντησης κ. Τσιμεντερίδη, τόσο για τον μη καταλογισμό πέναλτι μετά το 1-1, αλλά και για την αποβολή του Σαλέπη στο 23′. Έντονες είναι οι διαμαρτυρίες και για τη βοηθό κα. Γκέκα, καθώς όπως υποστηρίζουν έγιναν πολλές αμφισβητούμενες φάσεις από την πλευρά της και δεν υπέδειξε τις παραβάσεις.

Στον αγωνιστικό τομέα, οι “ασπρόμαυροι” είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και την εδαφική υπεροχή σε όλο τον αγώνα, όμως η έλλειψη καθαρού μυαλού και η αστοχία στην τελική προσπάθεια ήταν οι βασικές αιτίες που η ομάδα του Μακροχωρίου δεν “καθάρισε” νωρίτερα τον αγώνα. Η αποβολή του Σαλέπη στο 23′ άλλαξε τα πλάνα της τεχνικής ηγεσίας, παρόλα αυτά όμως η κατοχή παρέμεινε στους γηπεδούχους και δεν απειλήθηκαν σε κανένα σημείο.

Ωστόσο η υπεροχή των γηπεδούχων μετουσιώθηκε σε ευκαιρία μόλις συμπληρώθηκε μισή ώρα παιχνιδιού, όταν ο Αντώνης Ηλιάδης βρήκε τον Βελλίνη, το σουτ του οποίου απέκρουσε ο Βίδρας. Λίγα λεπτά μετά και πάλι ο Αντώνης Ηλιάδης θα βρεθεί σε απόσταση βολής, το σουτ όμως που επιχείρησε πέρασε άουτ.

Στο δεύτερο μέρος, η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε, το Μακροχώρι συνέχισε να πιέζει, οι φιλοξενούμενοι όμως με 10 παίκτες κάτω από το κέντρο κρατούσε το μηδέν. Στο 70′ οι γηπεδούχοι έχασαν μία πολύ καλή ευκαιρία με τον Θεοδωρίδη, αλλά η κεφαλιά που επιχείρησε μετά από σέντρα του Μαυριδόγλου, απέκρουσε πάνω στη γραμμή ο Παπαδόπουλος.

Το γκολ τελικά για τους “ασπρόμαυρους” ήρθε στο 75′ με τον…συνήθη ύποπτο Περικλή Βελλίνη. Ο Μπάκανος κινήθηκε ωραία από δεξιά, οι δύο παίκτες έκαναν το “ένα-δύο” και ο πρώτος σκόρερ του Μακροχωρίου (έφτασε αισίως τα 8 τέρματα) με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 1-0. Οι γηπεδούχοι δεν επαναπαύθηκαν στο γκολ αυτό και στο 80′ θα μπορούσαν να διπλασιάσουν τα τέρματα τους, όμως ο Θωμάς Λάλλος βρέθηκε στο κατάλληλο σημείο και έδιωξε προ της γραμμής της κεφαλιά του Ζαρογιάννη.

Στο 87′ έγινε η πρώτη φάση για την οποία διαμαρτύρεται η Ένωση και έδωσε τον βαθμό της ισοπαλίας στους Γρεβενιώτες. Ο Παναγιώτης Λάλλος εκτέλεσε φάουλ, ο Σταματέλος έκανε κίνηση προς τη μπάλα για να την διώξει, βρέθηκε στο έδαφος και ο Δημητριάδης από κοντά έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα. Οι παίκτες των γηπεδούχων έπεσαν πάνω στον διαιτητή ζητώντας επιθετικό φάουλ, αλλά ο ρέφερι από την Κοζάνη έδειξε σέντρα.

Στα πρώτα δευτερόλεπτα των καθυστερήσεων έγινε η δεύτερη φάση για την οποία διαμαρτύρονται οι γηπεδούχοι, όταν ο Μπάκανος μπήκε στην αντίπαλη περιοχή, βρέθηκε στο έδαφος από μαρκάρισμα αμυνόμενου, αλλά διαιτητής και βοηθός υπέδειξαν να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Συνθέσεις

Μακροχώρι : Σταματέλος, Μπάκανος, Συμεωνίδης Χ., Ηλιάδης Γ., Σαλέπης, Ζαρογιάννης, Ηλιάδης Α. (65′ Θεοδωρίδης), Μαυριδόγλου, Βούλγαρης, Τσακαλίδης, Βελλίνης.

Γρεβενά Αεράτα : Βίδρας, Ίττης (29′ λ.τ. Παπαδόπουλος), Νασιόπουλος, Ιωαννίδης, Λάλλος Θ., Αλεξανδρής, Ντινόπουλος, Κατσαντώνης, Δημητριάδης, Χαματάι, Λάλλος Π.

Ειρήνη Σωτηρίου

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected