Γ Εθνική / Τοπικά

Παναργειακός Ορεστικού – ΑΟ Κάστωρ 1-0 (+φωτορεπορτάζ)

Του Παναγιώτη Βρουσουκίδη

Ένας μεστός και ουσιαστικός Παναργειακός Άργους Ορεστικού νίκησε για τρίτη φορά στο ντέρμπι του νομού τον Κάστορα, φτάνοντας τους 14 βαθμούς, επτά λιγότερους από τους αντιπάλους του που έπεσαν στην 7η θέση.

Οι «κοκκινόμαυροι» του Βαγγέλη Σιώμου αγωνίστηκαν με περίσσιο πάθος και αυτοπεποίθηση και έχοντας στο πλευρό τους 300 φίλους τους επικράτησαν των φιλοξενούμενων, οι οποίοι δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα αν και στο 15′ παραλίγο να…παγώσουν τους φιλάθλους των γηπεδούχων με το δοκάρι του Τάσιου.

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι οι 22 ποδοσφαιριστές λόγω της καταρρακτώδους βροχής που έπεφτε τις τελευταίες ημέρες στην Καστοριά είχαν δύσκολο έργο, αφού είχαν να αντιμετωπίσουν τον κακό αγωνιστικό χώρο, στον οποίο σε πολλά σημεία είχαν σχηματιστεί λίμνες, με συνέπεια η μπάλα να κολλάει και να μην μπορούν να παίξουν καλό ποδόσφαιρο.

Η πρώτη καλή φάση, η οποία θα μπορούσε να μετουσιωθεί σε γκολ ανήκει στον Κάστορα, όταν μετά από δυνατό σουτ του νεαρού Τάσιου, η μπάλα βρήκε το δοκάρι του Σαραφιανού. Στην συνέχεια οι «ροσονέρι» ισορρόπησαν και βρήκαν τα πατήματα τους μέσα στο γήπεδο και ξεκίνησαν αντεπίθεση και με έντονη πίεση στα καρέ του πολύ καλού Γρηγόρη Κοσμίδη.

Αυτή η ασφυκτική πίεση απέφερε και τους κατάλληλους καρπούς, καθώς μετά από ωραία ατομική ενέργεια του Θέμη Βελλίδη, ο έμπειρος μεσοεπιθετικός έδωσε μπαλιά «πάρε βάλε» στον Χρήστο Καλύβα (20 σερί τέρμα) με τον επιθετικό του Παναργειακού να μην δυσκολεύεται με καρφωτή κεφαλιά να τινάξει τα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Κοσμίδη (1-0).

Το δεύτερο ημίχρονο δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τον Κάστορα, ο οποίος είχε ως στόχο να μπει δυνατά στο ματς και να ισοφαρίσει πιστεύοντας ότι ακόμα δεν είχε τίποτα τελειώσει. Όμως ο έμπειρος προπονητής των φιλοξενούμων Πέτρος Τσούκλης είδε να αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο αμυντικός, Πέτρος Τάντσης από τον ρέφερι Καρυπίδη, αλλάζοντας άρδην τα πλάνα του για τη συνέχεια.

Η εξέλιξη αυτή έδωσε σαφές προβάδισμα στους γηπεδούχους, με τον Βαγγέλη Σιώμο να ζητά από τους παίκτες του να να συνεχίσουν την επιθετικότητα τους, ωστόσο δεν ήρθε κάποιο γκολ μέχρι το τελικό σφύριγμα, αφού οι Βελλίδης, Καλύβας, Τσαμτσάκης και Γανόλης δεν κατάφεραν στις κραυγαλέες ευκαιρίες που τους δόθηκαν να σκοράρουν, ενώ στο 89′ στάθηκαν άτυχοι με τον Θέμη Βελλίδη, ο οποίος σημάδεψε το δοκάρι των φιλοξενούμενων μετά από εκτέλεση κόρνερ.

Συνθέσεις

Παναργειακός Ορεστικού : Σαραφιανός, Γκαγκάνας, Μουρατίδης, Ιωάννου, Βακόπουλος, Ιωαννίδης Γ., Βλαχόπουλος (60′ Βασιλειάδης), Ιωαννίδης Δ., Τσαμτσάκης, Καλύβας (76′ Γανόλης), Βελλίδης (85΄Μπάτζιος).

ΑΟ Κάστωρ : Κοσμίδης, Γκούρλιας, Τράντας, Μήνος, Παπαθανασίου, Δινάδης, Σίμου, Τάντσης, Κοκοβίδης (59′ Καραμήτρος), Αντωνιάδης (70′ Μαργκάνος), Τάσιος (86′ Δασκουλίδης).

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected