Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά - Διάφορα

Αχιλλέας Νεοκαισάρειας – Ακαδημία Πλαταμώνα 1-2

Την μεγάλη ανατροπή πέτυχε η Ακαδημία Πλαταμώνα επί του Αχιλλέα Νεοκαισάρειας που είχε προηγηθεί με 1-0 στο τέλος του πρώτου μέρους με γκολ του Παυλίδη. Η ομάδα της Νότιας Πιερίας με γκολ του Ρουμπιέ και του Μιχωλού.

Η ομάδα της Νεοκαισάρειας διαμαρτύρεται για την διαιτησία του Λάμπρου Παπαργυρίου που σφύριξε τη λήξη του κανονικού αγώνα στο 95+ και στο λεπτό εκείνο δέχθηκε το γκόλ της ισοφάρισης ο Αχιλλέας κι ότι εκτός αυτού στην ίδια φάση έγινε χέρι το οποίο όμως δεν υπέδειξε.

Νωρίτερα στο 21΄δυνατό σουτ του Τσιαμπέρα για τους τυπικά γηπεδούχους, απέκρουσε ο πολύ καλό και σταθερός Σαρπότας. Στο 28΄δέχθηκε την πρώτη κίτρινη ο Μπαγλαρίδης και στο 35΄ η δεύτερη στον ποδοσφαιριστή της Νεοκαισάρειας που βλέπει τη δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Στο 45΄ μεγάλη ευκαιρία για τον Αχιλλέα να ανοίξει το σκορ όταν με εξουδετερωμένο τον Σαρπότα ο Τσιαμπέρας πλασάρει σε κενή εστία με λόμπα για να βγάλει επάνω στη γραμμή ο Μιχωλός σε κόρνερ.

Ότι δεν κατάφερε να κάνει η ομάδα του Δημήτρη Παπούλα στην προηγούμενη φάση το κάνει στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους με τον Παυλίδη να πλασάρει δυνατά μέσα από την περιοχή τον Παυλίδη, τον Σαρπότα να «απογειώνεται» κυριολεκτικά και να αποκρούει αλλά η μπάλα να έχει περάσει καθάρα την γραμμή και να γίνεται έτσι το 1-0 για την Νεοκαισάρεια. Έτσι μπήκαν οι ομάδες στα αποδυτήρια με τον Αχιλλέα να είναι πιο απειλητικός στο πρώτο ημίχρονο.

 Στο δεύτερο μέρος η εικόνα του αγώνα άλλαξε με την Ακαδημία να ζητάει το γκολ της ισοφάρισης και να πιέζει πιο ψηλά στον αγωνιστικό χώρο.

Ο  Στούμπος στο 53΄ έκανε προβολή μέσα στην περιοχή και η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ σε κόρνερ που εκτέλεσαν οι παίκτες της ομάδας του Πλαταμώνα και ο Ταρασιάδης απείλησε στο 71΄τον Καρασκόρδα σουτάροντας όμως ψηλά άουτ.

Ο Αχιλλέας στις αντεπιθέσεις έδειχνε ικανός να κάνει το 2-0 και έχασε ευκαιρία με τον Τζιάμα που σούταρε δυνατά αλλά με τον Σαρπότα να λέει και πάλι όχι διώχνοντας σε κόρνερ.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Ρουμπιές που είχε μπει νωρίτερα σαν αλλαγή, κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσια γράφοντας το 1-1 και να οδηγηθούν οι δυο ομάδες στην ημίωρη παράταση.

Εκεί η Ακαδημία έχοντας το αριθμητικό προβάδισμα και την ψυχολογία με το μέρος της, πέτυχε την ολική ανατροπή με τον Μιχωλό να κάνει στο 3ο λεπτό της παράτασης το 1-2. Στο 114΄ο Κουλιανός δέχεται τη δεύτερη κίτρινη και αποβάλλεται και στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Αχιλλέας χάνει την ευκαιρία να πάει το παιχνίδι στη διαδικασία των πέναλτι, όταν από κερδισμένο φάουλ της ομάδας του στο ύψος της μεγάλης περιοχής, ο Νίκος Μπαγγέας σημαδεύει με βολίδα το οριζόντιο δοκάρι του Σαρπότα.

Αχιλλέας Νεοκαισάρειας : Καρασκόρδας, Γελαδάρης (37΄Μπέης), Πανανός, Μπαγλαρίδης, Τασίδης, Παυλίδης, Κλιάνης, Ευαγγελόπουλος (76΄Νάκας), Μπαγγέας, Μπεκιάρης (69΄Τζιάμας), Τσιαμπέρας.
Ακαδημία Πλαταμώνα : Σαρπότας, Σδούγκας, Μιχωλός, Ταφραλής, Στούμπος, Μαυρίδης, Σκέβης (115΄Πάλι), Κουλιανός, Ταρασιάδης, Μακράκης, Σιώκας (75΄ Ρουμπιές).
*Μπάμπης Πεϊδης

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected