Κατηγορίες
Γ Εθνική LIVE!
Αθλήματα

Τελικός χάντμπολ Γυναικών – Η συνέντευξη τύπου

τελικος χαντμπολ γυναικωνΣτο Αμύνταιο, από όπου ξεκίνησαν όλα, διεξάγεται το Σάββατο (9/3) ο τελικός του Κυπέλλου γυναικών μεταξύ Νέας Ιωνίας και Αναγέννησης Άρτας, με τις φιναλιστ να δηλώνουν έτοιμες να… ματώσουν για τον τίτλο.

Την Παρασκευή (8/3) δόθηκε στο Δημαρχείο της πόλης η συνέντευξη Τύπου του 27ου τελικού, στο μέρος όπου πριν από 36 χρόνια γεννήθηκε το άθλημα στην Ελλάδα. Με αφορμή, τον τελικό «βγήκε» και η είδηση από τον Δήμαρχο, Ιωακείμ Ιωσηφίδη, ο οποίος αποκάλυψε την απόφαση για τη δημιουργία μουσείου του χάντμπολ στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης. Ιδιαίτερη ήταν και η στιγμή, όταν ο προπονητής της Αναγέννησης, Σίμπι Ντοιτσίνοφ ζήτησε συγγνώμη από την προπονήτρια της Νέας Ιωνίας, Σοφία Ναϊσίδου για την συμπεριφορά του στο τελευταίο ματς των δύο ομάδων.

Το παρών στη συνέντευξη έδωσαν επίσης, Πρόεδρος της ΟΧΕ Παντελής Χατζηιωάννου, ο Πρόεδρος του αθλητικού οργανισμού Θωμάς Τζήγας, καθώς και παίκτριες των δύο ομάδων Βάσω Σκάρα, Φραγκούλα Παπανικολάου και Νίκη Μαυρογεώργη. Πάθος και πίστη και από τις δύο πλευρές για το αποτέλεσμα και ας νικήσει, φυσικά ο καλύτερος!

«Μας ανήκει το Κύπελλο»

Ο προπονητής της Άρτας, πάντως, Σίμπι Ντοιτσίνοφ, έχει πάρει ήδη το Κύπελλο, λέγοντας:  «Ζηλεύω το Αμύνταιο και την Ελλάδα, στην Βουλγαρία ούτε το ποδόσφαιρο δεν έχει τέτοια ανταπόκριση. Έχω δυσκολία να διαλέξω από τις πέντε ξένες παίκτριες μόνο τις δύο, βάσει της προκήρυξης, ενώ μας έκανε κακό ότι το Καματερό δεν ήρθε να αγωνιστεί στο τελευταίο ματς πρωταθλήματος. Πιστεύω ότι οι κοπέλες θα δώσουν ότι μπορούν. Το κύπελλο είναι μόνο ένα, αλλά έχουμε αυτοπεποίθηση ότι μας ανήκει. Το Αμύνταιο αξίζει έναν αγώνα γιορτή».

Και συμπλήρωσε, ζητώντας παράλληλα συγγνώμη από τη Σοφία Ναϊσίδου: «Το 10ο κύπελλο ήταν πριν αρκετά χρόνια. Φέτος κάναμε προσπάθεια να ξαναγεννηθεί η ομάδα και αυτό το κάναμε με παίκτριες που ξεκίνησαν το ’87, όπως η Σκάρα που είναι σημαία για την ομάδα και το ελληνικό χάντμπολ και αξίζουν στην δύση της καριέρας τους να πάρουν ένα κύπελλο. Θα ήθελα όμως να κάνω μία παρένθεση και να ζητήσω συγνώμη από την Σοφία (Ναϊσίδου) για την συμπεριφορά μου στο τελευταίο παιχνίδι των δύο ομάδων. Εκείνη την στιγμή νόμιζα ότι κάποια πράγματα έγιναν εσκεμμένα, αλλά όταν είδα το βίντεο με καθαρό μυαλό διαπίστωσα ότι ήταν τυχαία και δεν είχε κανείς σκοπό να μας αδικήσει. Μακάρι αύριο να κερδίσει το άθλημα».

Η Σοφία Ναϊσίδου από την πλευρά της είπε: «Θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμο για την φιλοξενία. Νιώθω βαθιά συγκίνηση που η ομάδα μου συμμετέχει σε αυτόν τον τελικό σε μία ιστορική πόλη για το άθλημα μας. Πραγματικά έχουμε ακούσει τόσα πολλά για το Αμύνταιο και θα θέλαμε να συνεισφέρουμε και εμείς στο Μουσείο. Η Αναγέννηση είναι μια ομάδα με μεγάλη ιστορία, θα είναι ένα δύσκολο ματς. Θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να γίνει ένα παιχνίδι με ωραίο θέαμα».

«Να…. πεθάνουμε στο γήπεδο»

Χαρακτηριστικά και τα λόγια της Φραγκούλας Παπανικολάου από τη Νέα Ιωνία: «Αναγνωρίζουμε την μεγάλη προσφορά του Αμυνταίου στο χάντμπολ και τις προσπάθειες που έχουν γίνει για την διοργάνωση. Για το παιχνίδι, σεβόμαστε πάντα την Αναγέννηση Άρτας και φυσικά θα πάμε να…. πεθάνουμε στο γήπεδο για να πάρουμε το κύπελλο». Η συναθλήτριά της Νίκη Μαυρογιώργη συνμπλήρωσε: «Το ότι φτάσαμε ως εδώ είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς. Θέλουμε να τα δώσουμε όλα για να κερδίσουμε».

Η Βάσω Σκάρα από το αντίπαλο στρατόπεδο σημείωσε: «Σήμερα που γιορτάζουν και οι γυναίκες είναι καλή ευκαιρία να εορτάσουμε δεόντως με ένα καλό ματς και να προσφέρουμε ένα ωραίο θέαμα. Εύχομαι να κερδίσει ο καλύτερος και να είναι ένας αγώνας- διαφήμιση του ελληνικού χάντμπολ γιατί το χρειάζεται. Νιώθω πολύ όμορφα που η αίθουσα είναι γεμάτη από ανθρώπους που βοήθησαν να γεννηθεί το άθλημα και πολλούς δημοσιογράφους. Είναι τιμή μας που θα γίνει εδώ ο τελικός».

«Θα φέρουμε το χάντμπολ εκεί που του αξίζει»

Παίρνοντας το λόγο οι τοπικοί φορείς καλωσόρισαν τις δύο ομάδες στο Αμύνταιο, με τον Δήμαρχο Ιωακείμ Ιωσηφίδη να δηλώνει την αισιοδοξία του για το παρόν και το μέλλον του αθλήματος. «Σας καλωσορίζουμε στο σπίτι του χάντμπολ. Όπως γνωρίζεται το άθλημα ξεκίνησε από εδώ και είναι τιμή μας που συνδιοργανώνουμε μαζί με την ΟΧΕ τον τελικό του Κυπέλλου Γυναικών. Παρά τις οικονομικές δυσκολίες που περνάμε σαν Δήμος και Περιφέρεια, μέσα από τις μικρές δυνατότητες μας θα προσφέρουμε ότι είναι δυνατό για την διοργάνωση. Θα βοηθήσουμε όσο μπορούμε το χάντμπολ για να το διατηρήσουμε ως άθλημα και να το αναβαθμίσουμε στα επίπεδα που πραγματικά του αξίζει.

Ήδη έχει παρθεί η απόφαση να δημιουργήσουμε ένα μουσείο για το χάντμπολ στο ΔΑΚ Αμυνταίου και στο μέλλον το σπίτι του χάντμπολ, που πιστεύω είναι όνειρο της Ομοσπονδίας και των ανθρώπων του αθλήματος. Ελπίζω ότι στο μέλλον που θα ξεπεράσουμε τις οικονομικές δυσκολίες θα μπορέσουμε να υλοποιήσουμε και αυτό το όραμα. Με την ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς του ανθρώπους του αθλήματος όπως τον Νίκο Γιόσκο που σε υψηλό επίπεδο το χάντμπολ στο Αμύνταιο. Πιστεύω ότι αύριο το κλειστό δεν θα χωρέσει τους φιλάθλους», ήταν τα λόγια του.

«Καταθέτουμε τα σέβη μας και την βαθιά μας ευγνωμοσύνη»

Με τη σειρά του ο πρόεδρος της ΟΧΕ, Παντελής Χατζηιωάννου είπε: «Ο τόπος και ο χώρος δεν είναι για ευχαριστίες, αλλά για να καταθέσουμε τα σέβη μας και την βαθιά μας ευγνωμοσύνη. Αν εγώ είμαι αυτή τη στιγμή Πρόεδρος στην Ομοσπονδία αυτό οφείλεται στο Αμύνταιο που έδωσε την πρώτη σπίθα για να ξεκινήσει το χάντμπολ. Πολλά θα μπορούσαμε να πούμε για πολλούς ανθρώπους που συνέβαλαν στην γέννηση του αθλήματος, όπως τον Χρήστο Κοτζαμανίδη και τον Θανάση Ζάκα. Είμαστε πολύ συγκινημένοι που βρισκόμαστε σε αυτόν εδώ τον τόπο. Δήμαρχε θέλω να σας ευχαριστήσω θερμά για την αποδοχή της πρότασης μας να διεξαχθεί εδώ ο τελικός.

Να συγχαρώ και τις δύο ομάδες που έφτασαν μέχρι εδώ την Αναγέννηση Άρτας που είναι ίσως η μεγαλύτερη ομάδα στο γυναικείο χάντμπολ και την Νέα Ιωνία που έχει μία ιδιαίτερη δυναμική τα τελευταία χρόνια. Έχουμε να παρακολουθήσουμε έναν τελικό αντάξιο και των δύο ομάδων. Η περιοχή εκπροσωπείται σε μεγάλο βαθμό στην ομοσπονδία και στο Δ.Σ. από τον Γιάννη Στρατάκη, αλλά και στις Εθνικές Ομάδες με τον Ομοσπονδιακό τεχνικό Σωκράτη Βακάλη».

«Είμαι από τους πρώτους που χειρίστηκα την μπάλα του χάντμπολ»

Ο Θωμάς Τζήγας, Πρόεδρος Αθλητικού Οργανισμού, τόνισε από την πλευρά του: «Θέλω να εκφράσω την συγκίνηση μου. Έχουμε κάνει πολλές διοργανώσεις του χάντμπολ στο Αμύνταιο, πανευρωπαϊκής εμβέλειες. Μας τιμάτε σαν Ομοσπονδία και να συνεχίσετε να το κάνετε και εμείς θα είμαστε πάντα κοντά σας, όπως είναι κοντά μας και ο Δήμος, διότι εκτός από στέλεχος της Δημοτικής Αρχής είμαι και άνθρωπος του χάντμπολ. Είμαι από τους πρώτους που χειρίστηκα την μπάλα, από τους πρωτοπόρους παίκτες του αθλήματος και της Εθνικής ομάδας. Το ότι τόσα χρόνια δεν έχουμε δημιουργήσει αυτό το Μουσείο, φταίμε και εμείς οι χαντμπολικοί, αλλά τώρα θα το πράξουμε και θέλω να πιστεύω ότι η Ομοσπονδία θα μας βοηθήσει στο να βρούμε αρχεία και ιστορικό υλικό».

* oxe.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected