Κατηγορίες
K20 - K17 - K15

Μπερν Στορκ – Δείχνει το δρόμο!

στορκ1Στην αναγκαιότητα της δημιουργίας δεύτερης ομάδας στάθηκε ο τεχνικός της ομάδας Κ20 του Ολυμπιακού, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Γαύρος».

Ο Μπερντ Στορκ μίλησε για τους νεαρούς ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού και την καλή τους πορεία στο NextGen Series, υποστηρίζοντας πως οι «Ερυθρόλευκοι» πρέπει να δημιουργήσουν Β’ ομάδα στα πρότυπα των Ισπανών και των Γερμανών.

Αποσπάσματα των όσων είπε

Τι περιμένετε από τους ποδοσφαιριστές σας τη φετινή χρονιά; Είναι μια γενική ερώτηση, που αφορά το κομμάτι του NextGen Series αλλά και γενικότερα το πώς βλέπετε την πρόοδο τους και την επόμενη ημέρα της καριέρας τους…

«Θα πρέπει, λοιπόν, να σας μιλήσω για τη βάση της δουλειάς μου. Δουλειά μου είναι να μπορέσω να φτάσω τον ποδοσφαιριστή μου μέχρι την πρώτη ομάδα. Κάτι που είναι και το σημαντικότερο. Στο παρελθόν υπήρχε ένα κενό μεταξύ της ακαδημίας και της πρώτης ομάδας. Ευθύνη μου είναι να προετοιμάσω τους παίκτες για αυτό το βήμα και να μικρύνω το χάσμα με την πρώτη ομάδα.

Έτσι, όταν ο πρώτος προπονητής, για παράδειγμα ο κ. Μίτσελ, μου ζητήσει κάποιον ποδοσφαιριστή για την καλοκαιρινή προετοιμασία και για την ομάδα του, αυτός να είναι έτοιμος να παίξει αμέσως σε αυτήν. Εννοείται ότι ο παίκτης θα πρέπει να μάθει πολλά πράγματα ακόμη και τότε, αλλά σωματικά και από πλευράς ποδοσφαιρικών ικανοτήτων θα είναι ικανός να παίξει για την πρώτη ομάδα.

Και αυτό πρέπει να κάνω, αυτή είναι η δουλειά μου. Ξεκίνησα από τον Ιούνιο, όταν και ανέλαβα την ακαδημία, ανέπτυξα τις ικανότητες των ποδοσφαιριστών και σε εθνικό, αλλά και διεθνές επίπεδο».

Ο κ. Μίτσελ ισχυρίζεται ότι ένα σημαντικό κομμάτι της δουλειάς του έχει να κάνει με την αλλαγή της νοοτροπίας που πρέπει να υπάρξει σε κάποιους ποδοσφαιριστές του. Αυτό είναι κάτι που αφορά και τις δικές σας προτεραιότητες με τους νεαρούς παίκτες του συλλόγου;

«Νομίζω ότι αυτή είναι μια δουλειά που έχουμε ξεκινήσει νωρίτερα. Από τον Ιούνιο παίκτες μου έχουν μάθε πολλά πράγματα. Δεν ήταν εύκολο, αλλά βήμα-βήμα τους φέραμε στη σωστή κατεύθυνση. Όταν παίξαμε το πρώτο μας διεθνές παιχνίδι με την ομάδα Νέων, κόντρα στην Μπιλμπάο, ηττηθήκαμε 4-0. Έπειτα από αυτό το παιχνίδι αρχίσαμε να ανεβαίνουμε.

Βελτιώσαμε τα πάντα, κάναμε και συνεχίζουμε να κάνουμε καλές εμφανίσεις, στο πρωτάθλημα και στο NextGen Series και αυτός είναι ο βασικός λόγος που τώρα βρισκόμαστε στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Σε ό,τι έχει να κάνει με τη νοοτροπία, τώρα, είναι άλλο θέμα. Δική μου ευχή και επιθυμία είναι να ενώσω δύο κουλτούρες.

Τη γερμανική και την ελληνική. Εάν τις ενώσουμε σωστά, νομίζω ότι θα έχουμε πολλές πιθανότητες να πετύχουμε περισσότερα πράγματα στο μέλλον. Είμαστε σε καλό δρόμο, οι παίκτες γνωρίζουν τον δικό μου τρόπο, πηγαίνουμε σε μια κοινή κατεύθυνση και ελπίζω ότι θα είναι επιτυχημένος δρόμος».

Ας υποθέσουμε ότι ο προπονητής της πρώτης ομάδας σας θέτει το ερώτημα ποιοι ποδοσφαιριστές είναι έτοιμοι να μπουν αύριο στην πρώτη ομάδα… Ποια θα ήταν η απάντησή σας;

«Είναι δύσκολο να απαντήσω… Σε ποια θέση θέλει ποδοσφαιριστή; Φυσιολογικά, τώρα ήταν δύσκολο για τον κ. Μίτσελ, καθώς δεν γνωρίζω την ομάδα μου. Σε δύο μήνες πιθανότητα δεν θα χρειάζεται καν να με ρωτήσει ποιον θα προβιβάσει, γιατί θα γνωρίζει ποιος παίκτης είναι καλός και ποιον πρέπει να δοκιμάσει στην πρώτη ομάδα. Εφόσον του δώσει τη δυνατότητα να προπονηθεί μαζί του, μέσα από την προπόνηση μπορεί να διακρίνει τις διαφορές.

Τα παιχνίδια της ομάδας Νέων και αυτά της πρώτης ομάδας είναι δύο τελείως διαφορετικά επίπεδα. Κάποιοι από τους παίκτες μου, όμως, έχουν βελτιωθεί τόσο πολύ που θεωρητικά θα μπορούσαν να σταθούν στην πρώτη ομάδα. Για παράδειγμα ο Μανώλης Σιώπης, ο οποίος βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο. Επίσης, ο Βασίλης Καραγκούνης και ο Κώστας Ρουγκάλας, οι οποίοι χρειάζονται λίγο περισσότερο χρόνο και ευκαιρία, αλλά είναι σε πολύ καλή πορεία. Ίσως να έχουν την ευκαιρία τους στο μέλλον.

Ίσως το καλοκαίρι, και εάν όχι το καλοκαίρι, τότε σε έναν χρόνο. Δεν σημαίνει ότι όλοι οι παίκτες που βγαίνουν από την ομάδα Νέων είναι παίκτες για την πρώτη ομάδα. Για αυτό θεωρώ ότι είναι αναγκαίο να υπάρχει μια ομάδα Β’, όπου για 1-2 χρόνια θα μπορούν να αγωνίζονται και να βελτιώνονται κάποιοι ποδοσφαιριστές που βρίσκονται σε πιο μεγάλη ηλικιακή κατηγορία».

Πόσο σημαντικό θεωρείτε ότι είναι για τον Ολυμπιακό να δημιουργήσει μια ομάδα Β’;

«Θα σας το πω με ένα παράδειγμα. Κόντρα στον ΟΦΗ (σ.σ.: ήττα του Ολυμπιακού με 1-0) για εμάς ήταν ένα καλό τεστ. Γιατί παίξαμε εναντίον μιας ομάδας που αγωνιζόταν σε γήπεδο με πλαστικό χορτάρι και παράλληλα είχε 7-8 παίκτες γεννημένους το 1992 και το 1993 στη σύνθεσή της! Επί της ομάδας παίξαμε σε μια τελείως διαφορετική διοργάνωση. Από την πλευρά μας, αγωνιστήκαμε με έξι ποδοσφαιριστές γεννημένους το 1995, έναν το 1996, τρεις το 1994 και έναν το 1993!

Υπάρχει μεγάλη διαφορά. Και δεν βοηθάει σε τίποτα τους νέους ποδοσφαιριστές μου να αγωνίζονται εναντίον μιας… δεύτερης ομάδας, όπως ήταν εκείνη του ΟΦΗ. Σε αυτή την ηλικία χρειαζόμαστε το ίδιο ηλικιακό γκρουπ. Στο μέλλον, όταν φύγουν από αυτή την ηλικιακή κατηγορία, τότε θα μπορούν να παίξουν και ψηλότερα, αλλά τώρα χρειαζόμαστε τις ίδιες ηλικιακές βαθμίδες».

*gavros.gr

error: Protected