Κατηγορίες
Super League 1

ΠΑΟΚ – Κέρκυρα (3-1) Βασικός ο Αναστασόπουλος

παοκ φασηΜε μεγάλο πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη, ο οποίος πέτυχε δύο τέρματα (25’, 34’) και ένα ο Αθανασιάδης (30’) ο ΠΑΟΚ επικράτησε 3-1 της Κέρκυρας και πανηγύρισε την όγδοη εντός έδρας νίκη σε 11 ματς. Ο Γκέσιος στο 68’ μείωσε για τους Φαίακες.

Η ομάδα του Γιώργου Δώνη μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και αναζήτησε ένα γρήγορο τέρμα που θα έδιωχνε το άγχος, τη στιγμή που το «καραβάκι» παρουσιάστηκε με σαφώς αμυντικούς προσανατολισμούς.

Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα άνηκε στους γηπεδούχους, μόλις στο 5’ με τον Σίλντενφελντ, ο οποίος έκανε τη κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ δύο λεπτά αργότερα, ο Αθανασιάδης προσπάθησε να μπει στη φάση, όμως η μπάλα κόντραρε σε αμυντικούς και κατέληξε κόρνερ. Στο 8’ και πάλι ο Έλληνας επιθετικός βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, αλλά δεν κατάφερε να μπει στην πορεία της μπάλας, ενώ στο 14’ ο Σαλπιγγίδης πέτυχε γκολ, αλλά σωστά ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Στη συνέχεια, ο ΠΑΟΚ δεν άφησε το πόδι από το… γκάζι απειλώντας και πάλι στο 22’ με τον Λόρενς, ο οποίος έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, αλλά ο Αναστασόπουλος απέκρουσε. Ότι δεν κατάφερε ο Ιρλανδός στην προηγούμενη φάση, το πέτυχε ο Σαλπιγγίδης στο 25’ με εξαιρετικό τρόπο. Ο Κατσουράνης έκανε το «γέμισμα» και ο διεθνής επιθετικός με «ψαλιδάκι» νίκησε τον πορτιέρο της Κέρκυρας, κάνοντας το 1-0.

Μάλιστα, πέντε λεπτά αργότερα, ο Αθανασιάδης διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του, διώχνοντας μία και καλή το άγχος, παίρνοντας την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, έπειτα από νέα εξαιρετική σέντρα του Λίνο. Η υπεροχή του «Δικέφαλου» σφραγίστηκε με τον καλύτερο τρόπο στο 34’ και πάλι με τον Σαλπιγγίδη, ο οποίος με γυριστό σουτ, εκμεταλλεύτηκε την κεφαλιά πάσα του Κλάους, γράφοντας το 3-0 με το οποίο πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι έριξαν… στροφές, χωρίς αυτό να σημαίνει πως έχασαν τον έλεγχο του παιχνιδιού, ωστόσο δεν έδειχναν την ίδια… διάθεση να απειλήσουν την εστία του Αναστασόπουλου, ο οποίος, όποτε χρειάστηκε φώναξε… παρών, όπως στην φάση του 59’ με τον Σαλπιγγίδη όπου απέκρουσε στην γραμμή την κεφαλιά του διεθνή φορ.

Η άκαρπη υπεροχή του ΠΑΟΚ έδωσε την ευκαιρία στους παίκτες της Κέρκυρας να βγουν στην επίθεση με περισσότερο… θράσος και μάλιστα εκμεταλλεύτηκαν τα κενά στην άμυνα του «Δικέφαλου» στο 68’ με τον Γκέσιο, ο οποίος πήρε τη μπάλα ανάμεσα από τους Σίλντενφελντ και Κατσουράνη, πέρασε τον Ιτάνζ και σε κενή εστία διαμόρφωσε το 3-1.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό, οι νησιώτες απείλησαν και πάλι, αυτή την φορά με τον Γιάντση, ο οποίος έκανε το δυνατό σουτ έξω από την περιοχή και… ανάγκασε τον Ιτάνζ να… απογειωθεί για να διώξει σε κόρνερ.

Στα επόμενα λεπτά, ο «Δικέφαλος» ανέκτησε και πάλι την πρωτοβουλία των κινήσεων και αναζήτησε ένα ακόμα τέρμα, ωστόσο, στο 79’ ο Λόρενς έχασε σημαντική ευκαιρία να βάλει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ, καθώς το πλασέ που έκανε στο δεύτερο δοκάρι πέρασε άουτ.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Δημητρόπουλος (Σ.Δ. Φθιώτιδας) που έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Κατσουράνη, Τσουμάνη και Γκέσιο.

ΠΑΟΚ: Ιτάνζ, Αποστολόπουλος, Κατσουράνης, Σίλντενφελντ, Λίνο, Γκαρσία (65′ Πέλκας), Λάζαρ, Σαλπιγγίδης (87’ Ρομπέρ), Καμαρά (71′ Κουμάλο), Λόρενς, Αθανασιάδης.

Κέρκυρα: Αναστασόπουλος, Ζουμπουλάκης (32′ λ.τρ. Ηλιάδης), Εντερ, Βενέτης, Αρμένης, Σταμόγιαννος (81′ Τσοκάνης), Μπουκουβάλας, Τσουμάνης, Γκέσιος, Γιάντσης, Κυβελίδης (46′ λ.τρ. Αγρίτης).

*onsports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected