Κατηγορίες
Super League 1

ΑΕΚ – Βέροια 2-1

αεκ φασηΜε τέρμα του Κατίδη στο 84’ η ΑΕΚ πήρε νίκη… παραμονής απέναντι στη Βέροια με 2-1 και ξέφυγε από τις τελευταίες θέσεις του υποβιβασμού!

Μόνο ως τελικός μπορούσε να χαρακτηριστεί το παιχνίδι της ΑΕΚ με τη Βέροια και για τις δύο ομάδες. Για την ιστορία της ΑΕΚ ήταν ακόμα σημαντικότερο, καθώς βρισκόταν κοντά στον υποβιβασμό για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Παρόλα αυτά, από έναν… παρεξηγημένο ποδοσφαιριστή που έχει ακούσει αρκετά για την παρουσία του στο σύλλογο φέτος, κατάφερε να λυτρωθεί και να πάρει μία σπουδαία νίκη με 2-1 με τέρμα του Κατίδη στο 84’ και να ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις σε ένα πολύ σημαντικό σημείο του πρωταθλήματος.

Το ξεκίνημα, ήταν ονειρικό για τους «κιτρινόμαυρους» καθώς στην πρώτη φάση που δημιούργησαν κατάφεραν να σκοράρουν κιόλας. Ο Γκερέιρο έκανε την κεφαλιά βγάζοντας ολομόναχο τον Φούντα ο οποίος με δυνατό σουτ άνοιξε το σκορ για την ομάδα του.

Στη συνέχεια, διεξήχθη ένα ισορροπημένο παιχνίδι. Ο Πετρόπουλος είχε ένα σουτ το οποίο αποκρούστηκε από τον Λόπεζ, ενώ στο 34’ η Βέροια διαμαρτύρεται για πέναλτι. Ο Καλτσάς έκανε το σουτ με τον Τσουμάγκα να διώχνει πάνω στη γραμμή με το σώμα.

Στην επανάληψη η Βέροια αναγκάστηκε να ανεβάσει ρυθμούς και από τη στιγμή που η ΑΕΚ περίμενε στο μισό γήπεδο, ήταν θέμα χρόνου να φτάσει στο γκολ. Αυτό, ήρθε στο 75’ όταν ο Ολαϊτάν με δυνατό σουτ νίκησε τον Κωνσταντόπουλο, δίνοντας ελπίδες για θετικό αποτέλεσμα στην ομάδα του.

Παρόλα αυτά, στη συνέχεια η ΑΕΚ ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή της και πίεσε ασφυκτικά την αντίπαλό της. Η λύτρωση ήρθε τόσο για την Ένωση όσο και για τον Γιώργο Κατίδη. Ο νεαρός επιθετικός που έχει δεχτεί κατά καιρούς δριμεία κριτική αλλά και αποδοκιμασίες από τους φίλους της Ένωσης έβαλε την προβολή στη σέντρα σουτ του Κορδέρο στο 84’ δίνοντας μία σπουδαία νίκη στην ομάδα του, που ίσως αποδειχθεί αρκετή για να της δώσει και την παραμονή στην κατηγορία.

Κατά τα άλλα, από τη διοίκηση της ΑΕΚ βραβεύτηκε ο Νίκος Γεωργέας για την προσφορά του στο σύλλογο τα τελευταία χρόνια.

*onsports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected